pjotrek Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 wyszly nowe omegi zrobione z catalystow 4.8. jakie sa wasze wrazenia? ja musze niestety stwierdzic ze w porownaniu do zwyklych 4.8 to z panelu zniknal "antyaliasing czasowy", niby w menu start w omegach jest program do "enable temporal AA" jednak jak to wlaczylem to w morrowindzie wydajnosc znacznie spadla w porownaniu do zwyklego AA, a wyglad sie wcale nie zmienil, w przeciwienstwie do zwyklych 4.8 gdzie wydajnosc nie spadala i byla widoczna wyrazna roznica w jakosci grafiki w 3dmarku03 mam dokladnie tyle samo punktow na omegach jak i na zwyklych sterach (3996) mam radeona9600pro od gigabyte'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 czyli nie opłaca się instalować omeg :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 u mnie przy podkreconych parametrach karty wywala sie vpu rec. dokladnie tak jak w przypadku instalacji wszystkich wersji oryginalnych cat. nie wiem co zmienili w najnowszych omegach, bo na poprzednich wersjach nie mialem problemu z o/c :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seb84 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Wlasnie sobie je przetestowalem. Wydajnosc spadla ale musze przyznac ze poprawil sie obraz. Zainstalowalem sobie panel z Catalysta 4.8 i wlaczylem AA i wydajnosc gorsza. Bez AA podobnie sie sprawowaly. u mnie w Doomie 3 czasami na Catalystach (wszystkich) wystepuje jakis blad. Gdy stepuje pojawia sie przedemna jakas kreska ktora oddziela ekran na 2czesci a na omegach tego nie ma. Nie wiecie czego moze byc to przyczyna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seb84 Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Poprawka : Poprawa obrazu u mnie jest tylko w doomie(nie mam tego paska dzielacego ekran) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 A to dlatego że pewnie twój R9800PRO@XT jest na R350 a on nie ma diody termicznej więc tej zakładki nie będziesz miał :(. Czytanie ze zrozumieniem nie boli. ;) R360 mam (zdejmowałem i zakładałem Silencera ostatnio 6 razy), PCB z XT mam, chip LM63 do pomiaru temperatury mam; nawet wątki na hardware o temp. zakładam. Przecież jak byk napisałem, że mierzę ATITool (ewentualnie RivaTunerem). Po prostu nie ma zakładki overdrive i tyle. :P Ale ja też mam pytanko mam R9550XT od gecube'a który jest na RV360 (według RivaTuner'a) więc teoretycznie powinienem mieć zakładkę Overdrive a jej nie mam możecie mi powiedzieć co jest nie tak :roll: mam omegi 4.7 Sprawdź, czy masz chip do pomiarów temperatury i wszystko będzie jasne - sama dioda w GPU (przy R360 jest pod, przy RV360 jest wbudowana) nie wystarczy, musi być jeszcze odpowiedni scalaczek. ;) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=85718 http://www.techpowerup.com/articles/overcl...king/vidcard/94 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Przesiadłem się na nie z omeg 4.5. W doomie w 1024x768 detale high wzrost z 35 do 41 fps! Dla mnie bomba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...