Gość Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 No właśnie mam kłopot ! Corsair 400Mhz Cas=2,5 , AMD2000+ i Abit KX7 333. Posiadam round cable coolermastera na 133Mhz (chyba). Przy ustawieniach 143 x coś wyniki winrara są prawie identyczne jak przy ustawieniach 200 x coś gdzie suma to około 1,8 GHz (Conspiration około 700MB Divxa pakuje mi na standard i 64 Kb słownika w około 5:45 w Winrarze 2.90) i FSB musiałem zrezygnować z dzielnika 4:2:1 na rzecz 5:2:1 i ustawić dyski na PIO4. Także performance Normal/Fast/Ultra chyba mie się pogorszył. Podobnie z trybem 183 x coś - tutaj też co nieco trzeba było ustawić. Uważam, że problem z dyskiem to nie problem z nim ale z jego taśmami (mam trochę lepsze) ale przy pewnych ustawieniach zaczyna się coś w rodzaju "falowania" czasu pakowania i przy wyższym FSB przy takich samych ustawieniach coraz dłuzej trwa pakowanie od pewnego momentu (wystarczy wygiąć lekko taśmę IDE, aby był podobny efekt) Dlatego mam Pytanie !!! Chciałbym dostać taśmę zrobioną z skrętki w której każdy para jest oddzielnie ekranowana -kto takie rzeczy może wykonać lub gdzie takie rzeczy można kupić !!!!! Może ktoś wie coś o artykule w którym opisuje się wykonanie takiego kabla z kabli ethernetowych. Proszę o pomoc !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 oczywiście chodzi tutaj o FSB=2*200 Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 ... musiałem zrezygnować z dzielnika 4:2:1 na rzecz 5:2:1 i ustawić dyski na PIO4. ...Jeśli dyski przestawiłeś na PIO4 to jest to ich wina! Tryb PIO powoduje, że w transmisji danych ma większy udział procesor i ogranicza to transfer danych! Twoja płyta to wersja bez RAID, jeśli nie to spróbuj podpiąć dyski pod Kontroler HPT - wytrzymuje większe częstotliwości PCI! FSB200 bez UDMA dla dysków nie ma sensu ! Staraj się osiągnąć wysokie FSB ale z UDMA ! Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Albo spraw sobie plyte z procesorem I/0 (np i960) - to napewno odciazy CPU w sprawach dyskowych ;) Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 dyski chyba nie, racze taśmy dyskowe mają ogrniczenie co do maksymaknego transferu w danej częstotliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...