Skocz do zawartości
|\/|ASO|\|

Szukam recenzji MSI 845E Max2-BLR

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam recenzji MSI 845E Max2-BLR !!! była na www.pc.com.pl ale serwis padł :( a zależy mi na tym artykule bo bardzo fajnie tą płyte opisali panowie :D a ja nieprzewidziałem takiej systuacji i sobie tego nie zapisałem na dysku.

Prosze jeśli ktoś ma tą recenzje niech wysle mi ją na mason@o2.pl bede wdzieczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za OT - |/|ASO|| ten procek nie chce Ci iść na 133MHz :?: Słusznie kiedyś zauważyłem, że ostatnie serie P4 1.6A cienko się kręcą... Niedawno składałem dla znajomego kompa na P4 1.8A i bez zmiany Vcore stabilnie poszedł na 2.5GHz (FSB 140MHz), wyżej nie sprawdzałem bo nie miałem czasu, płyta taka sama jak moja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za OT - |/|ASO|| ten procek nie chce Ci iść na 133MHz  :?: Słusznie kiedyś zauważyłem, że ostatnie serie P4 1.6A cienko się kręcą... Niedawno składałem dla znajomego kompa na P4 1.8A i bez zmiany Vcore stabilnie poszedł na 2.5GHz (FSB 140MHz), wyżej nie sprawdzałem bo nie miałem czasu, płyta taka sama jak moja.

Ostatnie serie chodza na FSB 160, moj z pierwszej serii doszedl do FSB140 i koniec stabilnosci na BOXowym chlodzeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za OT - |/|ASO|| ten procek nie chce Ci iść na 133MHz  :?: Słusznie kiedyś zauważyłem, że ostatnie serie P4 1.6A cienko się kręcą... Niedawno składałem dla znajomego kompa na P4 1.8A i bez zmiany Vcore stabilnie poszedł na 2.5GHz (FSB 140MHz), wyżej nie sprawdzałem bo nie miałem czasu, płyta taka sama jak moja.

To wiec sprawa ma sie tak :

Przy ustawieniu w Biosie pamieci na 200 Mhz moge krecic procka az do 178 FSB = 2848 Mhz to przy Vcore 1,65

A przy pamieci 266 Mhz max co moge wycisnąć to 128 FSB = 2048 Mhz przy Vcore 1,65. Nie pomaga podnoszenie napiecia na DDR bo poprostu niewytrzymują.

Dopis :

Moj jest VERSION #A82110-001 PACKDATE 03/01/02

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...