Skocz do zawartości
KRECIO

FAST WRITE A SIDE BAND?!

Rekomendowane odpowiedzi

HIE na taki sprzecie jak ponizej mam pewien problem, mianowicie gdy wlaczam w biosie FAST WRITE to power stripp pokazuje mi ze mam zgaszony ale za to mam wlaczone SIDE BAND!! a ja nie kcem miec wlaczonego SIDE BAND poniewaz obniza mi to wydajnosc grafiki, mianowicie przed zmiana dysku, znaczy sie na starej windzie wsyzstko bylo ok znaczy sie mialem wlaczony FAST WRITE a zgaszone SIDE BAND a teraz mam na odwrot a wydajnosc w 3dsmarku spadla mi o 500p. :( dodam ze wtedy mialem inne stery ale gdzies mi je wcielo :P

Dodam tezs ze przy probie zgaszenia SIDE BAND pod power strippem mam zwisy :( a FAST WRITE wogole nie moge wlaczyc jest na szaro :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej .... mam ten sam problem !!!!!! wlasnie posta podobnego napisalem !!!! u mnie to jest na ati 9000 ..... ja kce fast write !!!! moze to kwestia sterów do ati ??? jakie masz ja 6.13.10.6118

Ja uzywam takich wme-ref-7-72-020524m-004274c moze dlatego mam ten problem, sciagam stery do BBA moze sie zainstaluja, kto wie moze dopisze mi szczescie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może byc kwestia detonatorów - spróbuj na paru różnych wersjach. Jeżeli przeszedłeś z 98se na xp to znam parę przypadków spadku wydajności o pareset punktów ( pomimo zooptymalizowanego systemu) - w tym również mi tak się stało. Ja tez nie mogę dojść do poprawności tych ustawień. Teoretycznie moja plyta obsluguje fw a karta i to i to - a w programach diagnozujacych jak PStripe udaje mi sie włączyć SB na karcie a Fw jest dalej "martwe". Rzeczywiście Riva Tuner najlepiej diagnozuje - muszę ją ściągnać i sprawdzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może byc kwestia detonatorów - spróbuj na paru różnych wersjach. 

na pewno szczegolnie przy Radeonie :lol: :lol: :lol:

Przy Nvidii det są też bardzo różne i nie mówię o 40 tylko tych od 23 - raz im się udawało...a raz nie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może byc kwestia detonatorów - spróbuj na paru różnych wersjach. 

na pewno szczegolnie przy Radeonie :lol: :lol: :lol:

Przy Nvidii det są też bardzo różne i nie mówię o 40 tylko tych od 23 - raz im się udawało...a raz nie!

ale chodzi o Radeona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, ok, ok

tyle, że ja spotkałem się z tymi samymi problemami z Nvidią - myślę, ze trochę  zależy też od płyty głównej i portu AGP

U mnie zależało głównie po jakim Windowsem włączałem wymienione wyżej opcje.

Pod Win ME, nie mogłem uzyskać stabilność przy Side Band Adressing=on,

a pod Win 2000 wszystkie opcje mam włączone i żadnych problemów ze stabilnością nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem właśnie trochę experymentów z tymi ustawieniami wymuszając ustawienia Riva tunerem. Płyta nominalnie obsługuje tylko fw a karta obydwie rzeczy. System działa stabilnie, niemniej jedyny stały przyrost jaki zauważyłem to zmiana cząstkowego wyniku w 3d Mark 2001 se330 -Environment Bump Mapping fps z ~110 na ~130, co w ostatecznym wyniku jest prawie niezauważalne !!!

Jakie są wasze doświadczenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...