Sadzior Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 uz działa mi slack, sprawa bootowania załatwiona. teraz mam jednak pare problemów. bede tu je zgłaszał. -nie wykrywa mi nagrywarki (działam na jądrze 2.4.coś, liteon 52327S) -w kde gdy daje eject płytki to w tle zaczyna działąć jakis proces i tak przez cały czas -maks rozdzielczośc jaka moge dać to 1024/768 przy 61 hz na monitorze 19 cali! Czy trzeba zainstalowac jakies stery? prosze by było tłumaczone krok po kroku bo jestem początkującym...:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 1 hmmm nie wiem ;P 2 jaki proces ? bo gdy mowisz "jakis" nie licz ze ktos ci pomoze 3 oczywiscie ze musisz zainstalowac stery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 1. Znaczy co Ci jej nie wykrywa? Bo odczytać płyty pewnie możesz. U mnie działała wyśmienicie na Slacku 9. 2. Jaki proces? I dlaczego Eject a nie Wysuń? 3. Stery? W linuksie? do monitora? Znajdź takie parametry jak pasmo odświeżania w poziomie i w pionie a następnie wklep w plik konfiguracyjny (/etc/X11/XF86Config lub XF86Config-4). W sekcji monitor będzie na to miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadzior Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 1 wogóle nie widzi nagrywarki 2 procewj ejecting a daltego eject bo cos pochrzaniłem przy instalce i moge tylko us english Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Odpal Knoppixa i sprawdź czy wszystko będzie działać. Jeśli tak to go po prostu zainstaluj (ma do tego skrypt fajny). Slack jest świetny, ale wymaga od użytkownika pewnego doświadczenia bo tam wszystko konfiguruje się ręcznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 1 wogóle nie widzi nagrywarki 2 procewj ejecting a daltego eject bo cos pochrzaniłem przy instalce i moge tylko us english 1. Nie ma jej w /dev ?? 2. Możesz zawsze doinstalować paczkę z polskim językiem :) Na 99% jest na płycie, ew. można paczkę z neta zassać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadzior Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 1 wogóle nie widzi nagrywarki 2 procewj ejecting a daltego eject bo cos pochrzaniłem przy instalce i moge tylko us english 1. Nie ma jej w /dev ?? 2. Możesz zawsze doinstalować paczkę z polskim językiem :) Na 99% jest na płycie, ew. można paczkę z neta zassać ;) 1. nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 To pokaz dmesg, bo ja nie wierze. Osobnym problemem moze byc emulacja SCSI potrzebna do nagrywania (AFAIR). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 2. Jaki proces? I dlaczego Eject a nie Wysun? A dlaczego Wysun????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Osobnym problemem moze byc emulacja SCSI potrzebna do nagrywania (AFAIR). To zaden problem, jedna linijka wiecej w LILO, u mnie jest hdd=ide-scsi Oczywiscie musisz miec w kernel wkompilowana obsluge scsi konkretnie modul ide-scsi.o, u nnie na slacku current z jajkiem 2.4.27-ow1 dziala jak zyletka Naped CD-rom mozesz wysuwac komenda Eject wiec system go "widzi". Ale mount odwoluje sie do tej czesci nagrywarki ktora odpowiedzialna jest tylko za czytanie plyt i dla niego jest to zwykly cdrom. Odpalales jakis program do nagrywania plyt? Wyswietla Ci jakies bledy? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...