Skocz do zawartości
p!Ck3r

komp do ~4,5k

Rekomendowane odpowiedzi

elo, elo mam za zadnie zlozyc kompa szwagrowi za ktory moze dac ~4,5 z winda, wordem(dla nauczyciela), monitorem, buda, klawa, myszka itd. zadanie by trudno nie bylo gdyby komp mial byc do gier itd. bo ma byc do www/word/muza/jpg

szwagier nie lubi kompow bo sie szybko starzeja ^^ teraz jedzie na jakims 150mhz itd...

szwagier wymagajacy nie jest wiec mysle nad mobo z zintegrowana grafa, ale taka zeby 200fsb udzwigla (chyba ze bardziej oplaca sie asrocka i 9200 kupic)

problem tez z buda, mysle ze jakas za 100zl z zasilka/bez i chiefteca kupic.

pozatym mysle nad: bartkiem 2500->, 521 w dualu (jak mobo da, lub 1gb), dysk 120gb (jaki to wogule nie wiem o_x) myszka optyczna, monitor z tesco, i org. winda i word tyle, że z znizka dla nauczyciela.

I tutaj pytanie co wybrac? Wiem ze jak komp do worda to i nawet duron 750 starczy, ale szfagier chce na lata kupic

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzajmy , zintegrowana grafa ;)

------

moze cos takiego

Płyty główne Abit NF7-SL n-Force2 SATA v2.0( Soundstorm + Sata i ladna obsluga fsb) 399.00

Procesory AMD Athlon XP 2500+ Barton BOX 417.00

Pamięci DDR-SDRAM Kingston 512MB PC-400 CL 3.0( po co dual na amd?) 369.00

Dyski twarde Samsung 160 GB 7200 8M cache(Dysk na SATA , ew weź jakiegoś WD , ja posiadam samsunga i cichutki) 458.00

Obudowy ModeCom PLATINUM silver + black(Moze byc inna , pogadaj ze szwagrem jaki design(czy jak to sie pisze :P) mu sie podoba) 173.00

Karty graficzne Gigabyte Radeon 9550 128MB DDR DVI TV(skoro jpg to potrzeba jakiejs karty lepszej) 393.00

Klawiatury A4-Tech KB-21 multimedialna PS/2(na www sie pewno przyda)

Myszy Mysz A4-TECH Optic 325 48.00

Zasilacze HuntKey BS3000 300W Silent 99.00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi