<Prezes> Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Witam wszystkich :!: Kupiłem dziś Ligitechy Z-640. No i jestem trochę zmieszany :? Grają tylko przednie satelity, głośnik centaralny i sub. Tył jest prawie niemy, bo zamiast dźwięku wydobywają się jakieś szumy :( Przełączyłem tylnie satelitki na przód i grają, więc napewno nie są uszkodzone. Do karty muzycznej (SB Live!) podłączyłem kable zgodnie z kolorami (a może nie mają być podłączone w taki właśnie sposób :?: ). Pomimo wielu prób zmieniania w windowsie wszystkich parametrów związanych z dźwiękiem, nie odniosłem żadnego sukcesu. Tylnie głosniki nadal nie grają i mam zestaw 3.1 :wink: Nie znajduję już żadnego pomysłu więc pomóżcie :!: Jeśli ktoś miał taki problem, bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Sluchaj, nie masz c zasem tez dzwieku na plycie glownej? U mnie byl podobny problem. Mam SB Live i karte na pl. glownej. Glosniki podlaczone do karty 5.1 (na Soltku) graly tylko przodem. Pomimo tego ze w panelu sterowania ustawilem glosniki na 5.1. Okazalo sie ze OBIE karty musza byc ustawione w tryb 5.1. Odkrylem to gdy wszedlem w 3D Marku 2003 do wyswietlenia parametrow systemu. W czesci "DirectSound" okazalo sie ze glosniki sa nadal w stereo. Przelaczenie Live'a w 5.1 pomoglo. Jesli nie pomoze to lap mnie na priv, moze cos zaradzimy. EDIT: Aha, czym robiles testy? Bo moze po prostu odtwarzasz takie filmy/gry/muzyke ze tyly sie nie uaktywniaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis, the Purger Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Ja mam ten sam problem, tyle, że podłączam wszystko do sound storma, nie mam żadnej dodatkowej karty... Tylne tylko szumią, jak pozamieniam kable przy dzwiękówce czarny z pomarańczowym miejsami, tak, że nie są tak jak powinny byc (czarny kabel + pomarańczowe gniazdo, pomarańczowy kabel + czarne gniazdo) to coś słychać w tych tylnich, chociaż niewiele :/ Balans mam ustawiony na max na tylne i nic... i don't know what to do Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...