moczara Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Mam przetaktowanego procka athlona xp 1500+ na 1800+. Taktowany jest szyną (154mhz). Chciałem sie was zapytać czy inne sprzety w kompie nie są narażone na uszkodzenie przez takie taktowanie. W tej chwili mam temperature procka 43st. Na jdenym forum mi napisali ze wraz z taktowaniem fsb podnosi sie czestotliwosc agp i pci - czy to prawda ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zagrożenie dla innego sprzętu może płynąć właśnie z tąd, że jeżeli podniesiesz FSB to częstotliwość pci i agp może sie zmienić (to jest prawda). A to czy się zmienia czy pozostaje przy 33MHz pci i 66MHz agp to zależy od twojej płyty. Jeżeli masz płytę na nForce to one chyba wszystkie mają zablokowane taktowanie pci i agp więc nic ci nie grozi, jeżeli natomiast nie jest to zablokowane to musisz ustawić dzielnik tak żeby przy ustawionym FSB częstotliwości pci i agp pozostały nie zmienione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Szkoda że nie napisałeś jaką masz płyte. Bo to bardzo ważne... pamiętaj zawsze podawaj jaki masz sprzęt a póżniej zadawaj pytania. Ludzie z tego forum są naprawde mili jednak nie przepadają za tego typu pytaniami... :lol: A co do twojego problemu to radze Ci sypnąc fsb do 166 wtedy pci/agp powrócą do standardowych ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moczara Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 mam plyte asrocka k7s8x, a jakiej opcji mam uzyc zeby powrocic do pci 33 i agp66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...