Gość SamoDobro Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Mam taki kłopot. Zmieniłem procesor na Athlona XP 2500+ Postanowiłem więc porobić benchmarki wszystkie jakie się da. Odpalam 3D Marka 2003 i... drugi test, kosmiczna strzelanka a tekstury jakieś takie skaszanione - zamiast tekstur są jakieś kwadraciki, coś tam coś tam... wcześniej - na Duronie 800 tego nie było... próbowałem bez podkręcania karty - to samo. Podobne rzeczy dzieją się w Painkillerze jak zrobię tekstury na jakość Dobrą. w Colinie 04 nic takiego nie mam. tak samo w Pro Evo Soccer 3. ktoś ma jakieś pomysły, co to może być? aha: sterowniki to Omegi - najnowsze ze strony. ale z Catalistami 4.7 i 4.8 dzieje się to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 sprobuj starszych sterownikow i powiedz, czy dalej wystepuja takie przeklamania. Zrob test na obecnosc artefaktow w atitool. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 AtiTool nic nie wykrywa. Podobnie Artifact Tester. I dlatego to mnie dziwi... może wina zailacza czy coś? ale taki efekt? jak wrócę do domu, to wrzucę screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Wrzucam zrzut ekranu z 3DMarka03 może teraz ktoś mi coś doradzi? Jak pisałem wcześniej - AtiTool nic nie wywala, tak samo Artifact Tester z Omeg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 moze zasilacz nie wyrabia juz na tym procku, podaj napiecia jakie masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 chodzi Ci o to? zasilacz 300W Mercury made by Deer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 chodzi Ci o to? http://nsg-olejnik.neostrada.pl/napiecia.jpg zasilacz 300W Mercury made by Deer tak napiecia sa kiepskie, skombinuj jakis zasialcz od kumpla i sprawdz czy jest tosamo, na 70% to zasilacz linia 3.3V i 5V obecnie jest na granicy specyfikacji ATX a w 3dmarku na 100% sa jeszcze niższe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 kurcze... tydzień temu kupiłem tą zasiłkę :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 kurcze... tydzień temu kupiłem tą zasiłkę :oops: kiepska widocznie ;] pozycz cos od kogos ;] i sprawdz napiecia jesli beda na starcie lelpsze to testuj i bedzie wiadomo, ewentualnei jesli kupiles w sklepie to wymień na inna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Deer ma poziom Megabajta i Codeshita. No niestety zmiana lub wymiana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 panowie, to raczej nie bedzie wina zasilacza. Sproboj odkrecic sprzet calkowicie i ZAINSTALOWAC INNE STEROWNIKI tak jak Ci radzilem w pierwszym poscie. Poza tym sproboj pozyczyc od kogos inne pamieci. Moze to ich wina? Ja bym na zasilacz nie stawial. Napiecia mam jeszcze bardziej rozjechane (Codeshit :wink: ) , ale takich bajerow nigdy nie mialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 panowie, to raczej nie bedzie wina zasilacza. Sproboj odkrecic sprzet calkowicie i ZAINSTALOWAC INNE STEROWNIKI tak jak Ci radzilem w pierwszym poscie. Poza tym sproboj pozyczyc od kogos inne pamieci. Moze to ich wina? Ja bym na zasilacz nie stawial. Napiecia mam jeszcze bardziej rozjechane (Codeshit :wink: ) , ale takich bajerow nigdy nie mialem. jako ze kolega zmienił tylko procesor a wiec nic z systemem nie kombinował i sterownikami a jak sie domyślam wcześniej wszystko było ok., zmiana procesora z durona 800 na antka 2500+ to jednak duża różnica w poborze prądu, w 3dmarku napięcia sa napewno dużo niższe a to już dużo poniżej normy ATX, nie masz na swojej karcie takich rzeczy bo masz inna karte ;] gef4ti przy braku prądu by sie zwiesił albo byłby BSOD a radek ma bardziej rygorystyczne wymogi co do stabilności napięcia i często przy braku prądu na radosławach takie rzeczy się dzieją, sam osobiście miałem taką sytuacje kiedys z 8500, wymiana zasiłki i po problemie, jednak nigdy na 100% nei mozna byc pewnym dlatego pożycz od kogos jakis lepszy zasilacz i bedzie wiadomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 pewnie zasilka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...