Skocz do zawartości
maLy88

Jaki procek wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Za jakiś miech będe se kupowal nowego kompa i własnie niewiem czy AMD czy Intel. Myślałem nad p4 2.4 Prescot 533 oraz na 2.8 Prescot HT 800 a co do AMD to mobilny barthon 2500+. I własnie niewiem co wybrac. Podajcie jakie macie wasze wyniki w kręceniu tych procków i moze jakieś testy podkręconyych i zwykłych, jak się one sprawuja, zapodajcie jak możecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zalezy ile kaski masz ,ja osobisice polecam

Bartka 2500+bdbd serii jak moja ,albo jak chcesz naprawde podkecac ostro to Mobile no i oczywiscie Abita NF7-Sl rev 2.0

to wyjdzie procek ok 350-430zl

Płyta bdb za ok 395zł

A co do wynikow to mam w podpisie BArtka normalnego chodzi bez problemu na 3200+ (11x200) i wiecej :) Mobila pewnie o ok 300-400mhz wiecej wykrecisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak zdecyduje się na Athlona XP 2500 Bartonam jak gdzies dopadne to mobilnego a jak nie to zwykłęgo i do niego Zalmana 7000Cu. A płytke jaką tak w granicach 400 zł mi polecicie stabilną i dobrą do O/C i, żeby ten Zalmanek na nią wszedł:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno a macie może jakieś testy z Atholnem XP 2500+ nie podkręcanym i podkręcanym i Penitum 4 2,4 Preescota. Duża jest róźnica w waydjności po O/C obu procków. :?

musi byc duza skoro takiego 2500+ podkrecasz na 3200+ ablo wieccej to roznice widac w szczegulnosci w 3d i najnowszych grach

moj koles ma P4 2xxx @3300mhz a ja mam XP 2500@3200+ a czasem wiecej jak mi sie zachce to szczeze w grach i aplikacjach 3d nie ma roznic ,jesli chodzi ogulnie to napewni szybszy jest P4 ale jesli ci sie nie spieszy z kompresja,i roznymi obilczeniami i mozesz miec o 20% wolniej to ja bym brał XP w w grach i ta ktak samo :)

dobry zestaw XP to bardzo mały koszt w poruwnaniu z dobrym zestawem P4 np.

Abit NF7-Sl to koszt ok 390 zł

procek Xp-M ok 400-430zł i spoko na 3200+ chodzi :)

oczywiscie zawsze pamietaj o dobym zasilaczu i chłodzeniu :)

a jesli stac cie na P4 i chcesz go na 100% to ja bym brał 2800+ 64Bit Atlona :) i kkkkkkkrrreeeeerciiłłłłłłłł :) :) na 3200+ minimum a przy tym to juz 3200P4 nie ma szans :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi