cisum Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Witam Mam płytę MSI K7T Turbo ver. 3 z najnowszym Biosem. Biegał na niej Duron 850 do puki nie padł. Potem postanowiłem kupić sobie Durona 1600 ale niestety nie wiem jak zmusic go do pracy z częstotliwością 1600 !!! Płyta ma w Biosie regulacje napięcia do 1,700 , mnożnik od x12 do x15, a FSB co 1 Mhz od 100 do 132 ? O co tu chodzi ? O ile wiem powinien chodzic na magistrali 266 Mhz (133) . Płyta obsługuje podobno Athlony XP do 1700+. Poradźcie jak go ustawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Ustaw wszystko na AUTO i powinno być OK :) To co podajesz to ustawienia MANUAL i masz wtedy możliwość samodzielnego wyboru napięcia i FSB. UPDATE : Ściagnąłem sobie instrukcje do twojej płyty. Musisz zmienić ustawienie zworki 17 na płycie. Musi być rozwarta dla FSB 133. Dla FSB=100 MHz jest założona zworka. Powinno pomóc :) Według tego co znalazłem na necie płyta obsługuje Durony do 1,8MHz. Ale chyba z tego co widzę pamięci chodzą synchro z procem, więc musisz mieć pamiątki przynajmniej 266. Nie ma mozliwości ustawienia asynchronicznego :( choć to dla wydajności nawet lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cisum Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Dzięki ci serdecznie !!! Jak mogłem nie pomyśleć o zworce, niepotrzebnie męczyłem się z szukaniem ustawień na manualu a tu tylko wyciągnełem zworkę i wszystko śmiga super. Bios pokazuje Unknow procesor at 1900+ i o to mi chodziło. Jeszcze raz serdeczne dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...