Panoramix Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Jaką płytę główną polecacie pod athlona XP 2500 + do 400zł? Powinna mieć Raid, sata, 4x PCI, AGP 8x, USB 2.0, FSB 400MHz (albo przynajmniej tyle żeby mi dobrze obsłóżyło mojego athlona i można było go podkręcić), bez nForce 2, bez zintegrowanej grafy, z zintegrowaną kartą LAN. Mógłbym poszukać sam, ale jestem modemowcem więc poszukiwania bedą mnie kosztować drugie tylko co wartość płyty, w sklepach wciskają mi wszystko tylko nie to co ja chce, a z kolesi każdy poleca mi swoją płytę. Tak więc postawie wirtualnego browara osobie która mi pomoże i bedę bardzo zadowolony z wyboru którego dokonałem dzięki niej :) Z góry thnx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 No to swietnym wyborem będzie Epox 8KRAI.... wiele osób na forum ją ma, raczej są zadowoleni. Koszt ~250zł, tak więc 150 zostaje na chłodzenie dla Bartka (na przykład). Rozumiem, że wystarczy ci RAID na SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Domin] Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Asus A7V880 za okolo 350zl, jeszcze nie testowalem o/c na niej bo kaske na procka i zasilke zbieram, ale z opini ludzi co krecili to podobno jest git plytka dla athlonkow Xp. Acha raid ma na sata nie na ata no i dual channel ddr mi smiga na 2x256mb kingston ddr400 2-3-3-8 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Abit NF7-S lub SL wentualnie AN7 ale on kosztuje wiecej niz 400zl. Podobnie jak NF7-S ale niewiele. http://www.arest.pl/index.php?inc=cennik&katid=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Abit NF7-SL za 396 zł (info ze sklepu PCSerwis w Warszawie). Płyta ma wszystko to czego o czego wymagasz. Z resztą o walorach tej MoBo pisać chyba nie muszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Abit NF7-SL za 396 zł (info ze sklepu PCSerwis w Warszawie). Płyta ma wszystko to czego o czego wymagasz. Z resztą o walorach tej MoBo pisać chyba nie muszę. Abit NF7-S lub SL wentualnie AN7 ale on kosztuje wiecej niz 400zl. Podobnie jak NF7-S ale niewiele. http://www.arest.pl/index.php?inc=cennik&katid=2 :!: :roll: Powinna mieć Raid, sata, 4x PCI, AGP 8x, USB 2.0, FSB 400MHz (albo przynajmniej tyle żeby mi dobrze obsłóżyło mojego athlona i można było go podkręcić), bez nForce 2, bez zintegrowanej grafy, z zintegrowaną kartą LAN btw. czemu nie chcesz nForce2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medivh Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Nie rozumiem czemu nie chcesz chipsetu NV mówisz ze chcesz kręcić proca to najlepszy będzie nForce bo ma blokadę na pci/agp. Bez nForca to masz do wyboru tylko VIA kt880 ale to nowe płytki mało sklepów je jeszcze oferuje i niewiadomo jak będą się spisywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Sam kupuję Epoxa 8RDA+ (300zł), polecam Abita NF7-s (350 w górę) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medivh Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Sam kupuję Epoxa 8RDA+ (300zł), polecam Abita NF7-s (350 w górę) :D NF7-S - 350zł - chyba używana, cena w sklepach oscyluje w granicach 440zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Nie rozumiem czemu nie chcesz chipsetu NV mówisz ze chcesz kręcić proca to najlepszy będzie nForce bo ma blokadę na pci/agp. Bez nForca to masz do wyboru tylko VIA kt880 ale to nowe płytki mało sklepów je jeszcze oferuje i niewiadomo jak będą się spisywać. Jak lubi krecic mnoznikiem :). Szkoda ze wiekszosc Bartkow ma zablokowany mnoznik :). No chyba ze podkrecanie skonczy sie na ustawieniu bartka 11x200MHz. Wiec zastanow sie nad nForce2 bo chipset genialny, najlepszy pod Athlonki/Bartonki. Stworzony do krecenia, do tego posiada SoundStom czyli karta muzyczna za 180zl. za darmo :). No i ten Bios :). Wszytko tam mozna ustawic. Wiec zastanow sie jeszcze bo te ktore podalem wyzej(Abity) sa naprawde swietne, a do tego cena nie powala na kolana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoramix Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 btw. czemu nie chcesz nForce2 ? ponieważ mam osobną karte muzyczną i nie opłaca mi sie dopłacać do nForce2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 ponieważ mam osobną karte muzyczną i nie opłaca mi sie dopłacać do nForce2 Tylko troche mylisz pojecia nforce2 to rodzaj chipsetu plyty glownej i niewiele ma wspolnego z karta muzyczna. Pewnie Ci chodzilo o soundstorma, ktory jest wbudowany w niektore plyty na chipsecie nforce2. A jezeli chcesz plyte do krecenia to zdecydowanie abit nf7-s (sl) Przezyjesz to ze ma soundstorma jakos ;-) A jak dobrze poszukasz to nf7-sl dostaniesz do 400 pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 http://www.esc.pl/index.phtml?id=cennik&group=26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 polecam epoxa 8KRAI a reszte kasy dolozyc do Bartona Mobile i mocnego zasilacza ewentualnie Abit KV7 - moze poprawili troche jakosc tej plyty bo opcje ma swietne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoramix Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 ponieważ mam osobną karte muzyczną i nie opłaca mi sie dopłacać do nForce2 Tylko troche mylisz pojecia nforce2 to rodzaj chipsetu plyty glownej i niewiele ma wspolnego z karta muzyczna. Możliwe że tak, nie jestem na bierząco ze sprzętem, poczytałem tylko to co mo koleś podesłał na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...