Skocz do zawartości
kaz_p

Dual Chanel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Mam plyte GA7N400 bartka2600 .Pamieci to Twin Mos 2*256 w Dualu PC3200.Chce powiekszyc ram,dokupic tej samej firmy 1*512 czy innej .Wymienic na 2*512 i jakiej marki.

Prosze o rade.Czy beda roznice w wydajnosci .O pamieciach do tej plyty nic nie znalazlem

Mysle o malym OC. Dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej kup sobie 2x512 jakies pc3200. Do pc3200 nie ma znaczenia zbytnio jakie wezmiesz, jezeli nie bedziesz podkrecal. Jezeli nie zalezy Ci mocno na timngach wez hynixy. Maja duzy potencjal, na przyszlosc. Na fsb 166 z imingami powinno byc tez duzo lepiej. Moga byc jakies kingstoyn, lub jezeli masz wicej kasy to geile... Do fsb 200 zbytnio nie ma znaczenia, bo wszystki markowe ladnie chodza (oprocz nowych twisterow)

p.s. Wez "ogarnij" troche ten watek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam na tym forum i piszecie ze NForc2 ma problemy z 2*512 Twin mos .Psze wyzej jaka mam plyte,laskawie jedna odpowiedz na tylu uczestnikow.Pytam o roznice w kombinacjach z ramem ijak bedzie sie sprawowal na tej plycie.Brak zainteresowania robicie sobie jaja czy to wszystko jest do du..y albo forum przereklamowane.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam na tym forum i piszecie ze NForc2 ma problemy z 2*512 Twin mos .Psze wyzej jaka mam plyte,laskawie jedna odpowiedz na tylu uczestnikow.Pytam o roznice w kombinacjach z ramem ijak bedzie sie sprawowal na tej plycie.Brak zainteresowania robicie sobie jaja czy to wszystko jest do du..y albo forum przereklamowane.....

zaprawde albowiem mylisz sie.

a wyzywajac nas tracisz szanse na uzyskanie odpowiedzi.

naprawde malo tu jest ludzi posiadajacych gigabyte'y, bo sa one znane ze swej marnosci. dlatego radzilbym sie uzbroic w cierpliwosc, ale po slowach rzuconych w ostatnim poscie male widze szanse.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 2x256+512 i chodza w dualu. Co prawda na 200MHz, ale chodza ladnie. Jak chcesz uzyskac takie wysokie FSB to (najpierw zmien plyte gl.) wydaje mi sie ze tylko Hynix lub cos na Winbondach BH-5/6. Jednak to ostatnie rozwiazanie raczej do osiagniecia z drugiej reki bo w sklepach juz pewnie nie dostaniesz (sam szukalem :( ). Poczytaj forum to sie duzo dowiesz. I nie denerwuj sie jesli nikt Ci od razu nie odpowiada!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi