feluś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Cześć mam epoxa 8krai i ramy goodramy. Mój problem polega na tym że stają mi gierki w miejscu co jest związane z za wysokim fsb chyba ale do 220 to ten epixik powinien dojechać. W biosie ram by spd ,ale zaznaczone poniżej timingi były takie cl 2,5 trcd 4 trp 5 ddram burst length 4 write recovery time 3t twr 2t. czy jak jest włączone auto by spd to chyba korzysta z 3-3-3-9 a nie z tego poniżej czy tam poniżej trzeba ustawić te 3-3-3-9 bo chyba nie? czy to burst length -4 recovery time 3t i twr 2t są odpowiednie. Jeżeli ustawiam ram auto by spd a system performance na fast to chyba timingi się nie zmieniają bo wyższych fsbnie zauważyłem ale w aidzie się poprawia. W aidzie odczyt 2900 wcześniej widziałem 3100 a odczyt to tylko 750 więc stąd te moje pytania. Czytałem faq vipa i inne wątki o ramie ale nie wpełni wyklarowują mi sytuację. bardzo was proszę pomózcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Wez pod uwage ze pamieci ktorymi dysponujesz nie sa mistrzami OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...