Celek15 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Witam posiadam zasilke Modecom 350 GTF czy ta zasilka jest dobra zeby utrzymac taka konfiguracje czy lepiej zamienic na cos lepszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Witam posiadam zasilke Modecom 350 GTF czy ta zasilka jest dobra zeby utrzymac taka konfiguracje czy lepiej zamienic na cos lepszego?a co napiec ci nie trzyma? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Jakie masz napięcia i jak masz dużo kasy to morzesz zmienić, ale ogólnie zasiłka tani i dobra. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Powinna spox dać radę. Napięcia dla pewności zmierz miernikiem. Najważniejsze dla ciebie to 3,3v i 12v, bo tymi żywi się radek i proc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Mam takie pytanie, co w moim kompie sie "żywi" 5V :?: Bo mam napięcie 4.33 i musze wiedzieć co jest zagrożone w moim kompie. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Pomiary z AIDY Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.58 V +3.3 V 3.25 V +5 V 4.89 V +12 V 11.67 V -12 V -12.20 V -5 V -4.90 V +5 V podczas wstrzymania pracy 4.95 V VBAT baterii CMOS 3.44 V DIMM 2.62 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 To czym się matrwisz Celek15 wszystko ok. Jeżeli płyta nie kłamie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Nie sa złe, ale soft kłamie, dla porównania pokaże 2 screeny, jeden z AIDy, drugi z softu do mojej płytki głównej: Aida pokazuje 4.33V, a ten ET4 5.150V i komu teraz wierzyć, niestety miernika nie mam. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 ET przekraca i klamie, juz pewniej aida.. przede wszystkim et zaniza napiecia, przynajmniej u mnie . na mierniku pokazuje wiecej niz ET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Celek15: Wrzuć wykres ze Speedfana dla +12V: bo te 11,67V jest podejrzane. Przez chwilę niech komputer pochodzi idle a potem obciąż czyms (gra/seti/prime/cokolwiek) i po chwili popatrz na wykres speedfana i pokaż go. Jak to jest średnie napięcie, i spada ono gwałtownie jeszcze niżej (do np11,3V) to raczej masz problem. Ale, jeśli jest stabilne jak skała i stoi na 11,67V to jest ok, mimo, że trochę przeciążasz linię +12V zasilacza. U mnie wygląda to tak : http://elgreens.republika.pl/tweak%5Cnapie...iecia%5C12V.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Elgreen - napiecie jest stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaCZq Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Soft to o kant pupy potluc mozna... :lol: Lepiej zainwestowac w prosty miernik (koszt raptem 20-30 zl) i przyda sie do wielu rzeczy. Nawet w instalacji domowej 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...