Skocz do zawartości
Cr8aComp4me

Przymiarki do 1st wc

Rekomendowane odpowiedzi

No chcialbym sobie zlozyc pierwsze swoje wc. To co planuje kupic (narazie sam procek, ale z czasem tez gpu i nb ):

1. RN Frost, mysle ze jest to dobry wybor ze wzgledu na zblizona wydajnosc do mcs uriela, a bije go na glowe ze wzgledu na cene. Jesli to zly wybor prosze uzasadnic.

2. Jesli planuje kadetta to musze odpowiednio zagadac o szybkozlaczki 12/16 , czy moga byc standardowe ?

3. szybkozłączki wtykowe, czy szybkozłączki skręce ? Ktore przyjemniejsze w obsludze i bezpieczniejsze ?

4. Pompka atman 305 (1200l/h), da rade z czasem udzwignac 2 bloki czy od razu brac atmana 306 (raczej niechetnie, bo duzo drozszy ale nie mam ochoty potem zmieniac pompki). A moze jest cos lepszego w tej cenie. Jak wyglada z poziomem halasu generowanym przez ta pompke ?

5. Kadett z allegro. Czy na sam poczatek da rade samego procka bez wiatraka chlodzic, czy tez musze chocby 8cm wicherek zamontowac ?

6. pojemnik, mysle ze zrobie jakis homemade

7. Do tego weze + zaciski + Y - poszukam czegos na miejscu bo chyba nie ma sensu placic za przesylke.

Nie zapomnialem niczego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Misiu15go2

zlaczki skrecane sa bezpieczniejsze od wtykowych.

Co ty bedziesz chlodzil, sprzet z podpisu?

Jak tak to WC droższe będzi od całego kompa :lol:

nie opyla się daj radiator z wentylkiem na procka i będzie cool a jak WC ma byś do innego kompa to co innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no extra odpowiedzi... naprawde thx za pomoc :"(

nie chce chlodzic kompa z podpisu wc... lol... i w dodatku popisaliscie sie niewiedza odnosnie starych kompow ( choc to raczej dzis niepotrzebne ). To stare gowno sie niezle grzeje. Cooler co mam od palomino ( jakis titan - nie wiem dokladnie jaki i nie sprawdze bo nie jestem w domu ) przy 166@233 przy otwartej budzie daje sobie rade ale przy zamknietej juz nie... ale jeszcze raz CAPSEM specjalnie dla was "NIE ZAMIERZAM CHLODZIC KOMPA Z PODPISU TYM WC"

moze dlatego ze ciagle besztacie ze juz bylo ciezko znalezc topic w ktorym jest odpowiedz ? zastanowiliscie sie nad tym ? Pozatym lamiecie regulamin.

VerB: a sa gdzies testu tego czegos co proponujesz ? kiczu nie zamierzam kupic a wydajnosc frosta mnie satysfakcjonuje.

Spider: czy do frosta beda pozniej sprzedawane topy do a64 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi