Buck Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Mam pytanko do wszystkich jaki byscie polecili monitor 21 cali CRT do grafiki 2d zalezy mi na poszczególnych modelach i parametrach no i dostępności w Polsce. Cena gra mniejsza role no ale tak rozsadnie do 5000, moze tez byc cos z tanszej polki. Narazie myslalem o Hitachi albo Iiyama, ale nie przekreslam innych firm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 no to mozesz przekreslic SONY, tw dwa paski na ekranie to tragedia kumpel sobie kupil wlasnie takiego SONY 21'' za cos ponad 4000 zl i ma paski :!: smiechu warte :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 no to mozesz przekreslic SONY, tw dwa paski na ekranie to tragedia kumpel sobie kupil wlasnie takiego SONY 21'' za cos ponad 4000 zl i ma paski :!: smiechu warte :D To jest neistety normalne przy Trinitron'ach :( Ale słyszałem, że te nowsze modele mają podobno już niemal niewidoczne te dwa paski.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Mam 17" na Trinitronie i mam dwa poprzeczne paski, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Siostra miała to samo na Samsungu 19", ale wymieniła go na lepszy, bo dla jej graficznych zastosowań, to nawet mała ryska na ekranie jest nie do zniesienia... Jak monitor, to zamiast marki, patrz na parametry, odświeżanie, plamka i cena. Dalej to już nie ma znaczenia, bo tanio nie kupisz profesjonalnej 21". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Mam 17" na Trinitronie i mam dwa poprzeczne paski, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Siostra miała to samo na Samsungu 19", ale wymieniła go na lepszy, bo dla jej graficznych zastosowań, to nawet mała ryska na ekranie jest nie do zniesienia... Jak monitor, to zamiast marki, patrz na parametry, odświeżanie, plamka i cena. Dalej to już nie ma znaczenia, bo tanio nie kupisz profesjonalnej 21". niektorym nie przeszkadza, (moj kumpel tez tak mowi) ale dla mnie to jest tragedia, jednak kolesiowi chyba chodzi o cos bez skaz skoro bedzie mu to sluzylo do grafiki 2d (zapewno pro skoro chce az 21'') Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Jaki monitor 21 do grafiki 2d??? Najlepszy... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 no to mozesz przekreslic SONY, tw dwa paski na ekranie to tragedia kumpel sobie kupil wlasnie takiego SONY 21'' za cos ponad 4000 zl i ma paski :!: smiechu warte :D co jest śmiechu warte??????????? po prostu wszystkie monitory na trinitronach i diamontronach (ctx,wyższe samsungi itp) to mają-taki ich urok-ale są praktycznie niezauważalne polecam iiyamę-cud miód -REWELKA MONITORKI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 no to mozesz przekreslic SONY, tw dwa paski na ekranie to tragedia kumpel sobie kupil wlasnie takiego SONY 21'' za cos ponad 4000 zl i ma paski :!: smiechu warte :D co jest śmiechu warte??????????? po prostu wszystkie monitory na trinitronach i diamontronach (ctx,wyższe samsungi itp) to mają-taki ich urok-ale są praktycznie niezauważalne polecam iiyamę-cud miód -REWELKA MONITORKI po pierwsze jest smiechu warte a raczej rozpaczy to ze koles daje ponad 4k za monitor i ma dwa paski na ekranie po drugie czy to jest urak trinkow i diamontow to bym sie klucil po 3 jesli ktos ma slaby wzrok albo jest akurat czarna grafika na ekranie no to moze nie widziec, a zobacz sobie na jasnym tle ! bleeeee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 no to mozesz przekreslic SONY, tw dwa paski na ekranie to tragedia kumpel sobie kupil wlasnie takiego SONY 21'' za cos ponad 4000 zl i ma paski :!: smiechu warte :D co jest śmiechu warte??????????? po prostu wszystkie monitory na trinitronach i diamontronach (ctx,wyższe samsungi itp) to mają-taki ich urok-ale są praktycznie niezauważalne polecam iiyamę-cud miód -REWELKA MONITORKI po pierwsze jest smiechu warte a raczej rozpaczy to ze koles daje ponad 4k za monitor i ma dwa paski na ekranie po drugie czy to jest urak trinkow i diamontow to bym sie klucil po 3 jesli ktos ma slaby wzrok albo jest akurat czarna grafika na ekranie no to moze nie widziec, a zobacz sobie na jasnym tle ! bleeeee widzę ze masz zerowe pojęcie o monitorach na kineskopach diamontrona i trinitrona ZEROWE!!!!!!!!!!! i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 EIZO. imho najlepsze monitory crt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 no to mozesz przekreslic SONY, tw dwa paski na ekranie to tragedia kumpel sobie kupil wlasnie takiego SONY 21'' za cos ponad 4000 zl i ma paski :!: smiechu warte :D To nie są paski, tylko bardzo cienkie druty, i są one zamontowane w kinolu nie bez powodu. Zgadzam się z przedmówcą, że masz niewielkie o tym pojęcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Kwestia zastosowań, siostra wymieniła samsunga 17" na nowego, bo w jednym rogu ekranu kineskop miał ryske, a potem tą 19" za pasy... ja tam nie narzekam, tło na pulpicie mam czarne, a w grach i filmach nie widać, forum jest jasne, ale można spokojnie olać, tak więc Twój kumpel narzekać nie powinien, ma przyzwoity monitor, 21" (oh yeah!) i w ogóle mu zazdroszcze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 no to mozesz przekreslic SONY, tw dwa paski na ekranie to tragedia kumpel sobie kupil wlasnie takiego SONY 21'' za cos ponad 4000 zl i ma paski :!: smiechu warte :D Człowieku - widziałeś kiedyś Trinitrona bez pasków trzymających maskę? Bo ja nie. A jak nie wiesz jakie są zalety kineskopów szczelinowych to bardzo mi przykro :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misialaczek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 EIZO ma najlepsze monitory. Poza tym co to znaczy "IMHO"???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misialaczek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 http://www.eizo.com.pl/product.php?stat=f980 WEJDŻ tam masz ciekawy monitor eizo 21' http://www.eizo.com.pl/product.php?stat=fa2090 ten też jest ciekawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 ... Poza tym co to znaczy "IMHO"????In My Humble Opinion ---> moim skromnym zdaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 eizo jest ok ale ta cena!!!! jedni twierdzą że eizo, inni że iiyama a jeszcze inni coś jeszcze ja tam z monitorami mam stale do czynienia i powiem krótko IIYAMA RULEZ!!!!!!!!!!!!! http://www.iiyama.pl/pages/produkte/crt_pl...php3?id=HA202DT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Cos wam sie pomylilo i to ostro ! i wali mnie to czy to sa paski czy to sa jakies druty i za zadnego specjaliste od monitorow sie nie uwazam bo takim nie jestem tylko wyrazam swoja opinie ! mnie te paski (o sorry "druty" jakies tam) poprotu denerwoja i niechcial bym miec taki monitor. wiec nie kumam tych najazdow na mnie ! bartezjusz ekspercie ! wyjasnij mi jakie sa zalety takowych monitorow ! bardzo tego pragne! dla mnie jest wazne zeby nie bylo zadnych dziwnych odchylen, DRUTOW !!!! i zeby kolory byly dobre, dla mnie to wystarczy. josef EKSPECIE nastepny ! nie nie widzialem Trinitrona bez paskow, totez nic takiego nie napisalem ! Tak to jest napisac posta, kolesiowi, ktory szuka dobrego monka 21'' do zastosowan 2D to zaraz "EKSPERCI" sie rzucaja nie wiem o co ?! przepraszam bardzo jesli kogos urazilem ! wiecej chyba nie bede pisal swoich odczuc co do niektorych prodoktow bo mnie pobija nastepnym razem ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 ! wiecej chyba nie bede pisal swoich odczuc co do niektorych prodoktow bo mnie pobija nastepnym razem ! I BARDZO DOBRZE LEPIEJ JUZ NIC NIE PISZ ,ZWŁASZCZA O RZECZACH O KTÓRYCH NIE MASZ POJĘCIA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 ! wiecej chyba nie bede pisal swoich odczuc co do niektorych prodoktow bo mnie pobija nastepnym razem ! I BARDZO DOBRZE LEPIEJ JUZ NIC NIE PISZ ,ZWŁASZCZA O RZECZACH O KTÓRYCH NIE MASZ POJĘCIA ale z ciebie DEBIL ! tak DEBIL. jak cos masz do mnie to na e-mail'a bo szkoda zasmiecac forum. KONIEC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 ! wiecej chyba nie bede pisal swoich odczuc co do niektorych prodoktow bo mnie pobija nastepnym razem ! I BARDZO DOBRZE LEPIEJ JUZ NIC NIE PISZ ,ZWŁASZCZA O RZECZACH O KTÓRYCH NIE MASZ POJĘCIA ale z ciebie DEBIL ! tak DEBIL. jak cos masz do mnie to na e-mail'a bo szkoda zasmiecac forum. KONIEC wypraszam sobie!! a poza tym widzę że zmiękła ci rura jak wyszło żę twoja opdpowiedź nie trzyma się ni d...ni poza tym wygladasz mi na małolatka który chce błysnąc swoją dosyc wątpliwą wiedzą na temat monitorów i po kilku sensownych wypowiedziach innych użytkowników chwytasz się bardzo "inteligentnych" rozwiązań jak nazwanie kogoś debilem. ale cóż -nie chce mi się pisac dalej-ręce opadają no to tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 wymiekam ! chyba jednak za lagodnie cie nazwalem. przeczytaj sobie moze od poczatku wszystkie moje posty ! musze ci jednak chyba wytlumaczyc cos bo niestety tacy ludzie jak ty powoli albo wogole niektorych rzeczy nie kumaja. czy zauwazyles gdzies w moich postach cos innego oprocz tego ze niepodobaja mi sie te paski w trinkach ? bo wydaje mi sie ze nie! (a jak tobie sie inaczej wydaje to czytaj literke po literce, nie spiesz sie nikt cie nie pogodnia), napisalem tez ze smieszne jest dla mnie wydawac ponad 4k zl na taki monitor z, jak to ty nazwales, "urokiem". a autorowi tego tematu napewno by sie nie spodobaly te 'druty' przy zastosowaniu 2D (moze sie myle, bo dla niektorych jest to niezauwazalne, ale nie sadze ze dla grafikow). i jeszcze raz powtarzam zebys sobie to uswiadomil ! NIE JESTEM EKSPERTEM od monitorow i NIGDY sie za takiego nie uwazalem wiec dlatego nic na ten temat wiecej nie pisalem ! ale chyba nie bylbys soba jakbys sie nie przyczepil do mnie i widze ze lubisz prowadzic 'prywatne' rozmowy tak zeby wszyscy czytali. naprawde pomogles tym Buck'owi ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 wymiekam ! chyba jednak za lagodnie cie nazwalem. przeczytaj sobie moze od poczatku wszystkie moje posty ! musze ci jednak chyba wytlumaczyc cos bo niestety tacy ludzie jak ty powoli albo wogole niektorych rzeczy nie kumaja. czy zauwazyles gdzies w moich postach cos innego oprocz tego ze niepodobaja mi sie te paski w trinkach ? bo wydaje mi sie ze nie! (a jak tobie sie inaczej wydaje to czytaj literke po literce, nie spiesz sie nikt cie nie pogodnia), napisalem tez ze smieszne jest dla mnie wydawac ponad 4k zl na taki monitor z, jak to ty nazwales, "urokiem". a autorowi tego tematu napewno by sie nie spodobaly te 'druty' przy zastosowaniu 2D (moze sie myle, bo dla niektorych jest to niezauwazalne, ale nie sadze ze dla grafikow). i jeszcze raz powtarzam zebys sobie to uswiadomil ! NIE JESTEM EKSPERTEM od monitorow i NIGDY sie za takiego nie uwazalem wiec dlatego nic na ten temat wiecej nie pisalem ! ale chyba nie bylbys soba jakbys sie nie przyczepil do mnie i widze ze lubisz prowadzic 'prywatne' rozmowy tak zeby wszyscy czytali. naprawde pomogles tym Buck'owi ! nie chce już mi się Ciebie cytować ,odpisywać itp daj sobie spokój co/??? poza tym przeczytaj raz jeszcze co piszesz a może zrozumiesz o co chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 ...widzę że zmiękła ci rura...mi nie, ale widze ze tobie teraz tak. no niestety nie zrozumial dalej.... temat uwazam za zakonczony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 ...widzę że zmiękła ci rura...mi nie, ale widze ze tobie teraz tak. no niestety nie zrozumial dalej.... temat uwazam za zakonczony. jednak lol no to mozesz przekreslic SONY, tw dwa paski na ekranie to tragedia kumpel sobie kupil wlasnie takiego SONY 21'' za cos ponad 4000 zl i ma paski smiechu warte po pierwsze jest smiechu warte a raczej rozpaczy to ze koles daje ponad 4k za monitor i ma dwa paski na ekranie po drugie czy to jest urak trinkow i diamontow to bym sie klucil po 3 jesli ktos ma slaby wzrok albo jest akurat czarna grafika na ekranie no to moze nie widziec, a zobacz sobie na jasnym tle ! bleeeee wiec człowieku miej qqrw... litosc na sobą i innymi żeby wyrażac takie opinie trzeba na monitorku jakiś czas pracować,mieć go w domu przynajmniej kilka dni a potem się brać o osądzanie czegokolwiek ,więc co piszesz herezje że monitor jest słaby albo że jest warte rozpaczy bo tobie nie podobają się druty podtrzymujące siatkę-tak naprawdę nie wiesz po co one są i do czego służą wieć nie obrzydaj komuś rzeczy o której nie masz bladego pojęcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 nie popusci ! ok bede mial "litosc na soba", cokolwiek to znaczy :lol: gdzie napisalem ze ten monitor jest "slaby" ? "pracowalem" na tym monitorze akurat kilka dni wiec wiem co pisze. "druty podtrzymujące siatkę" - no to juz wiem po co sa :D pozatym nawet jakbym nie wiedzial to faktem wlasnie jest ze one SA ! a ty dalej nie rozumiesz.... ale moze kiedys... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 hmmm to ciekawe dlaczego graficy z ID software używają SONY 24" :) tych pasków na prawdę nie widać jak siętrochę posiedzi, no ale cóz, jak ktoś zwracę uwagę na paski o grubości 1 piksela no to sorry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Wooooow! Moja propozycja dla panów: "Nygas" i "bartezjusz" zapuście sobie jakiegoś wolfa albo ine FPP w wersji multiplayer i każdy przy swoim monitorze odpowiednio z maską perforowaną i szczelinową :evil: i postrzelajcie do siebie :twisted: :wink: :wink: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Wooooow! Moja propozycja dla panów: "Nygas" i "bartezjusz" zapuście sobie jakiegoś wolfa albo ine FPP w wersji multiplayer i każdy przy swoim monitorze odpowiednio z maską perforowaną i szczelinową :evil: i postrzelajcie do siebie :twisted: :wink: :wink: :wink: haha jestem za ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Wooooow! Moja propozycja dla panów: "Nygas" i "bartezjusz" zapuście sobie jakiegoś wolfa albo ine FPP w wersji multiplayer i każdy przy swoim monitorze odpowiednio z maską perforowaną i szczelinową :evil: i postrzelajcie do siebie :twisted: :wink: :wink: :wink: haha jestem za ! ok niech będzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...