Skocz do zawartości
SeeYa

Creative Inspire T5400 a T5900

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie wyżej wymienionych zestawów. Oba dysponują mocą 8W na kanał i mają dwudrożne przednie kolumienki, głośnik centralny ma w obu zestawach 20W mocy i też jest dwudrożny a subwoofer ma 22W. Jedyną widoczną i którą zauważyłem różnicą jest to że w T5900 głośnik centralny jest poziomy. Pytanie zatem dlaczego T5400 są o 40 Euro droższe od T5900 i czy jest jakaś różnica o której nie doczytałem? Osobiście wolę poziomy głośnik centralny i mniejszą cenę ;-) Proszę o opinie na temat tych zestawów. Pozdrawiam

PS. Wszyscy chwalą T5400 ale skoro T5900 są tańsze i tak samo wyposażone to po co przepłacać. T5400 kosztują - 449PLN a T5900 - 309PLN z przesyłką od producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

PS. Wszyscy chwalą T5400 ale skoro T5900 są tańsze i tak samo wyposażone to po co przepłacać. T5400 kosztują - 449PLN a T5900 - 309PLN z przesyłką od producenta.

gdzies Ty takie ceny dorwal - popatrz tu http://sklep.benchmark.pl/katalog_2007.html

T5400 kosztuja 326zl a T5900 383zl - zas na stronie producenta to T5400 sa drozsze od T5900

dziwne to ale najlepiej zadzwon do przedstawiciela firmy creative :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też chciałbym wiedzieć jaka jest różnica pomiędzy tymi zestawami, gdyż zainteresowany jestem zakupem.

Wiem jedno, że oprócz zauważonej przez Ciebie różnicy w położeniu głośnika centralnego oraz cenie, jeden zestaw jest w kolorze czarnym a drugi czarno srebrnym jak wynika ze strony http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2007

Jeszcze jedno mnie zdziwiło gdy przeglądałem tą stronę http://www.apollo.pl/?menu=store&grp=20 , gdyż jest tam wersja OEM oraz BOX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 5400 i jestem generalnie zadowolony...tony srednie i wysokie jak dla mnie ok...jedynie co mnie drazni to bas...jak jest za bardzo podkrecony to dudni...po za tym gdybym stal teraz przed wyborem glosnikow 5.1 w tej kategorii to wybralbym bez wachania T5400...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm panowie wiec jest tak napsialem do creativa zeby mi powiedzieli o co kaman z tym i jak to rozpoznac...oto ich odpowiedz:

Szanowny Panie

KAzdy z 3 glosnikow mzoe zostac podlaczony jako centralny.

Sformulowanie w opicie produktu jest dosc malo precyzyjne.

Chodzi o moc na wyjsciu z subwoofera (zawierajacego wzmacniacz)

Proszę załączyć poprzednią korespondencję odpowiadając na ten e-mail.

Pozdrawiam

wiec te 20 wat to tylko moc wyjsciowa czyli wszystkie przednie glosniki sa takie same ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha czyli o to chodzi, spoko

a tak na marginesie przeczytalem jedno zdanie na stronie creative "Dla Pa?stwa wygody wszystkie ceny podane na stronach sklepu internetowego zawierają BEZP?ATNĄ WYSY?KĘ" buhahahahahahaha :D :D :D czyli prosze panstwa wliczaja nam w cene bezplatna przesylke brawo dla firmy creative

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) jeszcze czekam na klawiaturke i obudowe do kompa wtedy cosik potestuje, jakis film dvd, mp3 tak aby subka troche pomeczyc tym bardziej ze logitech ma zamkniety subek a creative otwarty :) i ciut nizsza czest. dolna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slyszalem ze logitech ma lepszy sub wlasnie ale nei slyszalem wiec nie moge porownac:) ja lece narazie do muzy na kx'ach na sb live 1024 fimy na sound stormie .... przezucam sie na audigy i zobaczymy jak bedzie:)ale do muzy kxy i asio - mlucka:) wlazcie na oprogramowanie i pierwszy post instalujcie i sie cieszcie:) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kupiłem T5900 za 320zł. T5400 nie do kupienia, przynajmniej w moim mieście. Powiem że jestem mile zaskoczony ich brzmieniem, a wcześniej miałem sprzęta do wieży podłączonego (Sony 2x40w). Małe kłopoty mam tylko gdyż po zainstalowaniu KX-ów działają tylko dwa głośniki. Coś tam czytałem ale rozwiązania na razie nie znalazłem. Na razie pracuje na sterach orginalnych. Na sterach z windy też tylko 2 głośniki mi działają i nic tu przełączanie na 5.1 w panelu sterowania się zdaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dwóch tygodni użytkuję 5900 i naprawdę jestem nimi mile "rozczarowany". Poprzednio miałem zestaw Tracer'a Magic i porównując je z 5900 jest rzeczywiście różnica na korzyści Creative'a. Przede wszystkim suboower ma przyjemny głębokie brzmienie (nie dudni jak Tracer). Satelitki pomimo, że małe brzmią przyzwoicie (są dwudrożne i wreszcie słychać tony średnie), choć nie powalają na kolana. Zresztą, każde małe kolumienki będą brzmieć podobnie, nie są to kolumny z prawdziwego zdarzenia. Jedynie co mi trochę przeszkadza to, że kolumienki są plastikowe. Doskonale się sprawdzą w filmach DVD i grach z EAX'em, naprawdę brzmią nieźle i robi to wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi