qotsapl Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 mam K7N2 i BArtona 2500+ i nie mogą wogule zmieniz ustawień CPU Multiplier-em (ratio) w biosie narazie chodzi cpu 11 x fbs 182 = 2004 MHz jest stabilny a temp około 47-53C, jak jest max bezpieczna temp dla BArtona 2500+?? mam pytanko czy takie ustawienie jest bezpieczne??!! oraz co robie źle iż nie mogę zmienić CPU Multiplier w biose na 11,5 lub 12 dzieki za szybkie odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 z tego co piszesz wynika że masz zablokowany mnoznik i nie możesz tym samym go zmieniać, więc zostanie na 11 (ale można go zmienić robiąc drut moda na mnoznik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Maxymalbna temp. to 85*C ale nie chcialbym takiej miec lapiej jakbys nie mial wyzej 70* (kazde 10* wiecej skraca o polowe zywotnosc proca ciekawe tylko od jakiej?? :wink: ) A tak po za tym to masz zablikowany mnoznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qotsapl Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 dzieki za podpowiedz a jak wygląda sprawa z cpu 11 x fbs 182 = 2004 MHz jest stabilny a temp około 47-53C czy mogę spokojnie spać przy takich ustawieniach czy raczej mam sie czoegos obawiac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 temp jest dobra. jaki masz cooler? Boxowy? ja przy tych ustawianiach spał spokojnie (fsb dałbym 185 :))jkaie masz v-core na nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Maxymalbna temp. to 85*C ale nie chcialbym takiej miec lapiej jakbys nie mial wyzej 70* (kazde 10* wiecej skraca o polowe zywotnosc proca ciekawe tylko od jakiej?? :wink: ) A tak po za tym to masz zablikowany mnoznik no nie calkiem gorzej dla proca jak ma wyzsze napiecie - to je faktycznie zabija np. jesli proc chodzi na 1.5V i ma 80*C i jest stabilny to jest wsio ok... o wiele gorzej jakby przy napieciu ~2V mial te 80*C takie temperaturki (jesli nie stanowia przeszkody w dalszym podkrecaniu tzn . jesli ktos juz nie chce dalej podkrecac - to nie sa zadnym problemem i nie nalezy sie tym martwic bo proc zamiast powiedzmy 10 lat pozyje tylko 8 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qotsapl Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Vcore mam 1,65 po puszczenu 4 time demek w doomie 3 temp wzrosła do 54C mam zwiekszyć Vcore do 1,7 ???? oraz czy napewno będzie bezpiecznie przy 185 FBS x cpu 11?? dzieki mam nadzeje że narazie juz ostatni raz zawracam wam głowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 jak bedzie chodził to po co podnosić v-core? jesli nie pójdzie to robisz clear cmosa i mozesz zwiększyć napięcie troszke. za 8 lat to ten komp to będzie zabytek więc się nie przejmuj Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 a jak jest stabilnie to po co zwiekszac??? :| nie kumam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 moze zeby szpanowac kumplom? siema frajerzy a ja mam vcore 2V i kto jest panem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Logan"]moze zeby szpanowac kumplom? siema frajerzy a ja mam vcore 2V i kto jest panem?no ja akurat mam ~2.2V i jakos nie czuje sie z tego powodu wyzszy czy co - poprostu proc nizej nie chcial pracowac z taka czestotliwoscia z jaka ja chcialem no to go pogonilem :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Logan"]moze zeby szpanowac kumplom? siema frajerzy a ja mam vcore 2V i kto jest panem?no ja akurat mam ~2.2V i jakos nie czuje sie z tego powodu wyzszy czy co - poprostu proc nizej nie chcial pracowac z taka czestotliwoscia z jaka ja chcialem no to go pogonilem :evil: Ile? To co Ty masz za procek że jeszcze żyje? Respect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...