Skocz do zawartości
Gość

Athlon XP Palomino

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupic nowego procka, w wiekszosci sklepow sa na jadrze Palomino.Dobre sa,jak sie je kreci? Aha i jeszcze jedno - gdzie sprawdzic na procku jakiej serii jest ( Agoia, Aroia...)? Z gory dzieki. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm.... topic jak sprzed paru miesięcy :)

Seria i numery są wytłoczone na kości, tak jak w każdym bez mała procku. AGOIA kręci się podobno świetnie, zresztą wszystkie Athlony są podkręcalne, czy to za sprawą unblocka czy magistrali.

Kwestia chłodzenia, ale swoją drogą, po co podkręcać, skoro za grosze można już dostać to, co dla mnie 4 miesiące temu było nieosiągalne? Mowa oczywiście o Athlonie XP 2000+, którego mozna dostać za 470zł... kiedy ja kupowałem, to tyle kosztował 1800+ :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia chłodzenia, ale swoją drogą, po co podkręcać, skoro za grosze można już dostać to, co dla mnie 4 miesiące temu było nieosiągalne? Mowa oczywiście o Athlonie XP 2000+, którego mozna dostać za 470zł... kiedy ja kupowałem, to tyle kosztował 1800+ :(

po to ze za 305 można miec 1600@2000 a 265 zł przeznaczyc na cos innego (ram, dyzia, upgrade grafy, pół monitora 19" [serio za 600 zł widzialem] ;)

chlodzenie ... to co planujesz na XP2000 na 1600@2000 tez starczy

chyba ze robisz kase pupą , i kupujesz najbardziej wypasiony sprzet jaki tylko jest dostępny ... ( chociarz wtedy tez bym go podkręcił ... dla satysfakcji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh... patrząc w ten sposób, to pamiętajmy, że Athlona XP 2000+ można podkręcić na 2200+, a to daje nam różnicę w cenach 340zł, które można przeznaczyć na 256 DDR 333 albo CDRW od Teaca.

Osobiście wolałbym dozbierać i kupić szybszy, zwłaszcza, że różnica w cenie to tylko 165zł, co przy i tak dużym zakupie nie jest tak wiele, a róznica spora!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o mnie to nie podkręcam jedynie dla satysfakcji. Fakt że proca mam nieżle wykręconego ale zrobiłem to tylko po to aby szybciej działały mi programy typu 3d studio max a nie dla 3dmarka czy ładnej cyferki na starcie

ja tez w 3dmarka nie gram .... a na P42.8 kasy nie mam .... dlaczego mam miec wolniej skoro moge miec szybciej ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi mi o to aby nie podkręcać bo to strata możliwości procesora/grafy ale o cos takiego że ktoś kupuje super coolerki męczy się przy głośnym kompie po to tylko aby mieć na maksa wykręconego proca a nie wykożystuje tego. Przykład znam osobe która kupiła sobie ostatnio super sprzęt GF4 Ti4600 + Xp i podkręcił go po to tylko aby się chwalić że ma taki szybki proc. Koleś nie bawi się w żadną grafike 3d wymagając programy, gierki chodzą mu spoko a przy kompie nie da się wysiedzieć bo tak wyje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeee ... to sie musze zgodzic ... tym bardziej ze mój komp robi za brame .... 4 kompy w mieszkaniu studenckim i cholera wie kiedy inni zejda z netu = komp chodzacy 24/7 musi byc cichy .... mam titana @speedfan, 1 wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy 8x8cm @ speedfan, 1 wciagajacy @ 12/5V switch i Radeona 9000 @ standard chlodzenie pasywne i 4x4cm @ 7V ...

i w nocy mam cisze jak makiem zasiał i 54 stopnie .... a w dzien przy CPU burn max 59 stopni:))) [idle 47 stopni]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kogos stac na takie sprzety jak Geforce 4 ti4600 to stac go ten na super chlodzenie np. wodne. Wiec jest mozliwos zrobienia z podkreconego kompa cichego kompa. A fakt,ze wyjace wentyle na podkreconym sprzecie mecza. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, jeżeli mówisz o tym szajsie z Allegro za 99zł, ale moim zdaniem dobre chłodzenie wodne to wciąż wydatek większy niż 150zł.

Ja mam Dragon Orba, który na pewno należy do jednych z głośniejszych coolerów, ale jakos mi to pracować na kompie nie przeszkadza, ani spać, choć rzadko mi sie zdarza przy włączonym kompie.

Ja również uważam podkręcanie za zbędny dodatek, może kiedyś, jak zobacze gre, która mi nie wyrabia, bo jeszcze takiej nie widziałem mając o połowę wolniejszą kartę graficzną. No, ale sprzęt trzeba wymieniać na nowszy jak sie okazja ku temu nadarza... next stop KT333 i DDR :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...