Skocz do zawartości
Hanu

Chieftec 360-202 i dziwne zachowanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest nietypowa. Wczoraj rano jak mnie nie było w chacie wpadł brachol i podłączył swój HDD. Skopiował co chciał, odłączył dysk i poszedł. Wieczorem włączyłem kompa i na "dzień dobry" zwis w windzie. Reset. Komp boot'uje i zwis podczas wykrywania napędów. No to jeszcze raz restart. Tym razem piski i radosny komunikat,ze wtyczka do Radeona nie podpięta. Wyłączyłem gada i jeszce raz startuję. Tym razem zaskoczyło. Popykałem w Dooma3 i po 2 godzinach wyłączyłem. Przyszła żona z pracy i właczyła kompa. Zwis przy ekranie Zapraszamy. Myślę sprawdzę stabilność. Napięcia w porządku, Prime pokatowałem 2 godziny, później zapodałem Memtest, tez w porządku. Kilka razy 3DMark i też spoko.

I w tym momencie mam zagwozdkę. Czy coś nie tak z zasiłką? Jak widać sprawa dotyczy raczej sekwencji startowych. Brachol zarzeka się, ze nic nie zmajstrował. Sprawdzałem też napiecia w BIOSie zaraz po włączeniu kompa i też jest wszysko git. Spotkaliscie się z czymś takim. Może coś z molexami? Mam jakieś dziwne wrażenie, że Chieftec ma dość...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś z tasmami IDE ? jak podpinał brat HDD to zruszył może coś i teraz takie cyrki?

próbowałeś odkrecić kompa? odkrec procka i pamieci moze sie przegrzewaja, mamy lato i pewien wzrost temperatur, odepnij wszystkie tasmy ide i wyjmij wtyczke ATX z mobo i włóż na nowo ! dobrze dociskajac , sprawdz tasmy ide, moze nadłamane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi