Skocz do zawartości
DomanR

!!! ASUS DVD-E616 i nowy BIOS v2.0 !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy ma ktoś taki napęd? Jeżeli tak to czy próbowaliście upgrade'ować nowy BIOS v2.0?? Mi w programiku flash'ującym ASUS'a (pod Windows'em) wyskakuje, że to nie jest BIOS od tego urządzenia!! I o co tutaj chodzi??!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój napęd zflashował się bez problemów (ale pod WinMe, pod XP nie chciał), nowy firmware ma wersję Z.0, a nie 2.0 jak podają na stronie, ciekawe skąd ta rozbieżność? Hmm, poprzednia wersja jaka była w moim czytniku też miała oznaczenie I.0, a nie 1.0... Po upgrade nie zauważyłem żadnej różnicy w pracy napędu, może jedynie trochę szybciej rozpoznaje włożoną płytkę, ale nadal transfer z nośnika DVD ma beznadziejny (góra 3...4MB/s), chyba jednak oddam go do reklamacji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, ja transfer mam spoko (ostatnio nawet coś koło x13 wyciągnąłem).

Co do BIOS'u to rzeczywiście jest wesja I.0 :) a zupgrade'ować mi się pod Win98SE nie chce!

Nie chce mi się instalować nowego systemu, ale skoro tak trzeba to może się zmusze :x

Myślisz, że to może być wina wersji systemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie wina systemu, trudno powiedziec co jest przyczyną. Mi pod XP niby się flashował (wyświetlał wkaźnik postępu) i pod koniec zawołał o restart, ale zmiany nie było. Czy u Ciebie było podobnie, czy pojawił się błąd? Albo weź poprostu czytnik i program do kogoś znajomego, i u niego spróbuj - może się uda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i poszło!!! Ale musiałem zainstalować WinME. Pierwszy raz się spotkałem z czymś takim, żeby mi nie chciało zrobić upgradu BIOSa przez system.

Jak dla mnie to na pierwszy rzut oka poprawili korekcję błędów (chociaż i tak nie była zła). Ostatnio nagrałem sobie dwa filmiki, których ten ASUS nie chciał mi zgrać (przerywał w połowie płytki). A teraz poszło bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...