Skocz do zawartości
jimmy81

Problem z SATA i podkrecaniem

Rekomendowane odpowiedzi

hej...mam od tygodnia ABit Nf7-s v 2.0 i jeszcze ja docieram. co mnie dręczy to predkosc transmisji danych na dysku SATA oraz niemozliwosc podkrecenia procesora.

1. DYSK WD CAVIAR 8MB CACHE 120 GB SATA - jakich uzywacie sterów SATA do tej plyty(chodzi o konkretna wersje). do tej pory sprawdzalem 3 wersje ale na wszystkich dysk chodzi wolniej niz podobny WD CAVIAR 80GB na IDE. trace okolo 10 MB/s. prosze o pomoc.

2. sprawa to podkrecanie...mam athlona 2400 XP Thoroughbred-B. Mnoznik standardowo 15 i nie da rady go zmienic. Probowalem mieszac FSB ale na 166Mhz nie idzie. Wgralem nowy BIOS z 18 lipca ale i to nie pomoglo. Czy ewentualnie BIOS Merlina cos pomoze? Czy jednak potrzebne bedzie odpowiednie wlozenie drucików w gniazdo procesora. Czy ktos mial podobna sytuacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. sprawa to podkrecanie...mam athlona 2400 XP Thoroughbred-B. Mnoznik standardowo 15 i nie da rady go zmienic. Probowalem mieszac FSB ale na 166Mhz nie idzie. Wgralem nowy BIOS z 18 lipca ale i to nie pomoglo. Czy ewentualnie BIOS Merlina cos pomoze? Czy jednak potrzebne bedzie odpowiednie wlozenie drucików w gniazdo procesora. Czy ktos mial podobna sytuacje?

Podkręcamy...zaczynamy

Podkręcanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi