FREE_USER Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Witam i pozdrawiam wszystkich Mianowicie sprawa wygląda tak : Mam tą płytę i Antka 1600+XP oraz Palita GF4 TI 4200 + HDD Maxtora oraz pamięć chyba simtec czy coś w tym rodzaju 256 C.L 2.5 Przy instalacji Wina 9x czy Wina XP czy Linuxa zawsze wywala się system ... :-( Więc doszedłem do wniosku ,że to wina ramu bo w win9x instalator w ogóle nie wystartował , w WinXP błąd podczas inicjowania nowego sprzętu (błąd podczas zrzutu pamięci) A w Linuxsie zawiecha kompa ... Moja diagnoza RAM a co wy o tym sądzicie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Szkoda ,że nikt żadnych pomysłów nie ma dodam tylko ,że pamięć i reszta sprzętu pochodzi z Komputronika . Nie mam do niczego zastrzeżeń oprócz tej k.....skiej pamięci RAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Wyglada zdecydowanie na pamiatki , sprobuj szybko na innych ddrach system zainstalowac . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 pare dni temu kumpel z mojego polecenia :) zakupil tego asusa, antka 1700+ i ram noname. No i byla bula podczas instalacji czegokolwiek (win98, xp, linux), bledy plikow, po prostu koszmar. Cale szczescie przyszlo olsnienie i wylaczylem quick power on self test. Okazalo sie, ze "Memory test fail" i ram poszedl do wymiany. Teraz juz wszystko smiga. Sadze, ze w Twoim przypadku jest podobnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Wyglada zdecydowanie na pamiatki , sprobuj szybko na innych ddrach system zainstalowac . Taki właśnie mam plan . Już wszystko sprawdzałem bo na początku zgłupiałem co jest :-))) grane: grafa - ok. procek - ok. hdd - ok. no i został ram - error :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 pare dni temu kumpel z mojego polecenia :) zakupil tego asusa, antka 1700+ i ram noname. No i byla bula podczas instalacji czegokolwiek (win98, xp, linux), bledy plikow, po prostu koszmar. Cale szczescie przyszlo olsnienie i wylaczylem quick power on self test. Okazalo sie, ze "Memory test fail" i ram poszedl do wymiany. Teraz juz wszystko smiga. Sadze, ze w Twoim przypadku jest podobnie Też mi się tak wydaje ale u mnie QPS-test poszedł dobrze 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 hm, u niego to podczas testowania ramu dochodzilo do ~180 i wskakiwalo nagle na 262... Nadziwic sie nie moglem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 hm, u niego to podczas testowania ramu dochodzilo do ~180 i wskakiwalo nagle na 262... Nadziwic sie nie moglem A tak w ogóle to teraz jak się płytka sprawuje i na jakich kostkach leci 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 plytka jest naprawde w porzadku. Sam ja we wtorek kupuje. Za 320 zl :) (cena ecs'a, hehe). A jaki ram to pojecia nie mam, bo siedzi w oplombowanym kompie. Ale on wolal skladac w sklepie, bo "gwarancja" :D Kingston to zaden pewnie nie jest za taka cene :) ale chodzi ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...