RS Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 witam instalowalem w nocy windowsa, bo zawiodla plytka za 1zl na ktorej robilem backupa grrr niby sie nagrala a jest pusta ! system to win 2k najepierw Dx 9.0 wymagany przez kolejne stery, nastepnie nForce_4.27_WinXP2K_WHQL_international itd...... przyszla kolej na kodeki XviD-1.0-09052004 ffdshow-20040520 ac3filter_1_01a_rc5 oczywiscie jak to na ac3 w filmach divx o wiele za cicho dzwiek odtwarzany, wiec we wlasciwosciach podbilem troche, upewnilem sie ze w moim besplayerze jako kodek audio jest Ac3 no a filmy dalej sa cicho (na sb live dzialalo podbicie we wlasciwosciach ac3) Dla testu wyciszylem w panelu sterowania ac3 maxymalnie a dzwiek mimo to w filmach byl.... wywalilem ac3 zainstalowalem ponownie i zauwazylem ze mp3 odtwarza mi o polowe ciszej ;/ no i nawet kiedy w mikserze suwak Master Volume jest na minimum, to dzieiwk nadal cicho slychac.... i nie iwem jak to terez naprawic, wsciekam sie na to cholerstwo..... glowie mi chodzi teraz o mp3. urzywam foobara - ASIO, pozabawia z kodekami mp3 odtwarza mi owiele ciszej.... :( help... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 tylko co ten topic robi w amd :?: zainstaluj kalite codec pack najnowszy mozesz masz w systemie przyciszone albo cus takiego :?: ja mam te same stery i zero problemów :] odinstalu te kodeki co masz moze którys z nich cos miesza ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 RS, mam to samo i jakos jeszcze nie wpadłem na rozwiązanie tego problemu :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 problem rozwiazany wywalilem wysztkie kodeki, odinstalowalem z menadzera urzadzen nvidia audio, reset, rozpakowalem ssterowniki Nvidia nForce_4.27_WinXP2K_WHQL i recznie zainstalowalem audio, oraz nv mixer, nastepnie kodeki i juz dziala. Polecam sciagniecie najnowszych sterownikow do nforce ze strony nvidii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Literówka sie wkradła do tematu Sound Srtom :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Sound SROM :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Sound SROM :DNa To ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 nie, nie ;] ;] ;] srom... jak srom u kobiet ;] ;] ;] . BTW mialem podobnie na ac'97 reinstalacja sterow do dzwiekowki uratowala sprawe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Miałem ten sam problem. Mam zintegrowaną (AC'97 :) ) i to nie wina karty. To te kodeki ffdshow to powodują. Teraz to już Ci nic nie pomoże. Musisz przeinstalować system i potem ich nie instalować. A jeśli chcesz je koniecznie instalować to znajdź wcześniejszą wersje. We wcześniejszych nie ma tego problemu! POWODZENIA! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 adi_em ja mam teraz najnowsza wersje fddshow z www.divx.pl i nie wystepuje u mnie ten blad. Moze to jest jakos uwarunkowane przez interakcje z innymi sterownikami zainstalowanymi na komputerze :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Można w sound stormie włacząć centralny kanał ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Jak będzie dźwięk z zakodowanym centralnym to ci się pojawi. Mam 2 wzmaki i 4 kolumny miałem VanHelsina z pełnym dźwiękiem 5.1 to na 4 kanałach kaszana (brak dialogów) dopiero jak dodałem kanał i kolumnę na centalę miałem wielką przyjemność oglądania i słuchanie tego obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...