KRECIO Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 HIE na taki sprzecie jak ponizej mam pewien problem, mianowicie gdy wlaczam w biosie FAST WRITE to power stripp pokazuje mi ze mam zgaszony ale za to mam wlaczone SIDE BAND!! a ja nie kcem miec wlaczonego SIDE BAND poniewaz obniza mi to wydajnosc grafiki, mianowicie przed zmiana dysku, znaczy sie na starej windzie wsyzstko bylo ok znaczy sie mialem wlaczony FAST WRITE a zgaszone SIDE BAND a teraz mam na odwrot a wydajnosc w 3dsmarku spadla mi o 500p. :( dodam ze wtedy mialem inne stery ale gdzies mi je wcielo :P Dodam tezs ze przy probie zgaszenia SIDE BAND pod power strippem mam zwisy :( a FAST WRITE wogole nie moge wlaczyc jest na szaro :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 HEH ogladacie a nic nie piszecie :):P :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 ej .... mam ten sam problem !!!!!! wlasnie posta podobnego napisalem !!!! u mnie to jest na ati 9000 ..... ja kce fast write !!!! moze to kwestia sterów do ati ??? jakie masz ja 6.13.10.6118 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 ej .... mam ten sam problem !!!!!! wlasnie posta podobnego napisalem !!!! u mnie to jest na ati 9000 ..... ja kce fast write !!!! moze to kwestia sterów do ati ??? jakie masz ja 6.13.10.6118Ja uzywam takich wme-ref-7-72-020524m-004274c moze dlatego mam ten problem, sciagam stery do BBA moze sie zainstaluja, kto wie moze dopisze mi szczescie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Ja włączyłem obie funkcje programem Rivatuner i jeszcze dodatkowo wymusiłem tryb Quadro i wszystko chodzi ładnie, szybko i stabilnie pod Windows 2000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 To może byc kwestia detonatorów - spróbuj na paru różnych wersjach. Jeżeli przeszedłeś z 98se na xp to znam parę przypadków spadku wydajności o pareset punktów ( pomimo zooptymalizowanego systemu) - w tym również mi tak się stało. Ja tez nie mogę dojść do poprawności tych ustawień. Teoretycznie moja plyta obsluguje fw a karta i to i to - a w programach diagnozujacych jak PStripe udaje mi sie włączyć SB na karcie a Fw jest dalej "martwe". Rzeczywiście Riva Tuner najlepiej diagnozuje - muszę ją ściągnać i sprawdzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 To może byc kwestia detonatorów - spróbuj na paru różnych wersjach. na pewno szczegolnie przy Radeonie :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 To może byc kwestia detonatorów - spróbuj na paru różnych wersjach. na pewno szczegolnie przy Radeonie :lol: :lol: :lol: Przy Nvidii det są też bardzo różne i nie mówię o 40 tylko tych od 23 - raz im się udawało...a raz nie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 To może byc kwestia detonatorów - spróbuj na paru różnych wersjach. na pewno szczegolnie przy Radeonie :lol: :lol: :lol: Przy Nvidii det są też bardzo różne i nie mówię o 40 tylko tych od 23 - raz im się udawało...a raz nie! ale chodzi o Radeona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 ok, ok, ok tyle, że ja spotkałem się z tymi samymi problemami z Nvidią - myślę, ze trochę zależy też od płyty głównej i portu AGP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 ok, ok, ok tyle, że ja spotkałem się z tymi samymi problemami z Nvidią - myślę, ze trochę zależy też od płyty głównej i portu AGP U mnie zależało głównie po jakim Windowsem włączałem wymienione wyżej opcje. Pod Win ME, nie mogłem uzyskać stabilność przy Side Band Adressing=on, a pod Win 2000 wszystkie opcje mam włączone i żadnych problemów ze stabilnością nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Zrobiłem właśnie trochę experymentów z tymi ustawieniami wymuszając ustawienia Riva tunerem. Płyta nominalnie obsługuje tylko fw a karta obydwie rzeczy. System działa stabilnie, niemniej jedyny stały przyrost jaki zauważyłem to zmiana cząstkowego wyniku w 3d Mark 2001 se330 -Environment Bump Mapping fps z ~110 na ~130, co w ostatecznym wyniku jest prawie niezauważalne !!! Jakie są wasze doświadczenia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...