BiAłY Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Podlinkowałem moją instrukcję obsługi... Może rzuci to na tę sprawę trochę światła... Po 1-sze link nie działa. A teraz słuchaj :>, wchodzisz najpierw w to: I wybierasz JumperFree Configuration Pokarze Ci się: To tu wszystko zmieniasz. To jest akurat do mojej płyty, ale twój asus też ma bios ami więc tylko może się conajwyżej opcjami różnić. Od góry widizsz: FSB tylko tym możesz podkręcać chyba, że masz proca dla wybranych czyli wersja inżynieryjna to również możesz zmieniać mnożnik (następna opcja), ale tak zapewne nie jest. I dalej częstotliwość pamięci, agp/pci, napięcie proca, pamięci i agp. Perfomance mode ustaw w zależności od tego jakie masz pamięci albo zostaw na auto. Jak chcesz podkręcać to już wiesz gdzie szukać opcji, teraz wystarczy, że poczytasz troche jak to się robi. Narka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Sory dwa razy http:/// w linku dałem... Ale już link działa... W zakładce Advanced nie mam takiej opcji... Zresztą zobaczcie sami...(w instrukcji praktycznie są pokazane wszystkie zakładki biosu...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 2 sprawy: - po pierwsze - płyty microATX Asusa nie mają opcji OC (jedynie A7V8X-MX ma możliwość zmiany FSB - zworki, mnożnik/vcore przez drutmod i w P4P800-VM można zmieniać FSB za pomocą clockgena) - po drugie - jej większa siostra P4R800-V ma powiedziałbym marne możliwości OC: FSB od 100 do 266 - nie wiem czy liniowo czy skokowo oraz czy jest stałe AGP/PCI, Vagp 1.5 i 1.6V, vdimm nawet przyzwoicie 2.5-2.8V, i vcore troche zamieszane ale wygląda że od 1.525 do 2.025V. Mówiąc w skrócie - zapomnij o pokręcaniu na tej płycie - gdybyś miał nie microATX (P4R800-V) może być coś wycisnął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 no nic... dziękuje za pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 powinno byc w advanced ale nie widze ... nie znam tej plyty u nie jest cos w styulu JumperFree Configuration czy jakos tak :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Mam jeszcze jedno pytanie... w jednej z zakładek biosu (dokładniej w ustawienia chipsetu karty graficznej)mogę wybrać opcję ”DRAM CAS Select” slow/fast i AGP Aperture Size (mam ustawione 256mb)... O co w tym chodzi? Jak najlepiej to ustawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Mam jeszcze jedno pytanie... w jednej z zakładek biosu (dokładniej w ustawienia chipsetu karty graficznej)graficznej? mogę wybrać opcję ?DRAM CAS Select? slow/fast i AGP Aperture Size (mam ustawione 256mb)... O co w tym chodzi? Jak najlepiej to ustawić? Jesli nie masz zwisow na SLOW to zmien na FAST AGP Aperture Size = 0,5 * ilosc pamieci operacyjnej ; max 256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Mam jeszcze jedno pytanie... w jednej z zakładek biosu (dokładniej w ustawienia chipsetu karty graficznej)graficznej? mogę wybrać opcję ?DRAM CAS Select? slow/fast i AGP Aperture Size (mam ustawione 256mb)... O co w tym chodzi? Jak najlepiej to ustawić? Jesli nie masz zwisow na SLOW to zmien na FAST AGP Aperture Size = 0,5 * ilosc pamieci operacyjnej ; max 256 Co do twojego zdziwienia to ta karta jest wbudowana w płytę główną... A o co chodzi z tym: "DRAM CAS Select"? Czym się różni fast od slow? Teraz przestawiłem na fast i jest troszeczkę lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 plyta zmniejsza w "jakis" sposob timingi po przestawieniu na FAST ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...