Skocz do zawartości
smasher

Kręcenie AMD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym podkręcić nieco mojego AMD Athlona 2000+ pod 266 Ma rdzeń Thoroughbred. Coolera mam nie za specjalnego... :? Jade na płycie MSI KT4AV. Czy ktoś mógłby mi poradzić o ile mógłbym go bezpiecznie podkręcić żeby zbytnio sie nie grzał.... Z góry dzieki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

walnij FSB 166, na pewno pojdzie. Z reszta poczytaj w dziale FAQ o podkrecaniu!

Pozdrawiam i zycze udanego overclockingu !! (Koniecznie zacznij od działu FAQ, znajdziesz tam wiele potrzebnych wiadomości ! )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chciałbym podkręcić nieco mojego AMD Athlona 2000+ pod 266 Ma rdzeń Thoroughbred. Coolera mam nie za specjalnego...  :? Jade na płycie MSI KT4AV. Czy ktoś mógłby mi poradzić o ile mógłbym go bezpiecznie podkręcić żeby zbytnio sie nie grzał.... Z góry dzieki.  :)

jak dobrze poczytasz i przestawisz na 166 to powinien sie pokazac jako 2600+ .... aha i zanim poczytasz FAQ poczytaj instrukcje do plyty, a pozniej FAQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tu jestem nowy to sie nie znam tak jak większość :D Jest jakaś zależność przy zwiększaniu FSB a zwiększaniu napięcia ?? Mam płytke MSI KT4AV i nie za bardzo wiem gdzie sie ten mnożnik przestawia. Cały czas sie ucze :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego pytaczu :) zacznij od FAQ, to naprawde wiele Ci rozjasni w glowie. Kazdy procesor jest inny, więc inaczej się podkręca. Mnożnik zapewne zmienia się w biosie. Co do kasowania biosa, to jest do tego odpowiednia zworka oznaczona CLEAR CMOS (poszukaj w instrukcji do mobo, gdzie ona sie dokladnie znajduje). Uzywaj jej, zamiast wyciagania bateryjki ;] .

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...