Skocz do zawartości
19

Głośniki 2+1 za 250zł - P380 czyT2900 czy Logitech X-220

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić zestaw głośników 2+1 w cenie nie większej niż 250 zł.

Znalazłem 2 zestawy w miarę interesujące:

Creative Inspire P380 retail

Logitech X-220

Creative InspireTM T2900 2.1 retail

Napiszcie które wybrać i dlaczego.

Jesli znacie długość kabli od subwoofera do satelitek oraz zasilania w obu zestawach to podajcie.

Jeśli macie inne interesujące propozycje głośników 2+1 w tej cenie podajcie szczegółową specyfikację i powiedzcie dlaczego są tak interesujące.

DZIĘKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P380, jak na taki shit jakim są, to grają ok. Logitechy są, szczerze mówiąc również średnie. Proponuję taki zestaw: Tanie monitorki, np. Tannoye lub Wharfdale'e ok 350pln/szt, wzmacniacz Denon pma-250 ok 200pln, karta na pcm-ie2702 ok.70-100pln. Fakt, będziesz musiał trochę poskładać, ale nie kupisz takiego zestawu do kompa w pudełku ;-). Jeśli już koniecznie musisz mieć plastiki, to kup chociaż Itrigue'i lub z3 logitecha

Powodzenia i miłego słuchania!

P.S. zajrzyj do szukajki, było o tym parę tematów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P380, jak na taki shit jakim są, to grają ok. Logitechy są, szczerze mówiąc również średnie. Proponuję taki zestaw: Tanie monitorki, np. Tannoye lub Wharfdale'e  ok 350pln/szt, wzmacniacz Denon pma-250 ok 200pln, karta na pcm-ie2702 ok.70-100pln. Fakt, będziesz musiał trochę poskładać, ale nie kupisz takiego zestawu do kompa w pudełku ;-). Jeśli już koniecznie musisz mieć plastiki, to kup chociaż Itrigue'i lub z3 logitecha 

Powodzenia i miłego słuchania!

P.S. zajrzyj do szukajki, było o tym parę tematów.

tylko nie gadaj ze to co wymieniłes będzie grało lepiej niz glosniki w pudelku (logitech z680 lub gigaworks s750) 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisałem Interesują mnie wyłącznie zestawy głośników 2+1 (na więcej nie mam miejsca) cena nie może przekroczyć 250 zł

dodałem jeszcze

Creative InspireTM T2900 2.1 retail

do

Creative Inspire P380 retail

Logitech X-220

Interesuje mnie również długość kabli

1. od subwoofera do satelitek,

2. od PC do subwoofera

3. zasilania

we wszystkich w/w zestawach.

Jeśli macie inne interesujące propozycje głośników 2+1 w tej cenie - podajcie szczegółową specyfikację i powiedzcie dlaczego warto je kupić.

Proszę o konkretne rady i informacje.

DZIĘKI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Blue Daję sobie łeb obciąć, że żadne 5.1 nie podskoczy do takiego zestawu. Ma coś takiego paru userów z forum. Poczytaj topic Alternatywa dla sb live, czy coś takiego. Tam ci już goście wytłumaczą co i jak.

@ 19 Chyba te inspire'y będą najlepsze. Ale najlepiej idź do sklepu z ulubioną płytą i odsłuchaj. Często lepsze na papierze nie oznacza lepsze w odsłuchu. Weź te, które według Ciebie brzmią najlepiej, a nie te, o których kolega twierdzi, że są bomba.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logitechy Z3 podobno sa super:

Testy:

http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=204

http://www.pocket-lint.co.uk/review.php?reviewId=182

http://htpcnews.com/main.php?id=logitechz3_1

http://reviews.designtechnica.com/review83...9_main4193.html

Testy uzytkownika:

http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=205560

jeden z komentarzy:

"...Bass performance from this sealed sub is by far the best I have ever heard for a speaker set that costs under 100$..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak podpiąć analogowo głośniki 2.1, kartę TV i mikrofon oraz jak to wszysko skonfigurować.

Mam płytę - Asus A7N8X Deluxe rev. 2.0

i znalazłem coś takiego:

P: Jak podpiąć analogowo głośniki 5.1, kartę TV i mikrofon?

O: W odróżnieniu od wielu innych płyt na nForce A7N8X Deluxe pozwala na jednoczesne podpięcie tych wszystkich urządzeń. Otwórz instrukcję na str. 5 i w gniazdo 36 wepnij kabelek od karty TV (czyli do line-in), do 37 przednie głośniki, do 38 mikrofon, do 41 tylne głośniki a do 42 sub i centralny.

Czy w/w instrukcja dotycząca podpięcia analogowo głośników 5.1, karty TV i mikrofonu bedzie taka sama dla głośników 2.1

Jeśli ktoś wie coś na ten temat to z góry dzięki za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki

Ale co suba = ??

Przecież 2.1 są z subem

wyjscie analogowe sub/ center jest tylko dla dzwieku w standardzie AC3 (zestawy 5.1). Zestawy 2.1 podlacza sie pod wyjscie przednich glosnikow - sygnal przechodzi przez subwoofer - tam jest filtrowany - sam sub odtwarza nizsze czestotliwosci, podczas gdy reszta pasma przekazywana jest do satelitek..

Popatrz na komputronik.pl glosniki modecom'a - jest spora oferta glosnikow 2.1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki

Ale co suba = ??

Przecież 2.1 są z subem

wyjscie analogowe sub/ center jest tylko dla dzwieku w standardzie AC3 (zestawy 5.1). Zestawy 2.1 podlacza sie pod wyjscie przednich glosnikow - sygnal przechodzi przez subwoofer - tam jest filtrowany - sam sub odtwarza nizsze czestotliwosci, podczas gdy reszta pasma przekazywana jest do satelitek..

Popatrz na komputronik.pl glosniki modecom'a - jest spora oferta glosnikow 2.1.

No wreszcie ktoś kto wie o co chodzi i nie pisze jakiś pierdół (patrz - MarasK) wielkie dzięki za wyjasnienie - spoon_sports :!:

Nie wiedziałem jak sie podłącza 2.1 bo ich nie miałem.

Kupiłem Creative InspireTM T2900 2.1 retail za 232 zł i (kwestia podłączenia = budowa cepa, więc sorry za wcześniejsze głupie pytanie). Jestem bardzo zdowolony z zakupu, spełnia moje wszyskie wymagania. Raczej się nie spodziewałem takiego dobrego dźwięku i możliwości panowania nad nim oraz całkiem sporej ilości dB.

Do tego wejście na słuchawki i mikrofon w pilocie czyli zawsze pod ręką.

Podsumowując dobry zakup za dobrą cenę. :D :D :D

Dzięki wszyskim za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi