tburdzy Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Cze, chcialem sie was spytac czy uaktualnianie biosu jest potrzebne i czy to jest bezpieczne, i co on wogole daje. Mam plyte intela D865PERL, wiecie moze gdzie mozna znalezc bios do tej plyty... z gory dziex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Mi np dalo to ze plyta rozpoznaje moje Cel D jako Cel D, a nie jako PIV jak to bylo we wczesniejszej wersji biosu. Jezeli akutalizacja wychodzi ze 'stajni' producenta to najczesciej oplaca sie uaktualniac. http://downloadfinder.intel.com/scripts-df...p?ProductID=949 na tej stronie masz wszystko do swojej plyty. Do biosu uzywaj Intel Express BIOS Update. Uruchamia sie z windowsa, resetuje komputer, robi swoje i jak nie miales cholernego pecha to komp sie znowu resetuje i juz uruchamia sie z nowym biosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 nom zgadzam sie z przedmowca a update'y biosa sie przydaja... poprawiaja drobne bledy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 ok. tak samo myślałem do chwili puszczenia aktualizacji. Na dziś komp jest zimny i chodzi jedynie zasilacz. możę ktoś wie jak to złamać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 zakladajac ze masz plyte intela, to czy zmiana zworek BIOS CONFIG na np, RECOVERY cos daje>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 ok. dzieki - juz opanowałem maszyne. z internetu jak wyżej pobrałem bios recovery, zdjałem zworke, czyli ustawiłem tryb recovery i wystartowałem kompa. wykonał się kolejny upgreade, założyłem zworkę i wystartowałem ponownie. konieczne było ponowne ustawienie biosa bo poprzednio wyjmowałem równiez baterię i aktualnie nie mam ochoty wykonywać kolejnych upgreade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...