Gość sew333 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Hej mam nastepujacy problem. Moze najpierw przedstawie specyfikacje sprzętu : SOLTEK 75DRV5,512RAM, ATHLON 1800+,RADEON 9600XT. Jak wlaczam DOom3 na ULTRA high TO pojawia mi sie takie ostrzezenie: RUNNING DOOM3 IN ULTRA QUALITY UTILIZES OVER 500 MEGABYTES OF TEXTURE MEMORY.RUNNING IN THIS MODE IS NOT RECOMMENDED. ARE YOU SURE YOU WANT TO PROCEED? I jak daje na OK I AKCEPTUJE i mam juz na Ultra to w grze migotają tekstury albo połowa ekranu sie krzaczy.(TYLKO ZA 1 WGRANIEM PLANSZY ZA 2 JUZ NIE MAM TEGO). Wyłącznie na Ultra tak mam. Na High jest idealnie. Poza tym w innych grach nic nie mam żle nawet w 3DMARKACH. KArty nie kręciłem. Tylko ten Doom3 na Ultra High mnie zastanawia. Jak ktos ma tyle samo RAmu na karcie i w kompie to niech luknie u siebie. Dzięki:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 masz za slaby procek (chyba) a kiedy ostanio przeinstalowywales system jak ja mam problemy z jakas gra to robie to i walenajnowsze stery do wszystkiego i wtedy jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Ramu za mało, a tak poza tym to ludzie ---- NIE WLACZAJCIE ULTRA HIGH BO TO NIC NIE DAJE!!!!!! High wyglada identycznie jak ultra (moze jak sie bedziesz przypatrywal 7 dni i 7 nocy to wtedy zauwazysz roznice) a jedynie spowalnia gre.... Potrzebujesz nie 500 ramu ale 500MB pamiecie NA KARCIE!. Texture Memory to jest pamieć karty graficznej. Jak na razie chyba jest tylko jedna karta z taka pamiecia na pokladzie, a ze jest profesjonalna to sie nie nadaje do gierek...Poczytajcie kilka recenzji i testow w doomie, to zobaczycie ze ultra NICZYM sie nie rozni...(oprocz tego ze nie kompresuje grafiki, a na high kompresja jest na tyle mala ze niewidoczna) Podsumowanie: Walcie high i PIEPRZCIE ULTRA! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 cZyli moglem miec takie migania tekstur i krzaczenia na ULTRA jak wlaczallem plansze? Na pare sekund doslownie poznieej juz te bledy znikały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Mogles...a tak nawiasem WYLACZ ULTRA HIGH. Dasz na high, nie zauwazysz roznicy, i bedziesz mial wiecej FPS-ow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Chcialem dodac ze tylko mam krzaczenie przy wlaczonych efektach w Advanced Settings(chyba ze je wylacze) i na ULTRA ttlylko. Na High jak je mam wlaczone jest spoko. I czy te efekty w advanced settings wplywaja na RAM , trzeba wiecej ramu zeby je udzwignac ?? CZy one korzystają z RAMU?? te w adv settings chodzi mi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Co do ustawien zaawansowanych to zerknij na www.benchmark.pl, tam jest taki artykuł - "wybieramy sprzet do domma" czy jakos tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 ale swietny topik - w ogole nie wiem po co zalozony jak mozna bylo to w topiku o doomie zamiescic ultra high daje duzo tylko na karcie ktora to pociagnie (mozna i sobie na gf440 wlaczyc i co z tego???) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Cos moze bardziej konkretniejszego w mojej sprawie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Sprawdzalem na RADEONIE 9000PRO te same ustawienia i jeszce na 256RAM i tego nie bylo na ULTRA. Juz nie kapuje czemu u mnie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Potrzebujesz nie 500 ramu ale 500MB pamiecie NA KARCIE!.[gluteus maximus] prawda, wiem z doświadczenia. Wcześniej, gdy miałem 512MB Ramu na pokładzie, puszczając na Ultra DIII skakał jak zając na polu, każdy większy ruch myszką i jechało po swapie, teraz przy 1GB ramu chodzi przepięknie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 NO ja rozumiem tylko chodzi mi o to czy tez miales wtedy na poczatku jakies tekstury rozwalone na jakies 3 sekundy po pokazaniu ekranu juz gry?? BO ja na 512 ram mam a na 768ram tez ale tylko wtedy jak inne programy mi zajmuja pamiec jak je mam wlaczone Jak mi sie plansza doczytywala to mialem jakies czarne tekstury na 512 ram a na 768 juz w sumie nie mam tego chyba ze wlacze jakies programy obciazajace (ALE JEST ROZNICA JUZ) Tylko mnie dziwi czemu koles na 256 RAM i RADEONIE 9000PRO tego w ogole nie mial??(CZYZBY KARTA MU NIE DAWALA WIECEJ TEKSTUR BO MA NA NIEJ 64 MB)? TeN kto ma 512 ram i karte 128 czy moglby sprobowac u siebie ULTRA HIGH?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 genghiskan - ultra high nie daje nic! To jest pic na wode. Jest tak niezauwazalnie mala roznica, ze nie ma co sobie pupy tym zawracac. Do kucyka - RAM swoja droga. Nawet na low gra wymaga 1G zeby nie bylo doczytow. Tutaj calkiem o co innego chodzi. Tutaj na pewno chodzi o 512 MB NA KARCIE! Pytalem sie o to panow w ID, takze jest to pewne. Ja jednego nie rozumiem - po co wam to pieprzone ULTRA HIGH??? Ile testow musi zostac przeprowadzonych, zebyscie doszli do wniosku ze nie ma roznicy miedzy HIGH A ULTRA HIGH??? Jest tysiace stron opisujacych to wiec nie bede wiecej darl juz mordy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 kuicets :arrow: szczerze mówiąc to wali mnie to ULTRA HIGH tak samo jak mnie wali ten cały gniot DIII, mówie Ci co zauważyłem. Nie miałem / nie mam żadnych zjazd z teksturami, artefaktami itp, tylko mówię, że w przypadku 512MB Ram na Ultra doczytywało średnio co 5 sekund, teraz tego nie ma, na karcie mam 128MB więc? A co do doczytów - przy 512MB i detalach na High nic mi nie doczytywało, na ultra nie dało się grać... Jak dla mnie czy to na medium, czy na high, czy na ultra tekstury i tak są żałosne wiec nie mamy o czym już mówić 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 NO ja rozumiem tylko chodzi mi o to czy miales na tym 512 ram cos z teksturami na 3 sekundy po wgraniu? I jeszcze jedno na karcie z 64 mb jak sie da na HIGH TO I TAK TEKSTURY BĘDĄ JAK NA LOW?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 NO ja rozumiem tylko chodzi mi o to czy miales na tym 512 ram cos z teksturami na 3 sekundy po wgraniu? I jeszcze jedno na karcie z 64 mb jak sie da na HIGH TO I TAK TEKSTURY BĘDĄ JAK NA LOW?? na 512MB było wszystko ok, tylko szarpało 8) co do drugiego pytania to nie mam pojęcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Kucyk patrza na to : Miałem podobny problem - ale rozwiazanie było bardzo porste i głupie... Zawsze tak miałem jak otwierałem DOOMa przez ikone (skrót) stworzoną przez instalke... Jeżeli otwierałem przez exe to wszystko było OKa... Może też tak masz.... Odpisala mi osoba pewna z forum więc jesli to przez to mam to jakaś paranoja chyba:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 ale ja nie mam/nie miałem, żadnego problemu... czy ty umiesz czytać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 No włąsnie zaczynam wątpić...:P Bo ta odpowiedz którą cytował sew333 nie była do niego.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 KUCYK - jezeli nie podobaja ci sie tekstury w DIII, to w jakiej grze ci sie podobaja? Ja osobiscie nie spotkalem gry z lepszymi. Oczywiscie rozumiem ze to jeszcze nie jakosc "filmowa", ale miejmy na uwadze ze jeszcze zostalo duzo ubytkow technologicznych zanim obraz komputerowy bedzie bardziej rzeczywisty od rzeczywistego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 kuicets :arrow: nie karz mi robić screenów ścian, podłogi itp z blika, proszę... gra jest ładna, to fakt, ale tylko dzięki grze świateł/cieni, tekstury z bliska wyglądają koszmarnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Tu sie niestety z toba kucyk zgodze, jednak nie o to chodzi zeby ogladac wszystko z blizka tylko zeby napieprzac do przodu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 ja piernicze wy sobie qrde wlaczacie ultra high a mi qwa haczy na high na 98pro ... pierdziele ide po 1 gb ramu ... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 ja piernicze wy sobie qrde wlaczacie ultra high a mi qwa haczy na high na 98pro ... pierdziele ide po 1 gb ramu ... :?Taaaaa... oni włączają to Ulta High i co dalej? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 ja piernicze wy sobie qrde wlaczacie ultra high a mi <font color="#FF0000">[ciach!]</font> haczy na high na 98pro ... pierdziele ide po 1 gb ramu ... :?potwierdzają się moje słowa - dokup ramu i będzie miodzio, ale tak jak mówię i mówili poprzednicy - i tak tekstruki wyglądają cienko... ja piernicze wy sobie qrde wlaczacie ultra high a mi <font color="#FF0000">[ciach!]</font> haczy na high na 98pro ... pierdziele ide po 1 gb ramu ... :?też się z Tobą zgodzę 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...