vojt Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Mam problemik z konfiguracją sieci (4 komputery) na tym routerze. Zainstalowane na nim systemy to Windows98SE. Router posiada wyjście na 4 switche i pytanie: kabel skrosowany czy nie ? Proszę o opisy ewentualnie rady. Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Po pierwsze: router posiada switch z czterema wyjsciami a po drugie: kabel niezcrossowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Cytat Po pierwsze: router posiada switch z czterema wyjsciami a po drugie: kabel niezcrossowany Dokładnie, z czterema. Ale problem nadal jest ! Zainstalowałem świeżo system , konfiguracja protokołu z płyty (zalecane) i nic. Wskazówką może być mrugająca na pomarańczowo dioda łącza DSL. (brak synchronizacji) Czasem świeci na zielono i znów przerywa. Sprawdzałem w neo i podobno wszystko jest OK ale jakoś im nie wierzę. Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o kontakt. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 wszystkie diody musza swiecic na zielono...co do konfiguracji to nie instaluj nic tylko zaloguj sie na router i wlacz easy setup w zakladce advanced - ustaw PPPoA_1 dopisz uzytkownika i haslo i dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 pewno problem z kablami .. nic innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kranson Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 sprawdź czy nie podłączyłeś splitera do kabelka od modemu. spliter musi byc tylko przed telefonem. Widziałem takie przypadki dlatego przyszło mi to na myśl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Co do kabla to moze byc krosowany jak i niekrosowany. Nawet w instrukcji jest napisane :/. Cytat pewno problem z kablami .. nic innegoPrawdopodobnie kabel. Mialem ten sam problem - okazalo sie ze drzwi zgniataja kabel truszke za bardzo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DYM Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Wie ktoś moze dlaczego jak jestem na win 98 to rozłancza mi neta, raz jest przez kilka godzin i na chwile rozłaczy a raz ciagle rozłancza i ponawia, ale gdy przechodze na win 2000 to jest normalnie :? oco w tym chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...