Skocz do zawartości
R@F@L

Filtr powietrza na wentylator

Rekomendowane odpowiedzi

jak ci sie niechce często odkurzać kompa w środku to warto

w niczym nie przeszkadzają ,ale w zależności jaki porządek masz w pokoju mogą się szybko zapychać

ja je miałem ,ale zdjołem poprostu obliczyłem przeplywy powietrza w budzie tak aby minimalnie więcej wentli wyciągało niż wpychalo powietrze(każdy wentyl ma swoją przepustowość)takie ustawienie daje mi ,że kurz niema zbytnio czasu sie osadzić wewnątrz ,bo jest w ruchu ,ale to teoria w praktyce nikt żadnym sposobem go nieuniknie ,

filtry tego typu to dobra rzecz tylko troche kosztują ,można użyć np.ponczochy damskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze spisuja sie 'filtry', ktore sa w opakowaniach

z workami do odkurzaczy 8)

aktualnie jeden taki filtruje mi wszystko co wpada

z przodu do srodka, jedyny minus to taki, ze ogranicza

przeplyw powietrza.. ale niestety cos za cos :D

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jeden wiatrak wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący i przed nim nałożyłem kawałek pończochy. Bardzo ładnie się na niej osadza kurz, który raz na jakiś czas trzeba zebrać. Moim zdaniem kupowanie takich filtrów się nie opłaca, choć z drugiej strony 15-20zł to nie majątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi