KWS89 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Hello. Wim że niewypada prosić o pomoc ale to jest ponad moje siły... Mój brat ma P2 233@291(na fsb 8x/41) i odkręciłem go i po tygodniu cyk, monitor zmienia kolory cH** zdrobione ale komp się niechce <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span>ć(tzn. <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span> sie ale nie piszczy ani nic niewyświetla na monicie ale daje sygnał :? że lampka się zmienia z pomarańczowego na zielony i potem z powrotem) wymieniłem proca(i tak już trzeba było bo gry żadnie niechciały chodzić mu i dalej qpa. RAM sprawdzony, dźwięk sprawdzony, mnożnik ok ale siet niechce się włączyć nawet do biosa :evil: :evil: :evil: Pozdro AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Wygląda na to, że padła płyta główna, albo zasilacz (rozumien, że płyta nie wydaje żadnych dźwięków). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Mi to bardziej wygląda na biosa bo na mobo wydaje się wszystko jakby wporzo... Płyta milczy jak grób ale dyst <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span> się i CD tak samo... Podobny problem był opisywany na Forum o intelu i wszystko pasuje do mojego opisu... Bądź co bądź ale chyba zdechła mobo lub BIOS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 A robiłeś "clear cmos"? Możliwe też, że wyczerpała się ta bateryjka na płycie głównej (to już dość stary sprzęt - miała prawo). Bios sam z siebie chyba by nie padł. Ps. Pisze się włącza. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...