Skocz do zawartości
DoctorPulse

SE T610 zwiększanie pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Aby uzyskać maksymalną ilość wolnej pamięci i usunąć wszystkie predefiniowane rzeczy należy wykonać następujące czynności:

- na wszelki wypadek robimy kopie zapasowe plików, których nie chcielibyśmy stracić,

- wykonujemy master reset, część śmieci już nam zniknie,

- tworzymy pusty temat graficzny (do ściągnięcia stąd), wgrywamy i aktywujemy go,

- wyłączamy wygaszacz ekranu i auto-blokadę klawiszy,

- wchodzimy do menu gry, wciskamy prawy przycisk i odczytujemy status wolnej pamięci,

- przez irde lub bluetooth zapełniamy na maksa pamięć telefonu (np. szukamy w komputerze jakiegoś pliku o podobnym rozmiarze co wolna pamięć w fonie, zmieniamy rozszerzenie na .thm i wgrywamy) pamięć należy zapełnić w 100%. najlepiej na koniec próbować dopchać plikami 1-no bajtowymi,

- wchodzimy do książki telefonicznej, tworzymy nowy wpis, następnie próbujemy przyporządkować do niego zdjęcie (czyli predefiniowany obrazek). Za każdym razem zdjęcie nie będzie sie chciało otworzyć, telefon bedzie proponował, by to usunąć - oczywiśćie, ochoczo się na to zgadzamy :)

- kasujemy wszystkie pliki jakie wgraliśmy by zapełnić pamięć.

To wszystko, po tych zabiegach możecie mieć nawet do 2,4 MB wolnej pamięci :)

tak dla leniwych skopiowane z: :)

http://www.t610.website.pl/poradniki/pamiec.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jest tzw. trick 13s.

Ja myslalem, na poczatku, ze to jakis zart ale to dziala.

Dajesz master reset i czekasz 13s. i wyciagasz baterie.

Po kilku razach (po prostyu trzeba trafic w 13s) powinny sie wykasowac te zdefiniowane rzeczy z +GSM.

Wogole w +GSM sa takie rzeczy, ze nie da sie ich wykasowac.

Ja uzyskalem max 1.6MB i nie potrafie osiagnac tych 2.4MB.

Juz robilem wszystko. Jeszcze jest trick z wgrywaniem pustego motywu ale do tego trzeba miec specjalny kabel, ktory duzo kosztuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wogole ten trick 13 sekundowy to według mnie (i jak już gdziesz czytałem) to coś w stylu powiększania twardziela w Ghoscie :) Bo tych elementów przynajmniej w T310 NIE DA SIE SKASOWAC :) a nawet jak sie skasuje to wystarczy master reset i sa od nowa :) jaki wniosek ? "ze sa dalej w pamieci" :) A poza tym narzekacie ze >1MB i malo :P Ja mam 600kb i wystarcza( no z tym ze SET610 ma wiecej funkcji - chociazby javę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zanim zrobiłem master reseta to pod nazwa era na wyświetlaczu pokazywała mi sie nazwa miejsca w którym sie znajduje (np. akademia rolnicza) teraz tego nie mam i nei iwem jak to przywrócic. wie ktos moze ? telefon mam w heyah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi