ThRuSt Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 tak jak w temacie ktory lepszy GTF czy GT?? przypomne ze GT jest drozszy o 22zl niz GTF w sklepie komputronik!!! http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11974 --> Modecom300GTF http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6551 -->Modecom300GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 tak jak w temacie ktory lepszy GTF czy GT?? przypomne ze GT jest drozszy o 22zl niz GTF w sklepie komputronik!!! http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11974 --> Modecom300GTF http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6551 -->Modecom300GT gt regulacja wszystkich napiec gtf brak zabezpieczenia anty przeciorzeniowego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 B E ZEEE D URR AA :lol: roznica 1 molexa wiecej w GT regulacja napięc jest w wiekszosci fortronow ale tylko linia 3,3V + 5V z 12V razem jednym potencjometrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 B E ZEEE D URR AA :lol: roznica 1 molexa wiecej w GT regulacja napięc jest w wiekszosci fortronow ale tylko linia 3,3V + 5V z 12V razem jednym potencjometremkochany kolego w tym jest mozliwosc regulacji rowniez 3.3 volta i sie nie sraj :evil: i jak mowilem gtf mozna przeciarzyc i moze sie zepsuc a gt ma zabezpieczenie a tak nie ma zadniej roznicy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 B E ZEEE D URR AA :lol: roznica 1 molexa wiecej w GT regulacja napięc jest w wiekszosci fortronow ale tylko linia 3,3V + 5V z 12V razem jednym potencjometremkochany kolego w tym jest mozliwosc regulacji rowniez 3.3 volta i sie nie sraj :evil: i jak mowilem gtf mozna przeciarzyc i moze sie zepsuc a gt ma zabezpieczenie a tak nie ma zadniej roznicy :) a gdzie ja powiedziałem ze NIE MA :?: :evil: reguluje sie 3,3V i 5V & 12V potencjometrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Tylko od czegoś są znaki przestankowe. Dlatego wynikły nieporozumienia. Panowie nie zabijajcie się o złote kalesony szanownego prezesa. Bo kolega będzie miał niezły ubaw. he he ja już mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 w tym gt sa 3 potencjonometry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 gtf brak zabezpieczenia anty przeciorzeniowego Chyba odwrotnie GT nie ma zabezpieczenie przeciwprzeciążeniowego... (?) przynajmniej tak piesz w komputroniku... to w końcu który ma to zabezpieczenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 obydwa mają zabezpieczenia.. loobek <--- chyba jak sobie dorysujesz... reguluje sie linie 3,3V jednym potencjometrem i 5&12V RAZEM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 obydwa mają zabezpieczenia.. loobek <--- chyba jak sobie dorysujesz... reguluje sie linie 3,3V jednym potencjometrem i 5&12V RAZEM... widzisz tu napisane overload protection max??? http://www.fsp-group.com.tw/english/02_pro...ctorname=ATX12V ja nie widze :D a co ty smilku kochany sie wypowaidasz? miales doczynienia z zasilkami firmy modecom? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 owszem miałem i to nie z jednym .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Ten trzeci potencjometr jest do regulacji zabezpieczeń. 5V i 12V reguluje się 1 potencjometrem, a 3,3v drugim. To wszystko panowie, spór rozstrzygnięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rniczypo Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 odgrzebując temat... czy może Ktoś ładnie i składnie napisać jakie są zasadnicze róznice pomiedzy 300GT a 350GTF /oczywiście poza mocą :) / A właściwie to interesuje mnie, któren lepiej trzyma napięcie. Próbowalem znaleźć odpowiedź w róźnych tematach i wszędzie ktoś się z kimś 'kłóci' - więc czekam w końcu na przejrzystą wypowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 odgrzebując temat... czy może Ktoś ładnie i składnie napisać jakie są zasadnicze róznice pomiedzy 300GT a 350GTF /oczywiście poza mocą :) / A właściwie to interesuje mnie, któren lepiej trzyma napięcie. Próbowalem znaleźć odpowiedź w róźnych tematach i wszędzie ktoś się z kimś 'kłóci' - więc czekam w końcu na przejrzystą wypowiedź. Miałem 300GT...ciągnął to co w podpisie i nie było z nim problemów. Ładnie trzymał napięcia, no może trochę +12V blisko dopuszczalnej granicy. Pod dużym obciążeniem trochę zaczynał się grzać i hałasować. Generalnie bardzo udana zasiłka jak na swoje 300Watt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 fachowcy. 300gt ma po prostu mniej wystających przewodów (no i są krótsze). pozatym to samo w 101%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rniczypo Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 hmmm.. czyli te całe gadanie jakoby GT miało "regulowane" potencjometrami 3.3V, 5V i 12V a GTF tylko 5V i 12V to banialuki? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 ja miełm 300gt i ciagnoł to co mam w podpisie cpu chodizł na 2,125V i 2600 mhz i nic sie neidziało to jest wspaniała kontrukcja teraz mam 520W topower i moge jedynie powiedzieć że mniej sie boje o to że spali mi sie komp bo jednak linie 12V ma stabilniejszą :) cpu chodzi sobie 2562mhz 2,096 dzień i noc i tak ciagle i nic sie enidzije gry wszytko all stable a na 300gt tak samo było LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Banialuki to tylko w przypadku osobnej regulacji 5v i 12v. Bo któryś z panów powyżej próbował z fsp zrobić anteca. Niestety nie da rady :D Większej różnicy pomiędzy nimi po prostu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rniczypo Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 BENITO ---> wielkie dzięki, tak własnie podejrzewałem... ale zawsze pełno różnych 'specjalistów' :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 jest jedna zasadnicza gtf nie ma zabezpieczenia przeciw przeciarzeniowego :P czyli jak gt przeciarzysz to sie wylaczy a gtf sie spali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rniczypo Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 loobek <--- czytaj w polu FILTRY: o 300GTF http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11974 o 300GT http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6551 komputronik? czy to Ty się mylisz :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 komputronik ;) te 16zl wiecej placisz za to zabezpieczenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 co do komputronika- to poszukaj w innych sklepach- ja sie też do modecoma przymierzam i np w sklepie http://www.znak.pl jest zauważalnie taniej- obie zasiłki kosztuja poniżej 100zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rniczypo Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 99tomcat <--- luz... i tak przejdę się na WGK ;) loobek <--- napisz w końcu bez uśmieszków, bo nie wiem jak traktować Twoją odpowiedź (a rozważam 300GT i 350GTF) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rniczypo Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 99tomcat <-- jeszcze jedno. rozumiem, że do takiej konfiguracji jak w podpisie dobierasz sobie Modecom'a 300W(atowego)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Zasilacz Chieftec GPS-300AB-100L (300W)- co o tym sądzicie? lepszy od modecoma 300 gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 powaznie mowie o tym co wczesniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 99tomcat <-- jeszcze jedno. rozumiem, że do takiej konfiguracji jak w podpisie dobierasz sobie Modecom'a 300W(atowego)?tak a po co mi mocniejszy? do tego konfiga wystarczy, a jak bede zmieniać to pewnie nawet modecom 350 by nie starczył myśle nad tym modecomem 350gtf lub gt(widziałem gt za 98zl) a co myślicie o tym tanim chiefie co powyżej dałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Ten szefik to chyba delta 300W,FSP 350GTF będzie lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 zawsze mnie mocno bawila slepa wiara w opisy w komputroniku i innych sklepach internetowych. Panowie troche pomyslcie - na strone producenta zapraszam a nie sklepow internetowych jak chcecie sie dowiedziec prawdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...