jimmy81 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 hej...mam od tygodnia ABit Nf7-s v 2.0 i jeszcze ja docieram. co mnie dręczy to predkosc transmisji danych na dysku SATA oraz niemozliwosc podkrecenia procesora. 1. DYSK WD CAVIAR 8MB CACHE 120 GB SATA - jakich uzywacie sterów SATA do tej plyty(chodzi o konkretna wersje). do tej pory sprawdzalem 3 wersje ale na wszystkich dysk chodzi wolniej niz podobny WD CAVIAR 80GB na IDE. trace okolo 10 MB/s. prosze o pomoc. 2. sprawa to podkrecanie...mam athlona 2400 XP Thoroughbred-B. Mnoznik standardowo 15 i nie da rady go zmienic. Probowalem mieszac FSB ale na 166Mhz nie idzie. Wgralem nowy BIOS z 18 lipca ale i to nie pomoglo. Czy ewentualnie BIOS Merlina cos pomoze? Czy jednak potrzebne bedzie odpowiednie wlozenie drucików w gniazdo procesora. Czy ktos mial podobna sytuacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 2. sprawa to podkrecanie...mam athlona 2400 XP Thoroughbred-B. Mnoznik standardowo 15 i nie da rady go zmienic. Probowalem mieszac FSB ale na 166Mhz nie idzie. Wgralem nowy BIOS z 18 lipca ale i to nie pomoglo. Czy ewentualnie BIOS Merlina cos pomoze? Czy jednak potrzebne bedzie odpowiednie wlozenie drucików w gniazdo procesora. Czy ktos mial podobna sytuacje? Podkręcamy...zaczynamy Podkręcanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Jakie napięcie dawałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...