Skocz do zawartości
Piszczel

Wyższe Vcore=gorsze o/c ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem bardzo zdziwiony. Ustawiam Antka na 142MHz przy Vcore 2V - zwis :cry: , przy vcore=1,85 rusza winda ale 3Dmark resetuje kompa, zapodaje 1,75V i wszystko działa OK 8O . O co chodzi :?:

Sytuacja wg mnie całkiem normalna a winna jest tu temp.

Ja testowałem i przy ustwieniach 8x147

Przy 1,8 V było stabilnie

Zaś przy 1,85 jużnie. Po prostu temp na pocku była o 2-3 stopnie wyższa i cpu burn wywalał system.

Zanim zapodasz te 2V to sięlepiej zastanów czy to ci naprawdę konieczne. Bo jak go nie będziesz naprawdędobrze schładzał to długo ten proc nie pożyje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem bardzo zdziwiony. Ustawiam Antka na 142MHz przy Vcore 2V - zwis :cry: , przy vcore=1,85 rusza winda ale 3Dmark resetuje kompa, zapodaje 1,75V i wszystko działa OK 8O . O co chodzi :?:

duze vcore= duza temperatura i stad te zwisy :)

jezeli nie masz dobrego WC to max vcore dawaj ~1,85-1,9 bo i tak wiecej nie wycisniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie rozumiem twojej zasady podkręania.. zaczynam podkręcać, przy vcore standardowym i zwiekszasz vcore, a nie od razu 2 v i potem zmniejszasz, robisz to w odwrotnym kiernku, chyba że chcesz spalic proca i sparwdzic jego wytrzymalaośc na duże vcore i wysoką temp..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...