Skocz do zawartości
Dziobak

Czeczeńscy terroryści.....

Rekomendowane odpowiedzi

Kwazor => tweatr to byl na dubrowce

jest to kopiuj/wklej z tego co napisalem na innym forum....

Ad1 .Sorki pomyliłem się

ad2. Myślimy chyba tak samo..:) (żadnego kopiowania)

Oni zamiast zrobic mała dzuirę w scianie to wypier ... dolili z działa czołgowego zabiając nikomu winne dzieci :x dlaczego one ?

Z tego co ja wiem to nie byli czeczeńcy tylko AL-KAIDA widac jak rosja chce rozpuścić smród by moć BEZKARNIE mordować czeczeńców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi sie nie chce wiezyc ze Specnaz dał tak tyłka...

Chyba że sztab sie zasłania - moze ZA POZNO była akcja przeprowadzona, -  gdy juz zaczeto zabijac zakładników.

Z drugiej strony specnaz był ok - ale za czasów zimnej wojny.. a to dawno i nieprawda...

Gdy ktoś ma kogoś na muszce - to nigdy nie jest wina tego chcącego zareagować a tego który strzeli... to nie zolnieze rosyjscy wysadzali sie z DZIECMI w szkole w tym przypadku..

to ze wysadzali całe wioski w kraju terrorystów... to juz temta na inną rozmowę..

Cały czas nie rozumiem o co wam chodzi.. czy rosja ma utworzyc kraj na ternach kaukazu? I o to chodzi.. by klany wybijały sę między sobą... sa na tyle cywilizowani by uzywac kałaszy i bomb, by planować uzywając internetu.. ale nie są w stanie się połączyć w jedną nację, - cały czas zyjąc jak szkoci w XiV wieku... za taki archaizm społeczny mają ginąc dzieci... 

Równie dobrze ja się wysadzę w MC donalds - bo chcę by była naarchia w polsce... 

CZEGO ONI RZĄDAJĄ???

biedni szarzy ludzie rządają zemsty za zabitych przez rosjan a na górze rządają KASY !!!!! a na początku BYŁA KASA !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze do tego co domik napisal ze nie wiem jak mozesz nie rozumiec dazenia kogos do niepodleglosci mieszkajac w kraju ktory ponad 100 lat byl pod zaborami - Tez moglismy sie pogodzic ze bedziemy juz na stale mieszkac w matuszce rosyji ... tak wtedy tak i nie tak dawno temu kiedy bylismy w tym samym "czerwonym" obozie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGI - nam czy afganistanowi pomogło USA.. i nie było NIC w tym z pomocy dla biednych krajów - tylko chodziło o destabilizację bloku wshodniego... jak myslisz dlaczego USA ma w tyłku to co sie tam dzieje... bo juz nie obchodzi ich to... nie mają zadnego biznesu tam...

Co do wojny o niepodległość.. czy nie rozumiesz tego co wczesniej było opisane? ;p

Jak będą niepodlegli .. to zaczną między swoimi klanami się wybijać.. daleko szukać - kosowo, ruanda... mam dalej przykłady dawać..

Smieszne jest to dla was ze politykom chdzi o kasę? To w tym przypadku wy dla mnie jestescie smieszni...

Gdy Bush zaczynał wojne w iraku gadał ze to bedzie wojna błyskawiczna (blitz krieg 2 ?? ) - gdy cały swiat mówił co innego..

W ostatnim wywiadzie dla CNN Bush mówił o tym ze ten konflikt bedzie jeszcze dłuugo trwał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ataku na WTC tez podobno wiedzieli izraelscy wywiadowcy... i nie poiformowali - bo to sie przyda izraelowi w walce z Palestyną..

podobno Bush koleguje sie z rodzinami Ladena...

Czy to wazne?

To jakies zaskoczenie że politycy myślą tylk o kasie?

Dla mnie nie.

Daleko szukać ... nasi krajowi nie ciekawsi :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Analogiczna sytuacja byla kiedy polacy walczyli o niepodległość , oni byli najzwyklejszymi terrorystami na zaborców . Popatrzcie na to z tej perspektywy , i o co oni walczyli ? O WOLNOŚĆ . Terroryści to wojownicy o wolność [ nie we wszystkich wypadkach ] ale z pewnością ci z czeczeni walczą o wolność . Nie muwice mi ze gloryfikuje przemoc i mordowanie ludzi . Śmierć dziecka w Rosji jest tak samo paskudna jak ludzi w czeczeni . Tylko że o te dzieci w rosij caly świat chce Czeczenów zap***dolic , ale czemu caly świat niechce zap***dolic Ruskich o dzieci zabijane w czeczeni ? To jest najbardziej irytujące dla czeczenów . Oni są strasznei zdesperowani ,to im by sie przydala pomoc np. Stanów zjednoczonych albo ONZ , im by sie przydalo to 100 razy bardziej niż np Ludzią w Iraku , im aż tak źle nei bylo , oni sie nie prosili o pomoc [ tych broni masowego razenia tez nei bylo ] ... ale jak kto wspomnial , ruskich sie boją , są równe państwa i te równiejsze .

Świat odwrócił sie od czeczenów , wszyscy mają ich w [gluteus maximus] , zrobili teraz zamach ... co sie dzieje ? Ludzie sie interesują tym ... 80% nie będzie dlugo myśleć tylko powie , glupi czeczeni , zrównać ich z ziemią , do boju Srutin , 20% zastanowi sie nad motywami Czeczenów ... kolejny odsetek z tego powie: Racja , czeczeni źle zrobili , Ruscy robią jeszce gorzej - ich powinniśmy pierw powstrzymać . Chyba to bylo "sensem" tego zamachu [ jezeli wogóle mozna mówic o sensie w tak bezsensownym działaniu jak mordowanie sie nawzajem . Sam dopiero po tym zamachu sie zainteresowalem tą sprawą więc muwie to na swoim przykładzie .

Niestety światem rządzi $$$ . Wyścig szczurów .

Pozdrawiam tych co coś rozumieją ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z szokujących nagrań to mi wystarczy widok emeryta, którego nie stać na leki.

Wystarczy mi widok mojej siostry której NFZ nie chciał przepisać leków na białaczkę - i przez 7 miesiecy trzeba było pisac podania ze jak nie dostanie tego to umrze.. i w koncu dopiero postraszeni sympozjum w warszawie (międzynarodowym) dali te leki...

Wystarczy mi widok kolegów na bezrobiciu.. Wystarczy mi wdok ojca który musi na czrno do niemiec jechac bo tutaj by nie utzrymał rodziny...

Wystraczy mi równy start i to jak mojej dziewczynie odebrali alimenty (350zł) w srodku szkoły za którą płaci na miesiąc 300zł...

Wystarczy mi to ze policja ma w [gluteus maximus] przestęców...

K****wa.. ludzie przeumujecie sie czeczenią i podobno tacy patryoci jestescie... wiec tą waszą wszawą zasranę polskę zacznijcie naprawiac...

Dla polityków jestescie tylko scierwem i mięsem do umierania dla ICH idei (jak materializm mozna nazwac ideą) na wojnach...

Myślicie że umrzeć od kuli zolnieza, od wybuchu bomby, czy z głodu , luz zza puzno udzielonej pomocy medycznej to jakaś róznica??? ZADNA .. bo to politycy mają tą krew na dłoniach... i czekam dnia kiedy ZA TO ZAPŁACĄ !!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z szokujących nagrań to mi wystarczy widok emeryta, którego nie stać na leki.  

Wystarczy mi widok mojej siostry której NFZ nie chciał przepisać leków na białaczkę - i przez 7 miesiecy trzeba było pisac podania ze jak nie dostanie tego to umrze.. i w koncu dopiero postraszeni sympozjum  w warszawie (międzynarodowym) dali te leki...

Wystarczy mi widok kolegów na bezrobiciu.. Wystarczy mi wdok ojca który musi na czrno do niemiec jechac bo tutaj by nie utzrymał rodziny...

Wystraczy mi równy start i to jak mojej dziewczynie odebrali alimenty (350zł) w srodku szkoły za którą płaci na miesiąc 300zł...

Wystarczy mi to ze policja ma w [gluteus maximus] przestęców...

K****wa.. ludzie przeumujecie sie czeczenią i podobno tacy patryoci jestescie... wiec tą waszą wszawą zasranę polskę zacznijcie naprawiac...

Dla polityków jestescie tylko scierwem i mięsem do umierania dla ICH idei (jak materializm mozna nazwac ideą) na wojnach...

Myślicie że umrzeć od kuli zolnieza, od wybuchu bomby, czy z głodu , luz zza puzno udzielonej pomocy medycznej to jakaś róznica??? ZADNA .. bo to politycy mają tą krew na dłoniach... i czekam dnia kiedy ZA TO ZAPŁACĄ !!!!!!!!!!!!!!!!

Nie znam twojej sytułacji, niewiem ile kosztują leki, ale jeżeli byłąby to kwestia życia lub śmierci mojej siostry to bym sprzedał wszystko kompa, auto , wszystko aby te leki kupić, a nie czekać na zasrany NFZ. Polska służba zdrowie nie wytrzymuje. Darmowa służba zdrowia nie sprawdza się NIGDZIE na świecie. Podejżewam, ze niedługo będą płatne ubezpieczenia medyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gleevec - 12 200 zł. - miesiąc kuracji.

Interferon - 3 000 zł - miesiąc kuracji.

TO chyba Tobie coś mówi o jakich kwotach mówimy.

Wiem wiem, tylko wtedy powiedz mi jak będa płatne gdzie tutaj demokracja i równość.. bo w tym wypadku za komuny było lepiej..

Z resztą ... w USA mają getta i slumsy, to czemu nie w polsce...

LOL

W imię czego?

Zeby paru gosci u władzy miało kasąe? By były zbrojenia by bronić bezsensownych granic? Wiesz ze usa wydaje tyle na zbrojenia rocznie ze COCDZIENNIE DLA kazdego by starczyło po 2 dolary na jedzenie.. Ze bezsensowne podroze nasa by zniszczyły totalnie problem nędzy gdyby tą kase NORMALNIE ZAINWESTWOAĆ...

Chyba ze dla niektórych wazniejsze jest poszukiwanie obcych form zycia i budowanie anten i odbiorników za miliony dolarów..

zabawe w seti - zamiast np. w UDF do poszukiwania leków na raka... i własnie o tym mówię... polityka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem wiem, tylko wtedy powiedz mi jak będa płatne gdzie tutaj demokracja i równość.. bo w tym wypadku za komuny było lepiej..

LOL

W imię czego?

Zeby paru gosci u władzy miało kasąe? By były zbrojenia by bronić bezsensownych granic? Wiesz ze usa wydaje tyle na zbrojenia rocznie ze COCDZIENNIE DLA kazdego by starczyło po 2 dolary na jedzenie.. Ze bezsensowne podroze nasa by zniszczyły totalnie problem nędzy gdyby tą kase NORMALNIE ZAINWESTWOAĆ...

Chyba ze dla niektórych wazniejsze jest poszukiwanie obcych form zycia i budowanie anten i odbiorników za miliony dolarów..

zabawe w seti - zamiast np. w UDF do poszukiwania leków na raka... i własnie o tym mówię... polityka.

tutaj sie z Tobą zgodze ratujmy Polskę a nie cały świat.A co do NFZ Ty i Twoja Siostra miała siłę przebicia nie jest Sama !! ale co mają powiedzieć inni UMIERAJĄCY Ludzie życze Jej powrotu do zdrowia niestety znam gorsze przypadki i "bezradność NFZ"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL

W imię czego?

To rzeczywiście bardzo drogie rzeczy. I dla zwykłego człowieka w Polsce są nie do przyjęcia.

Dzięki za odpowiedź, chociaż nie musiałeś mi nic mówić.

Pozdrawiam

Maciek Michalak

P.S.

Mam nadzieje, że z siostrą jest już OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest Ok... za miesiąc konczy sie jej to co rzucili ... te ochłapy z pańskiego stołu polityków.. i znów bedzie trzeba prosic sie o ten lek...

Gdy go nie bieze ma 27 000 - 40 000 leukocytów (10 000 to max norma dla takiego człowieka) ... ale kogo to obchodzi...

Śmierć jednego człowieka ... dla polityków nie ma zadnego znaczenia.... liczy sie populacja.. co znaczy jeden głos w wyborach...

Lepiej zbierać podatki - akcyze za alkohol, a potem miec w [gluteus maximus] rozbitę przez wódkę rodziny... cofnąc alimenty w ramach "oszczędnosci"..

Lepiej brac łapówki od firm sprzątających miasta - niz posłac ludzi niewypłacalnych sądownie do sprzatania tych miast za darmo...

Lepiej robic zamieszanie medialne w tv o wojence ... niz pokazac jakie [ciach!]o mamy w kraju...

Lepiej pokazywać w pierd.. tvn reportazyki o hip hopowcach na ławeczkach niz dac tym dzieciakom sens w zyciu...

Jakbyscie nie wiedzieli to w polsce sponsoruje sie ksiezy z naszych podatków / sponsoruje sie partie polityczne z naszych podatków .... posyła sie zolniezyków do pierd.. iraku...

kupuje sie f-16 bez zgody na modyfikacje opropgramowania (LOL WSZECHCZASÓW) ... ale emerytów za papersami posyła sie od lekarza z receptą do nfz potem do lekarza a potem dopiero do apteki..

Ludzi chorych na przewlekłe choroby nie dotyczy znizka na 50% leków..

x% leków na cukrzycę jest niesponsorowana (tylko najgorsze [ciach!]a) ....

płacąc za paliwo 1/3 to zapłata za paliwo ... reszta to podatek...

A WY DAJECIE SIE NABIJAC W BUTELECZKĘ jakims wojenkom i terrorystom...

Z pordani mojej siostry z 30 osób z którymi się zapoznała zyja tylko 4-5 ...

połowa niestety.. tak juz jest.. ale druga połowa..

Państwo nie sponsoruje poszukiwan dawcy, za przeszczep tez trzaeba opłacic,

Lek Gleevec był pezez 2-3 lata przetrzymywany do sprawdzenia przez POLSKIE słuzby wermachtu.. tz czy jest bezpieczny dla zdrowia ..LOL... mówię o 2 -3 latach od czasu jak był stosowany przez lekarzy w europie zachodniej... Z resztą.. i tak nie daje go "kosa chorych" ...

Jest to lek który daje około 78-80% szans na wyleczenie genetycznej białaczki ... ciekawe ile by prze te 3 lata by dzieci się wyleczyło...

Ale kogo to obchodzi...

lepiej sponsorowac kosciół i jego durną politykę antykoncepcji.. a potem przy kamerze - zasponsorowac inkubator za 3000 zł ...

oczywiscie tylko przed wyborami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi