ellmo Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Ci z was, którzy korzystają z Neostrady i mają Router/Switch zamiast pojedynczego modemu pewnie mają ten sam sprzęcik co ja. Otóż problem leży w tym, że nie mogę forwardować portów, abym mógł ich użyć potem do programów P2P, jak eMule czy Azureus. Próbowałem już z kumplem chyba wszystkiego. Panel sterowania Switcha dodatkowo pokazuje, że wszysteki porty 6881-6889 są sforwardowane i to poprawnie. Natomiast programy P2P niep otrafią ich znaleźć. Słyszałem opinię, że żeby forwardować porty na Switchu, połączenie musi mieć stałe IP, a jak wiemy Neostrada nie zapewnia stałgo IP. Jeśli to prawda, to ja już kurna nie wiem o co chodzi. Pomóżcie! .ellmo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 1. Wpisujesz w IE 10.0.0.138. 2. Advenced - NAPT- Default Server. 3. W to pole wpisujesz IP kompa (jeśli to jeden komp w sieci to 10.0.0.1, kolejne 10.0.0.2 itp.) 4. Apply & Save All. W Emule będziesz miał high ID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kranson Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Przepraszam, ze wtrące, ale czy mozna to samo działanie zastosować w przypadku zdalnego pulpitu? Mam też ruter ST510 chciałbym się łączyć z domu z moim kompem w pracy, meczę się z tym już od dłuższego czasu i bez efektów. Używałem wcześniej programu VNC a teraz zamierzam "przesiąść" się na Remote Admina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Ja też miałem w pracy to badziewie i podobne problemy. Nic nie pomagało więc wymieniłem go na Vigora 2600Plus i teraz śmiga wszystko cacy (VPN, Forwardowanie) poprostu ZERO problemów... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saladdin Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 A ja sobie zrobiłem forwardowanie portów i mam taki problem, że po jakimś czasie programy P2P (mułek i torrent) zaczynają się "mulić" a transfer spada do 0 (nawet stronki nie działają)... Myśle że to "mulenie" jest raczej skutkiem braku transferu niż powodem bo programy testują połączenie z siecią więc tak się może dziać, ale co w takim razie jest powodem?... Błagam pomóżcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...