Gucio Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Hi tak sie zastanawiam, ktora plyte wybrac: Asus A7V8X Serial ATA Asus A7V8X Gigabyte GA-7VAXP do tego chcialbym 256mb ddr3200 CL2,5 firmy Corsair. i mam maly problem... komputer ma byc uzywany do grafiki (3ds max, Maya, lightwave) moze lepiej kupic 512mb ddr PC2700 reszta jak w configu z wyjatkiem procka (Athlon XP 2000+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 nie pamietam gdzie ale ktos narzekał na słabe corsairy i to wlasnie takie i zalozyl samsungi pc 333 i wyzsze czestotliwoaci wyciagnal a druga sprawa to raczej nie ma sesnu inwestowac w plytki z kt400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Hi tak sie zastanawiam, ktora plyte wybrac: Asus A7V8X Serial ATA Asus A7V8X Gigabyte GA-7VAXP do tego chcialbym 256mb ddr3200 CL2,5 firmy Corsair. i mam maly problem... komputer ma byc uzywany do grafiki (3ds max, Maya, lightwave) moze lepiej kupic 512mb ddr PC2700 reszta jak w configu z wyjatkiem procka (Athlon XP 2000+) A co masz zamiar robić w tych programach ??? Bo jeśli duże projekty to 512 MB by się przydało . Swoją drogą ja mając 512 w 3DMax nie odczułem różnicy pomiędzy 256 ale wszyscy będą ci mówić więcej ramu lepiej :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 ech.. no szkoda.. zalezalo mi na plytce oblugujacej te 400Mhz Ram`y to co w takim razie.. ? a moze jednak KT400 ? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 podobno a kt400 są problemu z obslugą pamięci 400 bo oficjalnie ten chipset nie wspiera takich pamięci ( nie ma sie co sugerowac numeracją ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 wiec lepiej 256MB/333 i do tego jakis epox`ik ? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 czy zaczekac na plyte oblugujaca DDR`y 3200 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 ja wiem jesli epoxik to jakas nowsze rev niz 1.0 a moze gigabyte na kt333 czyli 7vrx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 A co masz zamiar robić w tych programach ??? Bo jeśli duże projekty to 512 MB by się przydało . Swoją drogą ja mając 512 w 3DMax nie odczułem różnicy pomiędzy 256 ale wszyscy będą ci mówić więcej ramu lepiej :wink: ja 3ds max`a dopiero sie ucze (od 2 miesiecy) ale... mam kase i chcialbym ja jak najlepiej wydac.. wlasnie pod katem mojego "aktualnego" hobby :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 a tak w ogole to do 3dsmax to by sie jakąś grafe porządną przydało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 to pozniej... jakis radeon czy cus.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 osobiscie polecalbym jednak kt333 (np. taka jak ja mam:) i 512ramu (pc27000 samsungi ofkoz), juz miedzy kt266 a kt333 czesto roznica jest niewielka, nie ma sensu przeplacac i kupowac takich drogich pamiatek :} Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 KT400 obsługuje pamięci 400 MHz, ale z racji tego, iż nie posiada funkcji Dual Channel Memory, tylko jedną kość. Przy cenach modułówm 3200 i niskich CS (tylk 2,5) to w ogóle nie ma sensu sie w to ładować, gdyż system w ogóle nie zyskuje na szybkości, bywa nawet, że ją traci, a na pewno zyskuje na cenie... No, chyba, że Ci potrzebne AGPx8 i SATA? Jeżeli tak, to warto poczekać na nForce2. Będzie miał wszystko i jeszcze DCM. Na dzień dzisiejszy lepiej postawić komputer na KT333 i 512 szybkich pamięci DDR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 W tej chwili tylko 7VAXP!!! Za małe pieniądze możesz mieć full wyposażenie. Jeśli chcesz jeszcze poczekać i masz sporo kasy to możesz się pokusić o nForce 2, ale mogą być drogie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 W tej chwili tylko 7VAXP!!! Za małe pieniądze możesz mieć full wyposażenie. Jeśli chcesz jeszcze poczekać i masz sporo kasy to możesz się pokusić o nForce 2, ale mogą być drogie. heh.. ale przeciez ten gigabyte jest na kt400 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Ale o to chodzi. KT333 wcale nie był wiele lepszy od KT400. Wydajność na DDR333 marna, nie było widać większych różnic. Jak już coś kupować to na przyszłość, bo AGP 8x już za pół roku będzie bardziej powszechne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Ale o to chodzi. KT333 wcale nie był wiele lepszy od KT400. Wydajność na DDR333 marna, nie było widać większych różnic. Jak już coś kupować to na przyszłość, bo AGP 8x już za pół roku będzie bardziej powszechne. a mozna wiedziec dlaczego twierdzisz, ze "wydajnosc na DDR333 marna" ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Przeglądając testy na różnych serwisach. Różnica powinna być zauważalna dopiero przy Bartonach z FSB 333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 a mozna wiedziec dlaczego twierdzisz, ze "wydajnosc na DDR333 marna" ? :D Asynchronicznie jest mała, ale jak się puści synchronicznie FSB i pamiątki na 166MHZ to jest power. Jeżeli pamiątki na 200MHz to raczej tylko z KT400 (będzie dzielnik 1/6) Proca puszczamy też na 200MHz FSB (np 9x200) i .. jazzzda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Asynchronicznie jest mała, ale jak się puści synchronicznie FSB i pamiątki na 166MHZ to jest power. Jeżeli pamiątki na 200MHz to raczej tylko z KT400 (będzie dzielnik 1/6) Proca puszczamy też na 200MHz FSB (np 9x200) i .. jazzzda sorki za lamerskie pytanie... ale zeby puscic synchronicznie FSB to trzeba w czyms "grzebac" (bios)? kupuje ten sprzet tylko dlatego, ze niechce nic podkrecac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...