Hanu Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Sprawa jest nietypowa. Wczoraj rano jak mnie nie było w chacie wpadł brachol i podłączył swój HDD. Skopiował co chciał, odłączył dysk i poszedł. Wieczorem włączyłem kompa i na "dzień dobry" zwis w windzie. Reset. Komp boot'uje i zwis podczas wykrywania napędów. No to jeszcze raz restart. Tym razem piski i radosny komunikat,ze wtyczka do Radeona nie podpięta. Wyłączyłem gada i jeszce raz startuję. Tym razem zaskoczyło. Popykałem w Dooma3 i po 2 godzinach wyłączyłem. Przyszła żona z pracy i właczyła kompa. Zwis przy ekranie Zapraszamy. Myślę sprawdzę stabilność. Napięcia w porządku, Prime pokatowałem 2 godziny, później zapodałem Memtest, tez w porządku. Kilka razy 3DMark i też spoko. I w tym momencie mam zagwozdkę. Czy coś nie tak z zasiłką? Jak widać sprawa dotyczy raczej sekwencji startowych. Brachol zarzeka się, ze nic nie zmajstrował. Sprawdzałem też napiecia w BIOSie zaraz po włączeniu kompa i też jest wszysko git. Spotkaliscie się z czymś takim. Może coś z molexami? Mam jakieś dziwne wrażenie, że Chieftec ma dość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasrz_2 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Może coś z tasmami IDE ? jak podpinał brat HDD to zruszył może coś i teraz takie cyrki? próbowałeś odkrecić kompa? odkrec procka i pamieci moze sie przegrzewaja, mamy lato i pewien wzrost temperatur, odepnij wszystkie tasmy ide i wyjmij wtyczke ATX z mobo i włóż na nowo ! dobrze dociskajac , sprawdz tasmy ide, moze nadłamane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Wiesz, specjalnie katowałem Prime an podkręconym by wykluczyć procka/pamięć. Kable dociskałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 A możesz wymienić zasiłkę na inną i wtedy spróbować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...