Makonar Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Wczoraj podłączyłem sobie TV do karty za pomocą RCA i Euro. Zmieniłem z NTSC na PAL i działa, filmy da sie oglądać na telewizorze. Niestety, mam w domu sporo kabli, ale wszystkie o długości kilkunastu centymetrów do metra więc musze kupić dłuższy kabel. No i teraz, czy lepiej jest podłączyć przez SVHS czy RCA? Ktoś pisał, że przez SVHS jest lepsza jakość... No i jeszcze. Zeby oglądać filmy na TV, to nie problem, ale co mam podłączyć, żeby oglądać VHS na monitorze? Czy trzeba podłączyć i z czym i za pomocą jakiego kabla? Nie wiem, mam ten fajny wynalazek od MSI, który wygląda tak: I właśnie nim podłączyłem TV, no, ale tylko TV, a Video stało sobie obok. Szukałem na forum, ale jedyny problem jaki ludzie to czarno-biały ekran, a to udało mi się objeść samemu, ale dalej nic. Kto ma to podłączone? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Wczoraj podłączyłem sobie TV do karty za pomocą RCA i Euro. Zmieniłem z NTSC na PAL i działa, filmy da sie oglądać na telewizorze. Niestety, mam w domu sporo kabli, ale wszystkie o długości kilkunastu centymetrów do metra więc musze kupić dłuższy kabel. No i teraz, czy lepiej jest podłączyć przez SVHS czy RCA? Ktoś pisał, że przez SVHS jest lepsza jakość... No i jeszcze. Zeby oglądać filmy na TV, to nie problem, ale co mam podłączyć, żeby oglądać VHS na monitorze? Czy trzeba podłączyć i z czym i za pomocą jakiego kabla? Nie wiem, mam ten fajny wynalazek od MSI, który wygląda tak: I właśnie nim podłączyłem TV, no, ale tylko TV, a Video stało sobie obok. Szukałem na forum, ale jedyny problem jaki ludzie to czarno-biały ekran, a to udało mi się objeść samemu, ale dalej nic. Kto ma to podłączone? Masz VIVO, a na fotce widze 2 pary wejsc i wyjsc. Podlaczasz albo RCA albo svideo(svhs) do wyjscia w celu uzyskania obrazu z monitora na tv i vice versa podlaczasz kabelkiem wyjscie tv do wejscia w na tej przejsciowce i masz obraz z tv lub vhs na moniotrze. Sciagnij jakis sofcik do tego np TVtool. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 No dobra, a jak podam więcej detali? Podłączam TV do tej przejsciówki za pomocą kabla Euro/2xRCA. Video Podłączam do tej przejściówki za pomoca czego? Kabla 2xRCA/SVHS? A TV i Video mam połączyć 2xRCA/2xRCA? Bedzie OK? Tak będzie poprawnie? Nie chciałbym nakupować niepotrzbnych kabli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Zdecydowanie lepiej przez SVHS. Mialem przez jakies dwie godziny podlaczony TV przez RCA (R9000PRO) i tak sie wkur..... ze polecialem do sklepu kupic kabel. 3m SVHS kosztowal 29,99 w MM. Przez RCA dosc nedznie ten obraz widac a przez SVHS nawet da sie odczytac co ten windows wypisuje. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 W przypadku RCA ( Cinch ) sygnał jest podzielony na 2 żyły - sygnał i mase ( ekran ) ! Natomiast w przypadku SVHS wygnał leci 4 żyłami + obudowa - Lumina i masa oraz Chromina i masa - wszystko w ekranie - mozliwe ze pokręciłem nazwy ale sens jest zachowany ! 8) Gdzie tylko możesz używaj kabli SVHS ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Zdecydowanie lepiej przez SVHS. Mialem przez jakies dwie godziny podlaczony TV przez RCA (R9000PRO) i tak sie wkur..... ze polecialem do sklepu kupic kabel. 3m SVHS kosztowal 29,99 w MM. Przez RCA dosc nedznie ten obraz widac a przez SVHS nawet da sie odczytac co ten windows wypisuje. Pozdro Dexter Domyślam sie że mm to media markt. tam rzeczy względnie tanie (kabelki, złączki itp) są qrefsko drogie. nie polecem. lepiej wyjdzie zakup w zwykłym sklepie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Oczywiście ze zwykły sklep.... najlepiej jak sam kupisz kabel i wtyczki i samo to sklecisz do kupy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Tak MM to MediaMarkt. Wiem ze tam maja drogo ale to najblizszy mnie sklep gdzie moglem kupic taki kabelek. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Dobra, o cenę będę sie martwił jak już bede wiedział co mam kupować. To fajnie, że przez SVHS jest lepszy obraz, ale szkoda tylko, że mój TV nie ma takiego wejścia. Tak więc TV mam tylko przez RCA, a na resztę moich pytań ktoś zna odpowiedzi????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...