Skocz do zawartości
Gość SamoDobro

Radeon 9200 i zniekształcenia tekstur w 3D Mark 2003

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki kłopot.

Zmieniłem procesor na Athlona XP 2500+

Postanowiłem więc porobić benchmarki wszystkie jakie się da.

Odpalam 3D Marka 2003 i... drugi test, kosmiczna strzelanka a tekstury jakieś takie skaszanione - zamiast tekstur są jakieś kwadraciki, coś tam coś tam...

wcześniej - na Duronie 800 tego nie było...

próbowałem bez podkręcania karty - to samo.

Podobne rzeczy dzieją się w Painkillerze jak zrobię tekstury na jakość Dobrą.

w Colinie 04 nic takiego nie mam. tak samo w Pro Evo Soccer 3.

ktoś ma jakieś pomysły, co to może być?

aha: sterowniki to Omegi - najnowsze ze strony.

ale z Catalistami 4.7 i 4.8 dzieje się to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AtiTool nic nie wykrywa.

Podobnie Artifact Tester.

I dlatego to mnie dziwi...

może wina zailacza czy coś?

ale taki efekt?

jak wrócę do domu, to wrzucę screena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucam zrzut ekranu z 3DMarka03

Dołączona grafika

może teraz ktoś mi coś doradzi?

Jak pisałem wcześniej - AtiTool nic nie wywala, tak samo Artifact Tester z Omeg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi Ci o to?

http://nsg-olejnik.neostrada.pl/napiecia.jpg

zasilacz 300W Mercury made by Deer

tak napiecia sa kiepskie, skombinuj jakis zasialcz od kumpla i sprawdz czy jest tosamo, na 70% to zasilacz

linia 3.3V i 5V obecnie jest na granicy specyfikacji ATX a w 3dmarku na 100% sa jeszcze niższe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie, to raczej nie bedzie wina zasilacza. Sproboj odkrecic sprzet calkowicie i ZAINSTALOWAC INNE STEROWNIKI tak jak Ci radzilem w pierwszym poscie. Poza tym sproboj pozyczyc od kogos inne pamieci. Moze to ich wina?

Ja bym na zasilacz nie stawial. Napiecia mam jeszcze bardziej rozjechane (Codeshit :wink: ) , ale takich bajerow nigdy nie mialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie, to raczej nie bedzie wina zasilacza. Sproboj odkrecic sprzet calkowicie i ZAINSTALOWAC INNE STEROWNIKI tak jak Ci radzilem w pierwszym poscie. Poza tym sproboj pozyczyc od kogos inne pamieci. Moze to ich wina?

Ja bym na zasilacz nie stawial. Napiecia mam jeszcze bardziej rozjechane (Codeshit :wink: ) , ale takich bajerow nigdy nie mialem.

jako ze kolega zmienił tylko procesor a wiec nic z systemem nie kombinował i sterownikami a jak sie domyślam wcześniej wszystko było ok., zmiana procesora z durona 800 na antka 2500+ to jednak duża różnica w poborze prądu, w 3dmarku napięcia sa napewno dużo niższe a to już dużo poniżej normy ATX, nie masz na swojej karcie takich rzeczy bo masz inna karte ;] gef4ti przy braku prądu by sie zwiesił albo byłby BSOD a radek ma bardziej rygorystyczne wymogi co do stabilności napięcia i często przy braku prądu na radosławach takie rzeczy się dzieją, sam osobiście miałem taką sytuacje kiedys z 8500, wymiana zasiłki i po problemie, jednak nigdy na 100% nei mozna byc pewnym dlatego pożycz od kogos jakis lepszy zasilacz i bedzie wiadomo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi