EXO3 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 czy to normalne że ten program zżera calutkie 100% proca?? 8O A tak poza tym fajowy obraz :lol: ale jak dalej bedzie taki glodny to chyba zrezygnuje :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 nikt nie wie?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Jaki program, jak obraz i o so chosi ? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Neon69--> Program DScaler-tak jak w tytule. :) Domik--> System XP Może za słaby proc albo za mało RAMu?? :/ Ale w sumie żaden inny program tyle nie angażował procka :| I wydaje mi sie że DScaler też kiedyś tyle nie żarł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 15-20 % Athlon 2400+ 512 RAM ver 3.1 programik do oglądania TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Miś Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Witam. Zdaje sobie sprawe, ze temat ten nie byl poruszany juz od paru ladnych miesiecy, ale mysle ze pomoc przyda sie osobom, ktore w przyszlosci beda szukaly rozwiazania tego problemu. Odpowiedz jest na forum www.dscaler.org. Ja tez jestem uzytkownikiem tego programu i tez szukalem wszedzie rozwiazania tego problemu, bo to przeciez dosc egzotyczne, jesli niewielki program do odtwarzania TV zajmuje 100% czasu procesora AMD Barton 2500+. Nalezy zmienic priorytet uzycia procesora w programie: SettingsGeneral Hardware Setup i na liscie rozwijalnej Usage (ostatnia na dole okna) zmienic na DScaler & other softwares - priority given to other softwares. Po tej operacji nastepuje gwaltowny spadek zuzycia czasu procesora. U mnie z 99% (w zasadzie ciagle) spadek do kilku/kilkunastu procent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 a wiesz aby to ustrojstwo zadzaiałało z PIXELWIEV tzn aby był dźwięk?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 a wiesz aby to ustrojstwo zadzaiałało z PIXELWIEV tzn aby był dźwięk W sekcji audio trzeba wybrać system dźwięku,który jest zastosowany przez daną stację tv,trzeba wszystkie sprawdzić bo auto niezbyt tam działa.By zmniejszyć zużycie CPU można w zakładce przeplot wyłączyć wszyskie opcje też zmniejsza użycie,lub by dscaler nie blokował innych procesów w scheudlerze zmniejszyć mu manualnie priorytet :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 heh tyle to ja już zrobiłem mikser wszelkie możliwe opcje w nim zmieniałem myślałem nad zmianą typu karty w tym programie........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 ale kwestia tego czy jest szum itp.,czy przy odtwarzaniu wogóle go nie ma?Czasami watro sprawdzic przewód loop back między line in a out z karty???? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Miś Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Witam. Andrewthx ma slusznosci. Sprawdz kable i sprawdz czy "line in" (lub inne, ktore ustawiles) nie jest wyciszone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Jeśli chodzi o obciążenie procka to Dscaler ma bardzo dużo funkcji upiększających obra, które po prostu moga zajechać nawet bardzo mocny procesor. Sprawdź czy nie powłączałeś zbyt dużo wygładzaczy, szumów i innych rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...