tomcyk Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Mam Athlona xp 1600+ ale podkrecilem skubanca na 1800+(ok 100Mhz)-w przyszlosci planuje go odblokowac:) i nie wiem czy temperatura 56 st c.na CPU i ok 44 na Mb jest okie?Chyba nie. mam titana ttc-d5tb 3000rpm i nie wiem czy to styka -jak nie to jakiego coolera kupic -myslalem o Volcano 6+ lub 7:) CZy kupujac wiatraki na obudowe wazne jest ich rpm ?i gdzie je montowac:)?Z goory dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 a jaką masz płytę główną??? to 56 st to jest przy obiążeniu??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Do 60 stopni jest OK ale ja osobiście lubie jak temperatura nie przekracza mi 45 stopni :) 56 stopni to nie za dużo ale też nie mało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Plyta to Gigabyte ga 7vrx na via kt333-Ta temperatura jest normalnie bawiac sie w windach-.Ale dzis zalozylem wiatrak na tyl obudowy -wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy i w sumie to tak jakby nic nie dal...czy musze insatlowac jeden jeszcze z przodu obudowy? Co myslicie o Volcano 6cu+/7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Plyta to Gigabyte ga 7vrx na via kt333-Ta temperatura jest normalnie bawiac sie w windach-.Ale dzis zalozylem wiatrak na tyl obudowy -wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy i w sumie to tak jakby nic nie dal...czy musze insatlowac jeden jeszcze z przodu obudowy? Co myslicie o Volcano 6cu+/7 W poniedziałek odbieram Volcano 9 mam juz awizo w domu powiem wam jak sobie bedzie radził :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 ja niestety mam gorszy problem mam xp1700 i plytke asusa a7v266-c przy WC mam 58 stopni (srednio) max 65 przy dobrym titanie miedzianym mialem okolo 60 a potrafila przy max obciazeniu do 70 podejsc.Makonar tlumaczyl mi dlaczego tak jest w jaki sposob moja plyta odczytuje temperature itp ale mi sie to bardzo niepodoba :(( dlatego tez jedyne co narazie podkrecam to moj gf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 ja niestety mam gorszy problem mam xp1700 i plytke asusa a7v266-c przy WC mam 58 stopni (srednio) max 65 przy dobrym titanie miedzianym mialem okolo 60 a potrafila przy max obciazeniu do 70 podejsc.Makonar tlumaczyl mi dlaczego tak jest w jaki sposob moja plyta odczytuje temperature itp ale mi sie to bardzo niepodoba :(( dlatego tez jedyne co narazie podkrecam to moj gf To te twoje WC coś słabe kumpel ma WC i na Athlonie XP 1700@2100 ma przy pełnym obciążeniu 41 stopni Pewnie kupiłeś WC na allegro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 ja niestety mam gorszy problem mam xp1700 i plytke asusa a7v266-c przy WC mam 58 stopni (srednio) max 65 przy dobrym titanie miedzianym mialem okolo 60 a potrafila przy max obciazeniu do 70 podejsc.Makonar tlumaczyl mi dlaczego tak jest w jaki sposob moja plyta odczytuje temperature itp ale mi sie to bardzo niepodoba :(( dlatego tez jedyne co narazie podkrecam to moj gf To te twoje WC coś słabe kumpel ma WC i na Athlonie XP 1700@2100 ma przy pełnym obciążeniu 41 stopni Pewnie kupiłeś WC na allegro :) jak juz pisalem to po czesci wina mojej plyty glownej,znajomy ma ta sama plytke i athlona 1333 i tez ma klopot z temperatura Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Jaki byscie qler radzili bo chyba sie przymierzam do zmiany:)(Tylko wezcie pod uwage ze tak ogoolnie to jestem biednym studentem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Plyta to Gigabyte ga 7vrx na via kt333-Ta temperatura jest normalnie bawiac sie w windach-.Ale dzis zalozylem wiatrak na tyl obudowy -wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy i w sumie to tak jakby nic nie dal...czy musze insatlowac jeden jeszcze z przodu obudowy? Co myslicie o Volcano 6cu+/7 Wez ten wiatrak co wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e i jest azmontowany na tylniej sciance przestaw zeby wdmuchiwal powietrze gwarantuje spadek temp . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Plyta to Gigabyte ga 7vrx na via kt333-Ta temperatura jest normalnie bawiac sie w windach-.Ale dzis zalozylem wiatrak na tyl obudowy -wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy i w sumie to tak jakby nic nie dal...czy musze insatlowac jeden jeszcze z przodu obudowy? Co myslicie o Volcano 6cu+/7 Wez ten wiatrak co wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e i jest azmontowany na tylniej sciance przestaw zeby wdmuchiwal powietrze gwarantuje spadek temp . Popieram!!! BTW qler proponuje volcano 7(nie plus) około 90 sztuk zlota lub titana cu5tb okolo 80 sztuk zlota Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 a np Volcano 9? Caliem szybki dobra wydajnosc --troszki glosny ale przy takich predkosciach........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ludziska a czym wy sprawdacie temp na procu :?: :?: :?: :?: :?: :?: nie iwerzcie tym czujnikom spod proca w sokecie bo one sciemniaja na 10st minimum a jeszcze jak jest zle wykalibrowany chip odpowiedzialny za odczyt temp to prosta pilka - temp jest niepoprawna dla potwierdzenia tej teori maly przyklad : ten sam proc Celek 1G copermine i radiator (box i zlaman 6000ALCu) plyty 2: Abit BE6 II i ST6e -Raid temp otoczenia taka sama bo polegalo to na zmianie proca z jednej pyty do drugiej i odpalam kompa - wynik roznica w stress 8st pomiedzy plytami odczyt progsem od plyty i speedfanem - BE6 II byl zimniejszy, w idle to samo, a jak dalem miedzy proca i radiator czujnik temp to mi termometr w idle pokazywal cos pomiedzy tymi plytami a w stress tyle ile BE6 czyli z 5-6 st mniej niz st6 :!: :!: :!: blad pomiaru termometru to okolo 0.5st w stosunku do termometru senfu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Mam Athlona xp 1600+ ale podkrecilem skubanca na 1800+(ok 100Mhz)-w przyszlosci planuje go odblokowac:) i nie wiem czy temperatura 56 st c.na CPU i ok 44 na Mb jest okie?Chyba nie. mam titana ttc-d5tb 3000rpm i nie wiem czy to styka -jak nie to jakiego coolera kupic -myslalem o Volcano 6+ lub 7:) CZy kupujac wiatraki na obudowe wazne jest ich rpm ?i gdzie je montowac:)?Z goory dzieki. powiem tak - narazie mam tego samego wiatraka bo WB nie chce mi się robić teraz. Mam XP1600+@2000+ na magistrali 200FSB i na tym Titanie mam 49*C a max 55*C więc coś musiałeś skopać przy zakładaniu. Popatrz jeszcze raz może za mało pasty albo jakoś dziwnie przylega. Bo to jest za DUŻA temperatura :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Mam Athlona xp 1600+ ale podkrecilem skubanca na 1800+(ok 100Mhz)-w przyszlosci planuje go odblokowac:) i nie wiem czy temperatura 56 st c.na CPU i ok 44 na Mb jest okie?Chyba nie. mam titana ttc-d5tb 3000rpm i nie wiem czy to styka -jak nie to jakiego coolera kupic -myslalem o Volcano 6+ lub 7:) CZy kupujac wiatraki na obudowe wazne jest ich rpm ?i gdzie je montowac:)?Z goory dzieki. 3000 rpm mało jak na podkreńcenie 1600xp /// jeśli chcesz mostki łączyć spraw sobie np voolcano 7 + drogi z deczka jest ok 140 zł ale ma regulacie obrotów jak ci za głośno będzie .normalnie się kręci z 7000 rpm a wentylatory wstaw jeden z przodu obudowy pod dyskiem Niech wtłacza powietrze a drugi styłu pod zasilaczem niech wyciąga a jak będziesz jeszcze szyną kręcił przyda się zaślepka z wntylatoraem (ami) wyciągająca powietrze na pamięć może to troszke będzie chałaśliwe ale wtedy kręcisz do oporu Mnorznikiem i szyną /// ja tak mam w swojej budzie jakoś wyrzymuje((( pamiętaj o dobrej paście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeshua Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Tomcyk - wiesz co, mialem ostatnio problem na takim samym procku. Temperature mialem 60 stopni najmniej w stanie spoczynku. Jak poszukasz po moim nicku to znajdziesz opis problemu - niewazne. Z moich skromnych doswiadczen wynika, ze procz dobrego wentyla na procku - bardzo dobre efekty przynosi wentylator nie WYDMU<span style="color:red;">[ciach!]</span>ACY lecz WDMU<span style="color:red;">[ciach!]</span>ACY z przedniej strony obudowy. Ktos komentujac moj problem stwierdzil, ze wentyl wyciagajacy z tylu "podbiera" schlodzone powietrze coolerowi z procka - mial w tym duzo racji. Choc kilka osob nie dalo wiary spadkowi temperatury o ok. 20 stopni po przestawieniu coolera - to wlasnie taki jest fakt. Niestety ma to tez jeden minus - slysze ten wentylator... Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Dzienks wielks JESHUA juz ide popaczec sobie za twoim nikiem i zobacze co w trawie piszczy.......Jedno pytanie jeszcze :To wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy z przodu i jaki z tylu(z tego co pokumalem to NIE wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy z tylu)tzn jaki??? Teraz zamoowilem sobie Volcano 7 i kilka innych bajeroow mysle ze to powinno styknac do krecenia ,,jak myslisz??:) Z goory dzieki za zainteresowanie:):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...