jankiller Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 jak podkręcić mnożnikiem XP 1700+ na płycie Shuttle AK31 266A ... udaje mi sie podkręcić jedynie CPU clock a jak daję mnożnik z 11 na 12 to nic się nie dzieje ... pomocy :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Musisz połączyć mistki l1 było już od cholery topiców o tym ciężko ci poszukać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 jak podkręcić mnożnikiem XP 1700+ na płycie Shuttle AK31 266A ... udaje mi sie podkręcić jedynie CPU clock a jak daję mnożnik z 11 na 12 to nic się nie dzieje ... pomocy :))Trzeba polaczyc mostki na procesorze, tzw mostki L1 .:::: Maja wygladac mniej wiecej tak po zamalowaniu olowkiem .|||| Hmm, tylko mozesz miec problem z zamalowaniem ich olowkiem. O ile to sie sprawdza w TB i w duronach o tyle w XP nie zawsze to wychodzi (raczej zadko). Bedziesz musial poprobowac z klejeniem ich klejem przewodzacym prad. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 widać pan jankiller nie jest wtajemniczony w końcu nie wszyscy wiedzą wszystko :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 tak w końcu każdy zaczynał od takiego poziomu :) :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankiller Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 ufff ... jak się nie jest zaawansowanym "kręcicielem" to chyba nie ma tu czego szukać.... sami wyjadacze no więc troszkę wiedzy mniej i już się nie przystaje .... ehhh ... cały ten kraj jest pełen ignorantów i pseudo profesjonalistów :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 jak podkręcić mnożnikiem XP 1700+ na płycie Shuttle AK31 266A ... udaje mi sie podkręcić jedynie CPU clock a jak daję mnożnik z 11 na 12 to nic się nie dzieje ... pomocy :))poszukaj na tym forum. Było już kilka takich wątków i kilka linków do ostron z dokładnym opisem zamalowywania mostków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ropuch Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Prawdę napisałeś Jankiller !!! Co niektórzy opanowali sztukę mazania ołowkiem po procesorze i wydaje im się, że łyknęli wszystkie rozumy..... a o tym mazaniu ( łaczeniu mostków ) co jakiś czas pisza np. w Chipie. Hawk ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Prawdę napisałeś Jankiller !!! Co niektórzy opanowali sztukę mazania ołowkiem po procesorze i wydaje im się, że łyknęli wszystkie rozumy..... a o tym mazaniu ( łaczeniu mostków ) co jakiś czas pisza np. w Chipie. Hawk ! No i z tym się zgodzę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Co do malowania mostków to mam mieszane uczucia. Sam bawiłem się ich klejeniem i źle na tym wyszedłem. Jęsli trzęsą ci się ręce to nawet o tym nie myśl. Można wprawdzie zakleić nieklejone miejsca taśma klejącą , ale jak się ją póżniej ściąga to klej lubi się rozciagnąć lub nie łączyć. Mostki robi się między dwoma malutkim pozłacanymi punktami. Nie wiem czy we wszytkich procach tak jest , ale u mnie piny te były trochę wgłębione. Efektem tego juz po jednej próbie klejenia zamiast złota na pinach był zaschnięty klej. Czyściłem go tak długo acetonem i papierem ściernym( 2000), że aż poschodziły kody kreskowe z naklejek, a płytka proca stała sie kompletnie gładka - co ciekawe klej pozostał w zagłebieniach :!: . Mostki raz łączyły raz nie tak więc komp się uruchamiał jak chciał. Nie udało mi się odblokowac mnożników z połówką (np. 11,5 ; 12,5). A na koniec powiem, że mimo wszystki proc i tak najepiej sie podkręcał przy standardowym mnożniku (SK6+Delta=36 st.) Powodzenia w podręcaniu!!!!!! :wink: Asus A7N266, 1700+, 256DDR, Win XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...