Domellos Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Witam. Zastanawiam się czy ten zestawik http://www.cpc.pl/wcefl12dbplus.php będzie w stanie odpowiednio schłodzić mojego kompa, tak na prawdę to będę chciał schłodzić tylko Celerona 1.7 Ghz i ewentualnie go troszkę podkręcić. W przyszłości zastanawiam się nad kopnem Zasilacza 300W i chłodzeniem GPU grafiki HIS Radeon 9550. Tylko czy ten zestaw podoła??!!??!!??!!??!! Proszę wypowiadajcie się na ten temat i na temat jakości produktów firmy CPC. Dzięki......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko55 Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=607...313e293e0cbb493 nuf'said Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=60708 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domellos Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Wiem wiem też to widziałem, ale mi chodzi o osobiste porady a nie linki :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Mi to cos chłodziło pIII 866mhz i mialem 45st.C. IMHO to cos sie nie nadaje do sprzetu powyzej 1Ghz. Pozatym stosunek jakosci do ceny ma marny... za ta cene na allegro (jak dobrze trafisz i masz podstawowa wiedze o chlodzeniu,wiesz co kupic) za ta sama cene kupisz cos duzo wydajniejszego. Polecam tez dzial sprzedam na Forum. Pozdro Viroos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 :lol: Teraz to <span style="color:red;">[ciach!]</span>lniecie: Uzylem 'Twoj doradca' na stronie cpc i odpowiadajac na pytania uzyskalem taka oto odpowiedz: Twój idealny zestaw to:WaterCooler E 12dB Blok wodny grafikiBlok wodny chipsetuZapinka chipsetu (grafiki) lub klej termoprzewodzącySynchroniczny włącznik zasilania W30Zapinka do gniazda mPGA478 - Pentium IV... zamierzalem chlodzic procesor p4 (BEZ PASTY TERMOPRZEWODZACEJ), grafe + NB; aha wcisnalem, ze moj procek ma > 3GHz!!! Wnoski: viroos nie masz racji ten zestawik pociagnie nawet >3GHz i to bez pasty :lol: :P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 to z pastą 8Gzh???? ;):P Pozdro viroos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 to z pastą 8Gzh???? ;):P Pozdro viroos Wiesz niestety nie bylo takiej opcji, ale jak bede mial dobry choomor, to zapytam sie (przez gg) co mi proponuja na (zeby nie przesadzic) 4,5 GHz 8) P.S mamy cos wspolnego :D viroos; cvir Update: śvir? a jest paru na forum :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 A gdzie śvir ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Domellos daj spokoj z tym cpc ja wlasnie sie przesiadlem na nowe chlodzenie zrobione przezemnie i pozbylem sie cpc prawie juz ( chlodze sam zasilacz wciaz woda --> CPC ) poczytaj forum dowiesz sie jak zrobic naprawde cos fajnego do swojego kompa wiem ze to kosztuje wiele godzin ale coz chcesz sie cieszyc to czytaj :P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 ( chlodze sam zasilacz wciaz woda --> CPC )mógłbys pstryknac kilka fotek jak to wyglada. dla zasilki masz odzielna pompke :?: :?: :?: jak jest z głosnościa tego zasilacza :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 za cpc przemawiają tylko malutkie węrze.Wieć jak bym miał np.durona np. 800 mhz to bym na allegro poszukał własnie bloku cpc bo tego duronka by schłodził bez problemu i burdelu w budzie by nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kiedyś do cpc napisałem maila "czy zestaw cpc będzie mógł schłodzić ogniwo peltiera 250W" odpowiedx była "tak, o ile odpowiednio zaprojektuje pan metode oddawania ciepła" :lol: to tak w ramach ciekawostek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRC Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 samobojcy sa wsrod naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Kuzyn jedzie na CPC (te pierwsze wersje bez chlodnicy) na Thortonie@200x10 i nie ma wiecej niz 45 - 48C w stresie (w upalach mial moze 50). Wiec nie jest AZ taki do bani. Sa lepsze, ale za to co mial zaplacil juz dawno temu (hmm...ze 2 lata juz moze bedzie) tylko 99pln. Wtedy za ta cene nie bylo nic innego. I dziala dalej :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRC Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 pamietajmy ze odczyty z czujnikow plyty glownej mozna sobie o kancik 4 literek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 mam prosbe do Ciebie DRC... czy mozesz nie podwarzac najpopulerniejszej metody pomiaru temperatury... tylko dlatego ze to cpc.. jak ktos prezetuje swoje chlodzenie za xxxxzł to jakos nikt sie nie czepia sposobu pomiaru... czujniki na plycie daja orientacyjne wartosci jednak w zupelnosci wystarczaja do oceny wydajnosci chlodzenia... Pozdro Viroos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRC Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 to nie jest zadne ,,tylko dlatego ze to cpc.." to sie tyczy wszystkiego ale jak wolisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 mam prosbe do Ciebie DRC... czy mozesz nie podwarzac najpopulerniejszej metody pomiaru temperatury... tylko dlatego ze to cpc.. jak ktos prezetuje swoje chlodzenie za xxxxzł to jakos nikt sie nie czepia sposobu pomiaru... czujniki na plycie daja orientacyjne wartosci jednak w zupelnosci wystarczaja do oceny wydajnosci chlodzenia... Pozdro Viroos Osmiele sie nie zgodzic! plyta nie wykrywa przecierz czy ty masz cpc czy jakis inny bloczek; a powszechnie wiadome jest, ze niektore plyty potrafia zawyzac(zadziej zanizac) nawet kilkanascie stopni. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRC Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 mam prosbe do Ciebie DRC... czy mozesz nie podwarzac najpopulerniejszej metody pomiaru temperatury... tylko dlatego ze to cpc.. jak ktos prezetuje swoje chlodzenie za xxxxzł to jakos nikt sie nie czepia sposobu pomiaru... czujniki na plycie daja orientacyjne wartosci jednak w zupelnosci wystarczaja do oceny wydajnosci chlodzenia... Pozdro Viroos Osmiele sie nie zgodzic! plyta nie wykrywa przecierz czy ty masz cpc czy jakis inny bloczek; a powszechnie wiadome jest, ze niektore plyty potrafia zawyzac(zadziej zanizac) nawet kilkanascie stopni. :? Ale ja sie przeciez czepiam...ech :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ale ja sie przeciez czepiam...ech :?No i bardzo slusznie ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...