Kwiecień Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Dzisiaj powinienem mieć już wypasioną obudowę Chieftec BX-03B-B-SL. Ma ona 4 miejsca na wentylatory 92mm (2 w prawym i 2 w lewym boku, w lewym na wysokości procka i na wysokości grafy a w prawym na wysokości HDD). I teraz pytanie - co w miare taniego i cichego kupić ?? W KTR mają wentyle Chieftec'a 92mm po 21zł ale na zdjęciu widzę Titany :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo01 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Polecam tego zalmana: http://www.4max.pl/produkt.asp?g=77&gg=76&id=237 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Polecam tego zalmana: http://www.4max.pl/produkt.asp?g=77&gg=76&id=237 Jakoś na dniach powinienem mieć tego Zalmana. Więc wypowiem się co do jego głośności :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Podstawa to łożyska ślizgowe albo niesłyszalne kulkowe !! Ten Zalman może być niezły !! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Mam tego Zalmana i muszę powiedzieć że wersja na ślizgowych jest bardzo cicha w odróżnieniu od kulkowych. Dobrze jest go montować w pewnej odległości od kratek i innych przeszkód wtedy szum znacznie spada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 daj se siana - mialem tego zalmana i sprzedalem szybko... w sumie - papsty tez ciche nie są... noiseblockery sa ale sa drogie w zasilce mam glaciala ale do budy polecalbym cos 12cm@5V - np YSTech generalnie - po co ci 4 wiatraki w budzie ??? zeby bylo glosniej? jasniej ? czy zabawniej :D ? no offence ofkors - tak se pisze jako fan ciszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 4 wentyle na 5V nie będą głośne ;) Dzisiaj podłączyłem wentylator Zalmana od jakiegoś modelu "jeża", jest on na 2ch łożyskach kulkowych, i mogę powiedzieć jedno - GŁOŚNY JAK SKUR....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Praktycznie kazdy wentylator puszczony na 5v bedzie nie slyszalny, ja bym w drogie sie nie pakowal, tylko takie najtansze kupil :) Mam jednego 92mm i nawet na 7v jest bardzo cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 http://www.4max.pl/produkt.asp?g=77&gg=76&id=163 A ma ktoś tego Sunona, ale konkretnie ten model PTB3-6OC bo są też PTB1-6OC ale one przy 2300rpm mają ok 36dBA a to już trochę za dużo. Myślę że ten przy 1400-1500 obr spokojnie powinien mieć ok 18-20dBA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...