Gubernator Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 W jaki sposób podkręca się ramce, wiem jak zmienić napięcie ale nic pozatym :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Jakie to sa ramy, jaka to jest plyta ? Ogolnie sie zmienia z CL3 na CL2 i juz jest roznica w wydajnosci. No i przez podnoszenie FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 podkrecic to niezbyt pasojace slowo chodzi o FSB front side bus magistrala systemowa zalezy na ile chodzi procek 66 , 100 , 133 (75,83,112....) na tyle chodzi RAM , jest tez taka opcja Dram clock FSB+33 tzn. ram dostanie +33MHz wiecej niz wynosi magistrala np. procek celeron na FSB:100 MHz a RAM wtedy moze chodzic na 133 MHz jeszcze sa czasy Latency nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo i nie wiem jaki masz ram czy DDR czy SDR i jaki chipset (opcje taktowania ramu) powiedz cos to i ja cos wiecej powiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 po prostu zwieksz taktowanie pamieci ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 J/W. Zmieniajac FSb podkrecasz pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Płyta Soltek 75KV2-X z D750@różnie to bywa :wink: ,a ramy to SDR 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 powinienes miec albo zworke albo funkcje w biosie FSB + 33 dla SDRAM CLK , i ustaw wszystkie opuznienie na 2 SDRAM Cycle Latency 2 i jeszcze kilka jest tych ustawien dl SDRAM-u ale nie pamietam nazw , w kazdym badz razie jest do wyboru w biose 2 lub 3 to wybieraj 2 szukaj w biosei poprostu SDR , SDRAM , DIMM , czegos takiego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 W jaki sposób podkręca się ramce, wiem jak zmienić napięcie ale nic pozatym :( podkręcać ramce no hmmm sbf i w zależności od biosów napięcie i prędkości itp... można sobie nawet program ściągnąć i z pod windows dać pary...itp itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Na Frazirze jest artykół o optymalizacji biosu, jest tam spora wzmianka o optymalizacji pamiątek :D linku nie podaje bo łatwo znaleźć :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Moje nowe hynixy chodza 133 a po oc 210!!! I wsio z malym coolerkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Moje nowe hynixy chodza 133 a po oc 210!!! I wsio z malym coolerkiem. 8O 8O 8O No to jeszcze powiedz jaki procek ci taka magistrale wytrzymal.Bo pewno płytke epoxa miałeś z dzialnikiem 1/6. A tak poza tym to mnie zagiołeś.Bo jam głupi myślał że jak moje nanye ddr 2100 cl2 na 166 na max ustaieniach chodzą to jest dobrze.teraz widzę że bardzo się myliłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Moje nowe hynixy chodza 133 a po oc 210!!! I wsio z malym coolerkiem. a sfistak siedzi, i zawija je w te sreberka .......................... 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...