Skocz do zawartości
qotsapl

problem z CPU Multiplier-em (ratio)

Rekomendowane odpowiedzi

mam K7N2 i BArtona 2500+ i nie mogą wogule zmieniz ustawień CPU Multiplier-em (ratio) w biosie

narazie chodzi cpu 11 x fbs 182 = 2004 MHz jest stabilny a temp około 47-53C,

jak jest max bezpieczna temp dla BArtona 2500+??

mam pytanko czy takie ustawienie jest bezpieczne??!!

oraz co robie źle iż nie mogę zmienić CPU Multiplier w biose na 11,5 lub 12

dzieki za szybkie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maxymalbna temp. to 85*C ale nie chcialbym takiej miec lapiej jakbys nie mial wyzej 70* (kazde 10* wiecej skraca o polowe zywotnosc proca ciekawe tylko od jakiej?? :wink: )

A tak po za tym to masz zablikowany mnoznik

no nie calkiem gorzej dla proca jak ma wyzsze napiecie - to je faktycznie zabija np. jesli proc chodzi na 1.5V i ma 80*C i jest stabilny to jest wsio ok... o wiele gorzej jakby przy napieciu ~2V mial te 80*C

takie temperaturki (jesli nie stanowia przeszkody w dalszym podkrecaniu tzn . jesli ktos juz nie chce dalej podkrecac - to nie sa zadnym problemem i nie nalezy sie tym martwic bo proc zamiast powiedzmy 10 lat pozyje tylko 8 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logan"]moze zeby szpanowac kumplom? siema frajerzy a ja mam vcore 2V i kto jest panem?

no ja akurat mam ~2.2V i jakos nie czuje sie z tego powodu wyzszy czy co - poprostu proc nizej nie chcial pracowac z taka czestotliwoscia z jaka ja chcialem no to go pogonilem :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logan"]moze zeby szpanowac kumplom? siema frajerzy a ja mam vcore 2V i kto jest panem?

no ja akurat mam ~2.2V i jakos nie czuje sie z tego powodu wyzszy czy co - poprostu proc nizej nie chcial pracowac z taka czestotliwoscia z jaka ja chcialem no to go pogonilem :evil:

Ile? To co Ty masz za procek że jeszcze żyje? Respect

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi