Skocz do zawartości
lukasz88

Problem ze złączem PS

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym :lol: to nie do PS :P Chodziło o kontroler ? Bo kto by kupował kontroler PS/2 ? Lepiej uzyć przejsciówki :D

Ja mam klawiaturke PS/2 z przejściówką ma to stare BIG wejście (nie pamietam nazwy :oops: ) A myszka PS/2 z przejściówką COM

Shit co nie? Ale odkryłem że na płycie jest PS/2 jako druciki (4) poszperałem i znalazłem koncówke PS/2 podłączyłem (strasznie ciężko się tam pod zasilacz dostać :evil: ) i nic ani myszka ani klawiatura nie działa :(

Może trzeba jakąś Zworke przestawić albo w Bios coś :?: (ale nic takiego nie zauważyłem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instrukcji nie mam :roll:

Ale to wygląda nastepująco: (róg mobo)

________

|

|

|

|

|

|

|

-----------------LEGENDA------------------

[* - pin

PS/2 - napis obok tych pinów

---------------------------------------------

Wiec jak łatwo się domyslić ze te piny sa do PS/2. Pasuje do tej końcówki PS/2 którą mam próbowałem podlaczać na 2 sposoby i nic nie działa :(

A fajnie by było jakby mi działała moja piekna Optyczna Myszka PS/2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podbny problem, moje MoBo to ABIT BE6-II v1.1 na płycie nie działa ani PS/2 od klawierki ani od myszki. Tylko że tu jest mały problem gdyż jak się podniesie do góry róg płyty przy którym są gniazda PS/2 to klawiatura działa, a mysz na przejściówce PS/2 > COM działa. Natomiast jeśli chodzi o przejściówke to wszędzie gdzie byłem to nie mieli przejściówki PS/2 > USB tylko USB > PS/2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można je normalnie zewrzeć :?: czyli mam wylutować dławik i połączyć to co on łączył :?:

Jak mam sprawdzić czy te rezystory bezpiecznikowe są dobre :?:

Gdzie moge kupić te dławiki, najlepiej podaj adres strony gdzie dałoby rade je dostać i w miare tanio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A który odpowiada za gniazdo klawiatury?? L3, L4, L5 bo nie widze sensu łączenia wszystkich skoro wystarczy tylko jeden połączyć żeby klawiaturka działała normalnie. Na zdjęciu nie zaznaczyłeś ani L1, ani L2 czy czasem one nie są odpowidzialne za to uszkodzenie skoro one znajdują się zaraz za bezpiecznikami od PS/2.

Moja płyta ma rev 1.1, ale ja musze to też zrobić na dwóch ABIT`ach BX133-RAID.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi