Skocz do zawartości
Gość

Pomocy w kartach graficznych - Radeon 8500 vs GF4 Ti4200

Rekomendowane odpowiedzi

W nooo tym tygodniu :) zmianiam sobie kompa. Parametry jakie sobie dobrałem to Athlon 2000 XP+, 512mb RAM DDR, Soltek 75DRV5, Segate Baracuda 4 80 GB ..... i walsnie mam zajebisty problem z karta graficzna wybieram miedzy Gigabyte ATI Radeon 8500 Delux 64 mb DDR aaaaa Gainward lub Winfast GF4 Ti4200 ... cena nie odgrywa tutaj duzej roli niech ktos mi doradzi ktora karta jest lepsza Radek ma zajebiste wyjscie TV a GF to czysta moc :) .. moze ktos z was czytajacych to ma jedna z tych kart -> prosze o relacje :D (aaa jak RADEON bo jestem raczej sklonnny na niego :P too jaki model ten DELUX Gigabayte'a czyy wersja PRO lub VIVO ATI )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym ci radził kupić MSI KT3 Ultra2 nish tego Solteka. A jak chcesz wiedzieć dlaczego to użyj opcji "szukaj"

Nawet zastanów się trzy razy. Wybór płyty to albo MSI KT3 Ultra2 albo Gigabyte (też na KT333, ale nie pamiętam modelu w tej chwili).

Jeśli Radeon to albo built by ATi albo np. Hercules z 128MB 3.3ns BGA. Test na FrazPC.pl (jest tam porownanie paru kart z rdzeniem Radeon8500).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hymm ten Soltek wyglada noo nie wiem conajmniej przyzwoicie :P alee ja sie srednio znam na plytach glownych coo mozecie powiedziec na temat Asusa A7V333 ?? jesi chodzi ooo grafe to wybralem GF4Ti4200 co tu mowic GF4 to jest klasa Radeon 8500 byl projektowany by konkurowac z GF3 aaa z tymi Radeonami to tak roznie jest jesi chodzi o gry np. GTA3 obraz ma lepszy ale co mi po obrazie jak wkrotce bede gry co radek bedzie szedl w nich 20 FPS ... co do GF4 jaka marke mozna polecic ?? mam dwa modele na oku to GeForce4 Ti-4200 MSI G4Ti4200-TD 64MB tv-out + DVI i GeForce4 Ti-4200 Leadtek Winfast A250 LE 64MB tv-out / DVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D hehe... chyba trzeba będzie założyć odzielne forum

radeon 8500 czy gf4ti4200

:D heh... a tak pozatym to bierz gf4ti4200. Jeśli cena nie gra roli to bierz gainwarda tą za ok.1000 zeta golden sample

a tak wogóle to ja wybrałem to co poniżej w konfigu :D i jestem zadowolony. jak ja kupowałem gf4 to jeszcze nie było tego gf4 gainwarda gs za ok.900 zeta jak bym teraz kupował to bym wytrzaskał trochę więcej zeta i bym kupił tego gs za 900 zeta :twisted: :D

...odjazdowy konfig tylko coś ta pł.główna nie pasuje :)

posłuchaj innych forumowiczów i zmień jeśli jeszcze możesz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hymm ten Soltek wyglada noo nie wiem conajmniej przyzwoicie :P alee ja sie srednio znam na plytach glownych coo mozecie powiedziec na temat Asusa A7V333 ??

z tym Soltekiem to jest tak ze jesli bedziesz chcial krecic to jest bardzo prawdopodobne ze nie wyjdziesz poza 150 na magistrali

z fajnych plytek to np ;

Gigabyte 7VRX

ABIT kx7-333

z Asusem ludzie mają problemu ale to niech oni juz sami sie wypowiedzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym ci radził kupić MSI KT3 Ultra2 nish tego Solteka. A jak chcesz wiedzieć dlaczego to użyj opcji "szukaj"

ZGADZAM SIĘ !!! 8) Bierz GF4 Ti4200 !

świetnie Wofek świetnie odpowiedz pasuje jaknajbardziej do twojego cytatu :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biorac SL-75DRV5 nie mam zamiaru podkrecac procka nie jestem zwolennikiem podkrecania procesorów aa wiec do normlalnego kozystania z tej plyty bez zadnych podkrecen procka i zmiana FSB nadaje sie ? dokladnie pod Athlon 2000 XP ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biorac SL-75DRV5 nie mam zamiaru podkrecac procka nie jestem zwolennikiem podkrecania procesorów aa wiec do normlalnego kozystania z tej plyty bez zadnych podkrecen procka i zmiana FSB nadaje sie ? dokladnie pod Athlon 2000 XP ??

Niby ujdzie..... ale jak za rok postanowisz wsadzić sobie Athlona XP 2700 pracującego na FSB 166 MHz to co ??? To se nie wsadzisz :lol: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie badz glupi i nie sluchaj bzdur, ktore Ci pocisna tutaj na forum o R8500.

Bierz gf4ti4200. Zastanawialbym sie tylko gdyby w gre wchodzilo R8500 vs gf3ti500

A ten znowu swoje :wink: dostajesz jakas kase za ta kampanie Nvidii ?

Koles powinien sobie odpowiedziec czy pojsc na wydajnosc czy na jakosc

Ja moge tylko powiedziec co odczulem po zmianie z GF 2 mx 400 na R adka 8500

obraz jest wyrazny jak zyleta anisotropic jest cudny a ze wydajnosc od GF 4 Ti 4200 jest mniejsza to kazdy dzieciak wie tylko o ile i czy to jest warte straty jakosci obrazu ? no gdyby to byl GF 4 Ti 4600 to moze moze bo podobno ma firewire no i wydajnosc ma wyraznie lepsza ale ja mam Radka i po zrozumieniu co w ATI piszczy po malu zaczynam sie cieszyc z mojego wyboru :) no i jesli gra to napewno przypadnie mu do gustu True Form to naprawde dziala i jest sliczne :) dlatego wlasnie mowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również polecam GF4Ti4200,  wygoda i wydajność, rekompensują "słabszy" obraz... a jeżeli cena nie gra roli, to możesz sobie sprawić naprawdę porządną grafę...

powiedz mi co ja mam dokładnie rozumiec poprzez pojecie słabyszy obraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z całego serca polecam radka - miałem wcześniej 2 produkty nvidii: tnt i gf2mx400. Teraz mam radka i jestem zadowolony - 0 problemów i jakość grafy cudna - a że wydajność niższa troche od ti4200 to mnie mało obchodzi akurat bo i tak wszystko mi super chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...