Deadpool Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Właśnie otrzymałem to cacko kupione w sklepie internetowym :P Pierwsze wrażenia całkiem niezłe, całe szczęście, że udało mi się zamienić moje Leadtek A170 na to cudo za minimalną kasę Oto wyniki w 3dMark2001SE : RESULTS 3DMark Score 6567 Game 1 - Car Chase - Low Detail 102.8 fps Game 1 - Car Chase - High Detail 39.1 fps Game 2 - Dragothic - Low Detail 94.8 fps Game 2 - Dragothic - High Detail 52.0 fps Game 3 - Lobby - Low Detail 106.4 fps Game 3 - Lobby - High Detail 50.3 fps Game 4 - Nature 34.9 fps Fill Rate (Single-Texturing) 710.4 MTexels/s Fill Rate (Multi-Texturing) 1457.4 MTexels/s High Polygon Count (1 Light) 20.3 MTriangles/s High Polygon Count (8 Lights) 5.4 MTriangles/s Environment Bump Mapping 117.2 fps DOT3 Bump Mapping 114.5 fps Vertex Shader 53.8 fps Pixel Shader 81.4 fps Advanced Pixel Shader 66.0 fps Point Sprites 15.6 MSprites/s CPU INFO CENTRAL PROCESSING UNITS Manufacturer Intel Family Celeron Internal Clock 1.48 GHz Internal Clock Maximum 1.48 GHz External Clock 125 MHz Socket Designation Socket 370 Type <unknown> Upgrade ZIF Socket Capabilities MMX, CMov, RDTSC, SSE Version Intel Celeron CPUID 0x000006b1 Na ile się wasze Gainward`y kręcą? U mnie narazie na 210/500 nie mam czasu, aby więcej pogrzebać w nim i jeszcze reinstalke muszę zrobić OS`a więc te wyniki są narazie wstępnymi. Moja ocena karty - całkiem niezła ;P Wydajniejsza od GF4 440MX a cena bardzo podobna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Mój G GS idzie stabilnie na 250:540 i przy celku1.2@1.55, dętkach 23.11 w 3dmarku2001SE default ok. 7200 pkt. . (pod 98) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 ni niezle oplacalo ci sie wymienic gf4mx440 na gf3ti200. Szczegolna rozice odczujesz w grach wykorzystujacyhc Pixel Shader! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Różnicę już odczułem i to konkretną, chodzi szybciej teraz wszystko na niekręconym celku niż wtedy na kręconym i Leatdek A170 ;P Bajeros, a jak podkręcę proca to jeszcze lepiej chodzi ;] Teraz muszę trochę kartę pokombinować. Mówicie, że stery 23.11 najlepsze są? Zobaczymy, narazie jadę na 28.90 i są odrobinkę lepsze niż WHQL 28.32. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 hm, nie napisałem, że są najlepsze, nie sprawdzałem innych, dodam tylko, że na 27.42 pod 98 miałem dziwne zwiechy wina(?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Mam ta sama karte i kreci sie 210/540 bardzo stabilnie. Mialem z nia troszke problemow przy instalacji win xp (trzeba bylo karte wyciagnac i wlozyc inna na czas instalacji), ale po zainstalowaniu sterownikow 23.11 wsszystko chodzi ladnie. sterowniki 28.xx nie dzialaja z programem nvidiarefreshfix. Moj wynik to 5354 w 3dmark2001 (procesor duron @933). Po przesiadce z gf2mx400 poprostu cos pieknego. Wynik jest kiepski gdyz na win 98 mialem ok.20% lepszy wynik(niepamietam ile ale 6000 minelo), ale mysle ze to wina sterownikow pod xp.To samo w wolfie teraz mam ok 80 fps (demo), przedtem bylo 101fps pod win98 :(.A najsmieszniejsze jest to ze wychodzi mi 80 fps niezaleznie czy jest to rozdzielczosc 1024x786 czy 1280x1024. Ale wiadomo - nie jest to wina karty tylko sterownikow i systemu operacyjnego, karte bardzo polecam - wyniki prawie takie same jak przy r8500, kreci sie rowniez do poziomu prawie ti500 :))) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 a ile to cacko kosztowało u mnie w BINO Gainward GF3 Ti 200 128 DDR VIVO 950zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 z wysyłką 600 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 z wysyłką 600 zł. co , to PROLINKA jest droższy masz jakieś układy w sklepie? , daj linka do tego sklepu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Panie Kolego oryginalny pudełkowy Gainward, jak w temacie i układów nie mam, możesz go teraz kupić za bodajże 629 bo podwyższyli cenę, hehe, sprwadź sobie http://www.sirius.pl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPit Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 z wysyłką 600 zł. co , to PROLINKA jest droższy masz jakieś układy w sklepie? , daj linka do tego sklepu Są rózne wersje tego GF3 Ti Gainworlda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 I ja stałem się "ofiarą" wyprzedaży Gainwardów...i też jestem bardzo zadowolony!!! Oprócz oczywistego przyrostu /150%/ w 3D w stosunku do mojego mx400 210/170 jest o wiele lepiej w 2D...markowa karta to markowa karta. NIe miałem za wiele czasu na experymenty z kartą bo konfigurowałem Xp i oswajałem się z nowym OS. Przy instalacji karty nie miałem żadnych zwisów. Instaluję sobie drivery jakie chce, deinstaluje przez dodaj/usuń i detonator destroyer - jest OK! Pierwsze wyniki to 5800 w trybie enchanced na 28.32. Ten det daje kopa w testach pixel/vertex shader a w pozostalych jest taK SAMO jak np 23.11. Wynik nie jest imponujacy ale to ECS, na którym kręcenie CPU nie jest łatwe więc na razie to olewam. Karta kręci się spoko ale jest wtedy baaardzo ciepło!!! i jeszcze nie sprawdzałem testów. W każdym razie karta czeka bezwględnie na procesor... Wszystkim, którzy chcą zobaczyć jak cienki mają sprzęt polecam teścik z: http://www.codecreatures.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Są rózne wersje tego GF3 Ti Gainworlda... Za 600 zł kupiłem: Gainward GF3 Ti200 64MB DDR PP Ti/450 GS TV, o/c bez problemu powyżej Gf3 Ti500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Nie mogę odpalić Vulpine Glmark na XP Prof z opisywanym Gainwardem ? Nie uruchamia się w ogóle program i OS podaje komentarz którego teraz nie pamiętam...ale jakby coś z detonatorami. Czy ktoś miał podobne przypadki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 wyrzuć wszystkie stery i programiki od Gainwarda , zainstaluj referencyjne od Nvidii, powinno pomóc, również miałem "szopki" na sterach i z oprogramowaniem dołączonym do karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 z softu G mam tylko experttool ale i bez niego Vulpine nie działa; to samo jest na 23.11 jak i 28.32 ? ? ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 zrób tak = (u mnie pomogło) odinstalować Expertool, detonatory w dodaj/usuń lub dla pewności detonatordestroyer, później przeinstalować directX8.1 i wrzucić stery od Nvidii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 będę próbował - thanx! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Hej, wszystkim. Też niedawno zakupiłem sobie tą kartę na giełdzie i mam kilka pytań. 1. Ile powinno być kabelków i jakiego typu do podłączenia TV? Coś mi się wydaje że ktoś sobie wcześniej je pożyczył z mojego pudełka. 2. Czy ktoś sprawdzał jak z jakością obrazu na TV i jakie rozdzielczości są dostępne? No to by było na tyle. Pozdrowienia 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 również miałem "szopki" na sterach i z oprogramowaniem dołączonym do karty.Ja u siebie zaobserwowałem wychodzenie bez powodu z 3DMarka2001 ( nie wazne czy podkrecona czy nie). Podkręcać ta kartę można bez obawy jak sie uszkodzi to muszą wymienić, w instrukcji napisane jest ze podkrecenie może byc tylko przyczyna niestabilności systemu a wiec jak sie zjara to ich niech płacą sami zachecają do podkrecania szkoda ze inni tak nie robią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 Mój Gainward GF3 Ti200 64MB DDR PP Ti/450 GS TV poszedł na 250/510 jak dam na pamięć więcej to się małe_białe_kwadraciki pojawiają w aplikajach 3d. Problem z wychodzeniem 3dMarka też miałem, ale wtedy kiedy zmieniłem kartę graf bez reinstaliki Windowsa. Reinstalka poszła i problem zniknął. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 Mój Gainward GF3 Ti200 64MB DDR PP Ti/450 GS TV poszedł na 250/510 Moja podkreciłem na 250/550 bez zwisów i artefaktów ,myślę że pdzie więcej jeszcze sie będę bawił. A z wychodzeniem z 3Dmarka juz sobie poradziłem włączyłem BSOD'infinite loop fix' w NVMAX i ustąpiło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Czy nikt nie podłączał tej karty pod TV :?: :?: :?: A może nie chcecie się pochwalić :cry: Niech ktoś się zlituje i da posta jak to wygląda po podpięciu pod TV, będę wdzięczny. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evil_one Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 wygląda eeee... dobrze :). jakość lepsza niż na video panasonica, ale i tak napisów na pulpicie w 800x600 odczytać się nie zabardzo da :P w pudełku jest przejściówka S-Video -> RCA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 News na frazirze /stary, wiem/ : Sekret GF3 Ti200 od Gainward - 17:46 25-03-2002 Karnos Przyznam się szczerze, że Gainward stosując takie rozwiązanie na swojej karcie, zupełnie mnie zaskoczył. Chodzi mi tu o umiejscowienie na GF3 TI 200 specjalnego jumper"a odpowiadającego za przekształcenie owej karty na Quadro. Jest to zupełnie nowe rozwiązanie, stosowane przez producentów (jak zapewne każdy z was wie, przedtem trzeba było robić różnego rodzaju zabiegi, które nie zawsze kończyły się całkowitą sprawnością karty). Ciekawe tylko ile wyniesie koszt takiego udogodnienia... Też to mam na mojej karcie, zworkę w tymsamym miejscu. Zewrzeć ją? Jak sądzicie, czy to nie ściema? I jakiś przyrost mi to da? /newbie się kłania/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 A czego tu sie bac ? Po cos musi byc ta zworka i skoro nie jest zabezpieczona (zaklejona, ochroniona) przed zwarciem to mozna sie nia bawic. Najwyzej gwarancje masz i nie ma problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 bez obaw, sprawdzone i to działa ale gracze na tym nie zyskają, za to graficy bardzo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Zrobione, karta wykryta jako QUADRO DCC. Jutro się pobawię, czy to coś wogóle mi dało :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Od teraz mam Quadro DCC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Okazuje się że Nature zwalnia z 45 fps do 41 ... wyciągnąłem tą zworkę :) Na innych testach w 3DMarku nie było zmian. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...