RS Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 witam znacie jakeis "domowe" sposoby na wyczyszczenie ekranu LCD z plamek od dotkiecia palcami itp ? Wiem ze w sklepach komputerowych albo MM mozna dostac komplet specialnych szmatek nasaczanych jakims plynem do przecierania ale 8szt po 15 zl.... Sa jakie sodmowe sposoby pielegnacji- czyszczenia ? Sucha miekka szmatka przeciera tylko kurz, a plamki zostaja..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Kup lepiej nasaczane chusteczki. Dobrze by bylo aby byly pakowane osobno, wtedy nie wyschna tak szybko jak w opakowaniu zbiorczym. Ogolnie jakies male osady usuwam - moze to zabrzmi dziwnie - ale odrobina sliny na chusteczce, ktora swietnie je rozpuszcza. Zwlaszcza jesli skapnie na monitor jakas kropelka z zarelka, ktora zaschnela. Pozniej czyszcze matryce nasaczana chusteczka firmy Afnet (Screen Clene) od gory do dolu. Fellowes tez ma podobno niezle srodki czystosci. Odradzam wode z kranu - zostawia osad, po ktoryms tam czyszczeniu jest widoczny. No ale zyje na Slasku, to sie nie ma co dziwic :) Na sucho czyszcze sciereczkami do szkiel optycznych - do kupna u optyka. Sa bardzo miekkie, wiec nie zniszcza matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 alkohol izopropylowy jest idealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Witam Ja posiadam sciereczki E5 Cleaners ale kiszka totalna jak wycieram nimi to jak wyschnie to zostaja biale mazy straszne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 ja natomiast polecam szmatke z mikrowłókien . robie to tak, że jak mam jakomś plame to w to miejsce "chucham" i przecieram szmatką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 a ja biore mieciutka szmateczke i nawilzam ja leciutko woda szybko przecieram na wilgotnio i odrazu na sucho --> ekran lsni :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...